Társulások
Hírek: 1 - 20
Dél-koreai beruházás Jászberényben
2011. április 1. 16:52
Jászberényben pénteken délután sok luxusautó igyekezett Jászberényben a Necsőre. Az egykori legelő ma már gyárbirodalom, Kasza Lajosnak és Jánosnak köszönhetően. A gyártelep ma már talán az Electroluxnál is nagyobb területű. Az elkerülő út közelében található egy új üzemcsarnok, melyhez a területet a Jász-Plasztik Kft. biztosította és egy régi beszállítója, a Samyang cég költözött oda.
Vetőmagokkal a vidéki szegénység felszámolásához
2011. március 26. 17:21
Nyolcezer egységcsomag vetőmagot osztott szét a Magyar Vöröskereszt az ország két legszegényebb megyéjében, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, márciusban. A 16 millió forint értékű program az Amerikai Ház Alapítvány támogatásából valósulhat meg idén 91 településen.
Az előremenekülés stációi
2011. február 14. 18:18
Három megye és két régió szélén fekszik a ceglédi, a jászberényi és a hatvani kórház. A magyar egészségügy átalakításának különböző kísérleteit próbálták már meg, de ezek nem vezettek kellő eredményre. Így egy újabb összefogást, modellértékű társulást alakítottak, egy egészségügyi klasztert hoztak létre. Február 9-én Jászberényben írták alá ennek dokumentumát.
Új szakmákat kínálnak
2011. február 10. 18:00
Ezekben a napokban kell a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek eldönteni, hogy hová adják be továbbtanulási kérelmüket. A végzős diákok közül legtöbben valamilyen szakmai képzés felé orientálódnak. A szakképzés rendszere évek óta átalakulóban van, 2010-ben is jelentősen változott, de ez évben is sok újdonságot tapasztalhatunk.
A Hangya Szövetkezet új korszaka
2011. február 6. 14:40
Szinte minden évben megírja olvasói levelében Szűcs Kálmán, hogy a mezőgazdasági termelőknek kellene egy szövetkezet, mert a multik kizsákmányolják őket, s alig fizetnek valamit a portékájukért. Legutóbbi levele után jött be szerkesztőségünkbe Nyitó Tibor azzal a hírrel, hogy van Magyarországon, sőt már a Jászságban is alakul újra Hangya Szövetkezet, a termelők is csatlakozhatnak.
Gazdasági tanácsokkal segítenek
2011. január 30. 17:01
A tavalyi helyhatósági választások során különböző nagy vállalkozások vezetői, tulajdonosai is támogatták a győztes Fidesz csapatát Jászberényben. Még az ősszel meg is alakult a Jászberényi Gazdasági Tanács (JGT) azzal a céllal, hogy szakmai véleményekkel, tanácsaikkal segítsék a mindenkori politikai döntéshozók munkáját, és ezzel város gazdasági-társadalmi fejlődését is.
A természet kiheveri?
2010. november 1. 12:38
Az idős emberek sem emlékeznek olyan évre, melyben ennyi csapadék hullott volna, olyan ár- és belvíz okozta károkat szenvedett volna az ország, mint az idén.
A hulladékkal még sok mindent lehet tenni
2010. június 12. 13:27
Éppen tíz éve épült meg a regionális hulladéklerakó Jásztelek határában, hogy a Jászság és Dél-Heves 33 településének szilárd hulladékát befogadja, s ott szakszerűen, a kor követelményei szerint kezelve tűnjön el, lényegüljön át. Nem volt egyszerű megszokni, hogy a szemétszállításért fizetni kell, hogy kukát kell vásárolni, hogy olykor lomtalanítás is szükséges, mert nagyobb holmikat nincs hová tenni. Az erdők alján, dűlőutak mentén azonban még mindig sok a szétszórt szemét, mert ilyenek is a jászok, inkább széthordják, csak fizetni ne kelljen érte!
Egy kórus ötven éve 1960-2010
2010. május 21. 15:06
Ötven éve pártutasításra és tanácsi irányítása mellett egy munkásénekkar alakult Jászberényben. A kórus kerek évfordulóját Déryné Vegyes Karként ünnepelte.
Elektronikai Klaszter alakult
2010. április 15. 13:06
Az összefogás nem zárja ki az együttműködést. Ezt értették meg azok a kis- és középvállalkozások, melyek Jászberényben megalakították hazánkban az első elektronikai klasztert.
Sok a gond a társasházakban
2010. február 4. 9:05
Tavaly ősszel alakult meg városunkban a Társasházi Klub az OTP közreműködésével. A pénzintézet gazdasági érdeke vezérelte azt, hogy ezzel a területtel is foglalkozzon. A társasházak pénzének, számláinak, hiteleinek kezelése, a ma már elodázhatatlan felújítások, a pályázati lehetőségek okán jogos is volt egy kis összefogás. A múlt csütörtöki klubnapon szinte alig akarták a képviselők hazamenni, annyi gond, baj került terítékre.
A gazdaság élénkítése nem lehet politikai kérdés
2010. január 20. 12:52
Rövid, lényegre törő esemény volt hétfőn délelőtt Szolnokon a városháza nagytermében. A történelmi festmény – az 1849-es szolnoki csatáról – előtti asztalnál négy férfi ült, készen arra, hogy egy nagy jelentőségű megállapodást aláírjon.
Tudományos kapcsolat Izraellel
2009. november 24. 17:56
A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kara több mint három éve ápol kapcsolatot az izraeli Haifában található Academic Arab College for Education intézményével. A két intézmény vezetői több alkalommal vettek részt cserelátogatáson. Az együttműködési lehetőségek alapos vizsgálata után 2008-ban olyan megállapodást kötöttek, hogy tudományos rangra emelik a kapcsolatokat.
Jászsági körkép
2009. november 24. 17:52
A Jászság településeinek aktualitásait foglaltuk egy csokorba.
Új gazdasági stratégia - klaszterekbe tömörülni
2009. november 24. 17:48
A gazdasági szakemberek jól tudják mi is a klaszter. Olyan összefogás, mely egy nagyobb összefüggésben tud egymásnak segíteni, a cégek együttműködésére alapozva. Ehhez sokféle EU-s pályázat is rendelkezésükre áll. Azonban a klaszter nem arról szól, hogy fogd a pénzt és fuss! Abban dolgozni kell, de másként, mint eddig.
A befektető vacillál - a beruházást a válság hátráltatja
2009. november 21. 17:31
Szombaton délelőtt Jászberényben egymásnak adták a kilincset azok az érdeklődők, akik a csemegetömbben szeretnének valamilyen ingatlan vásárolni. A beruházó Bereczki Kft. két vezetője fogadta az érdeklődőket, akik előzetesen telefonon is jelentkeztek, és személyes megbeszélésre is volt lehetőségük. Tíz órakor azonban egy általános tájékoztatót is hallhattunk Bereczki Lászlótól, a cég vezetőjétől.
Eső az Esőben - a kultrúra cseppjei
2009. november 7. 16:31
A Malom Színházban másodszor voltam. A nézőtérről azonban egészen más aurája van a színháznak. Csütörtökön este kevesen voltunk. Így mind felmentünk a színpadra, körbe ültünk, és egy egészen más világot láttunk onnan. Érezhettük a kultúra érdek és politikamentes teremtőinek erejét, mely szélesre tárja az ablakot, felemel és tisztító esőcseppeket is képes arcunkba szórni, csak meg kell érezni a szívünkkel is azt.
Vállalkozók összefogása, beruházás az ipari parkban
2009. október 28. 15:02
Az ipari parkok sorra alakultak az 1990-es évek közepén, végén, s van ahol sikeresen tömörítik egy-egy térség vállalkozásait. Ilyen Jászfényszaru is, ahol 1998-ban alakítottak ki ipari parkot a 32-es főút közelében. A helyi önkormányzat nagyban segítette, hogy oda cégek betelepedjenek, s munkahelyeket teremtsenek. A fényszarui vállalkozók, cégvezetők, az egymás közötti kommunikáció, az információáramlás, az együttműködés szélesítése érdekében most egy klubot alapítottak.
Borünnep Berényben
2009. október 16. 17:11
Pénteken délután nagy volt a sürgés-forgás a Co-op Star áruház körül. Az árkádok alatt és előtt, a parkolóban kirakodóvásár csalogatta a nézelődőket, az átriumban pedig sok jóféle bor és hozzá finom falatok. A VI. Berényi borünnep eseményei zajlottak. Előbb a néptáncos gyerekeknek – Árendás, Galagonya és Barkóca - tapsolt a népes közönség. Közben a vendégcsalogató lovas kocsikkal a Jártató együttes tagjai járták a város utcáit. Nézelődőben, kóstolgatóban nem volt hiány.
Befogadó színház Jászberényben
2009. október 7. 15:17
Jászberényben szeptember 25-én nyílt meg a Malom Film – Színház, mely a korábbi mozi és újonnan létrejött befogadó színház házasságának eredménye. A színház különleges programokkal várja a látogatókat.