Orvosi Tudományok
Hírek: 1 - 11
Meghalt Rebeka
2006. január 16. 19:50
Ma délután, hat óra előtt tíz perccel véget ért a négyéves Rebeka szenvedése, és a szülők félelme, hogy elveszíthetik gyermeküket. A félelem helyét a gyász, és a szenvedés vette át. A 2006-os év úgy kezdődött, hogy az egész ország egy kislány életéért aggódott, több orvos csoport, pedig ugyanezért küzdött. Sajnos a betegség erősebb volt a kisgyermeknél.
Működik Rebeka mája
2006. január 15. 21:23
Ma délután kezdték és kora este már be is fejezték a négyéves Rebeka műtétét, aminek keretében új májat kapott. A szervet reggel hat órakor kezdték kiemelni az agyhalott, felnőtt nőből. Miután egy tizenhat kilós gyermek kapta a májat, ezért annak bal lebenyét le kellett választani, hogy behelyezhető a kislány volt mája helyére.
Egy új esély Rebekának
2006. január 15. 14:19
A HelyiLapok Online eddig távol tartotta magát annak a négy éves kislánynak a tragédiájától, akin tavaly december elején jelentek meg az első tünetek, melynek eredményeként Rebeka mája felmondta a szolgálatot. Nem azért nem foglalkoztunk a témával, mert érdektelennek tartottuk volna, hanem mert úgy gondoltuk, hogy egy gyermek küzdelme az életért nem minősül közügynek, ha a köz nem tehet semmit a felépüléséért. Most azonban olyan új fejlemények adódtak az ügyben, ami reményt nyújthat az egész családnak.
Egészséges vagyok - újra egészséges
2006. január 10. 15:08
Ma, amikor az orvostudomány mellé felsorakoztak a természetes gyógymódok, érdemes kicsit többet foglalkoznunk vele. Bár szinte mindennapra jut egy „felfedezés, hogy miként csapnak be beteg embereket, nem szabad elítélni az alternatív gyógyítást, néhány csaló miatt. Botrányra éhező természetünk csak ritkán engedi, hogy a jóval is foglalkozzunk, nem is szólva arról, hogy az egészség természetes állapot, vagyis, ha még, vagy már megvan, nem tekintjük fontosnak, hogy megosszuk másokkal. Sem azt, hogy miként őriztük meg, sem pedig azt, hogy milyen módszerekkel szereztük azt vissza. Emiatt döntöttem úgy, hogy leközlöm egy elégedett - és most már ismét boldog - ember véleményét.
Sex vagy kémiai reakció?
2005. július 27. 13:01
Az elmúlt században mind hangosabbá vált az a nézet, hogy valójában a szerelem egy kémiai folyamat, míg a szexualitás, egy a manifesztumok erre adott reakciója. Vagyis konyhanyelvre lefordítva ez annyit jelent, hogy azért bújunk ágyba más emberekkel, mert véletlenül két kémcső tartalma összekeveredett.
Több tízmillió halálraítélt?
2005. július 26. 11:57
 A WHO több tízmillió áldozatot követelő, globális influenzajárvány kitörését vizionálja. Az Egészségügyi Világszervezet a világ kormányaihoz fordul, és kéri, hogy készüljenek fel a kárenyhítésre. Ez a scenárió akkor válhat valósággá, ha a madárinfluenza egy későbbi mutációja képes lesz emberről emberre terjedni. Hazai szakemberek egyetértenek abban, hogy a járvány valós veszélyt jelent, csupán annak kitörése a kérdéses.
Vérzünk...
2005. július 20. 23:22
Kosztolányi Dénes országgyűlési képviselő szerint a média száz sebből vérzik. Ő úgy gondolja, hogy a kormány azért költ közpénzt saját intézkedéseinek propagálására, mert mi, az újságírók nem megfelelően végezzük a munkánkat, aztán persze hozzáteszi, hogy valójában ez nem az ő véleménye, hanem a kormányé, hiszen mi más lehetne az oka a kormányzati sikerpropagandának és SMS-ben történő kérdésfelvetésnek.
Komplex Mammográfiás Központok értékelő Konferenciája 2005.
2005. június 20. 14:07
 Az elmúlt évi szervezett lakossági emlőszűrés eredményét értékelik a szakemberek a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában 2005. június 2-án.
Magyar Égési Egyesület 21. Kongresszusa
2005. június 20. 13:50
A Magyar Égési Egyesület 21. Kongresszusa 2005. június 9-11. között kerül megrendezésre a DEOEC Elméleti tömbjében. A kongresszust a DEOEC Bőrklinikájának Égési- Bőrsebészeti Osztálya szervezi.
Nem vakmerő, de nem fél semmitől
2005. június 19. 22:42
 Érettségi után rövid időre pályát tévesztett Borbély Sándor. A katonai főiskolára iratkozott be, ahol a haza védelmét és az ellenség megsemmisítését egyidejűleg tanították a hallgatóknak, ami sehogyan sem találkozott az iskolapadokban szőtt álmaival.
Vigyázat, kullancsveszély!
2005. május 17. 23:40
Pest megyében tavaly csaknem 130 olyan megbetegedés történt, amit kullancs okozott.