Fizikai Tudományok
Hírek: 1 - 7
Gagarin utazása már történelem
2011. április 21. 9:14
Szinte hihetetlen, hogy már ötven éve történt Gagarin űrutazása. Ma már az is bizonyos, hogy tényleg járt az űrben, mert voltak időszakok, amikor még ez is kétséges volt. Aztán az kelt szárnyra, hogy meggyilkolták, de talán most már biztosan írható le, hogy műszaki hiba, vezetéstechnikai probléma okozta a halálát, nem ármánykodás.
Intézkedéscsomag a fiatalok foglalkoztatásának javítására
2010. szeptember 15. 19:57
 Mozgásban az ifjúság címmel átfogó intézkedéssorozatot jelentett be szerdán az Európai Bizottság azzal a céllal, hogy az elkövetkező években segítse a fiatalokat azon ismeretek és készségek elsajátításában, azon tapasztalatok megszerzésében, melyek révén munkához juthatnak. Az intézkedések között szerepel egy új honlap indítása, tanácsadás és pénzügyi támogatás kínálata, egy úgynevezett mobilitási eredménytábla bevezetése, uniós diákhitel bevezetési lehetőségének vizsgálata, egy átfogó egyetemi rangsorolási rendszer, valamint európai álláshely-figyelő rendszer létrehozása.
"Az ismert univerzum"
2009. december 19. 11:42
Felemelő - félelmetes - felelősség - Föld.
Csillagok és csillagászok, ha találkoznak
2009. április 1. 18:58
A Csillagászat Nemzetközi Éve 2009., ennek jegyében került sor március végén, a tavasz kezdetén, csillagászati találkozóra Jászberényben a Városi Könyvtár és Információs Központban.
Petzval Józsefre emlékeznek látványos programok keretében az Országos Műszaki Múzeumban
2007. augusztus 22. 22:11
2007. augusztus 25-én, a Magyar Fotográfia Napja alkalmából a nagy fényerejű objektív feltalálójára, Petzval Józsefre emlékeznek meg az OMM Tanulmánytárában.
Hős vagy gyilkos, Harry Truman?
2005. augusztus 9. 11:10
1945. augusztus 9-én, három nappal a hirosimai pokol után Truman újra lecsapott. A szigetország lakosai még fel sem ocsúdtak a pokol tűzétől, még meg sem értették, hogy mi történt, és az amerikai elnök beírta nevét a történelemkönyvekbe... Hitler és Sztálin mellé.
60 éve halálra ébredt Japán
2005. augusztus 6. 22:11
1945. augusztus 6-a ugyanolyan napnak tűnt, mint bármelyik azelőtti. A háborúnak már vége volt, csupán egy-két egység hitte, hogy még van értelme a küzdelemnek. Ezek az egységek leginkább a Japán császári hadseregből kerültek ki.