Állattartás
Hírek: 1 - 20
TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL!
2011. június 30. 8:20
 TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL.Jogszabályi értelmezésbeli bizonytalanságok az NMHH állásfoglalásainak hiánya miatt 2011.
Magyarország a Közép-Európai politikai térben - Komárom-Komárno Civil Szabadegyetem I. "Híd a magyarok, híd a népek között"
2011. június 15. 8:55
 Új alkalom nyílt a magyar-magyar értelmiségi találkozók sorában.Egy hónappal a történelmivé vált Tusványost megelőzően látja vendégül érdekes témákat választva közös gondolkodásra a látogatókat az I.
Reprezentatív magyar kiállítás nyílik Pekingben
2011. június 7. 8:28
 Június 14-én 33 magyar művész 303 alkotását bemutató, reprezentatív kiállítás nyílik a pekingi Szépművészeti Múzeumban – mondta Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár hétfőn, június 6-án. „Ez a kiállítás reményeink szerint egy olyan kaput nyit meg, amelyen keresztül majd további hasonló események megrendezése is lehetségessé válik” – mondta Szőcs Géza a kiállítást bejelentő budapesti sajtótájékoztatón.
InFOTÓk 150.
2011. június 4. 17:34
A kutya az ember legjobb barátja. Mára sokkal bensőségesebbé alakult sok gazdi-kutyus kapcsolat. Számtalanszor családtagként emlegetik őket, nem véletlenül. Rengeteg öröm forrása négylábú kedvencünk. Rába Andrea, aki gyermekkora óta szoros kapcsolatban áll a kutyákkal, gazdikeresőként tevékenykedik, emellett négy éve boldog tulajdonosa Beki nevű német juhászának. Mint elmondta, a 40 kg fölötti leány kutyussal sok a közös élményük. Beki is igazi családtag- ha kell óv és védelmez, de végtelen vidám is tud lenni, érti a humort. Ennek bizonyítéka az alábbi fotó, ahol gazdija napszemüvegében pózol. Hát nem aranyos? Fotó címe: Beki, a négylábú titkos ügynök.
Magyarországon transzparencia nélküli törvények kárt okozhatnak - lakossági vagyonvesztések Közép-Európában
2011. május 7. 8:36
"Választási kudarchoz vezethet a devizahitelesek és a társasházi lakástulajdonosok előkészítetlen jogi szabályozása. Társasházi és devizahiteles kettős csapda.
Bíróságok vonják le az AB döntésének tanulságait!
2011. május 4. 10:43
 A korábban alkotmányellenesnek nyilvánított parkolási rendeletek alkalmazási tilalmáról hozott döntést kedden az Alkotmánybíróság (Ab). A döntés szerint a korábban alkotmányellenesnek minősített fővárosi parkolási rendeletek parkolási díjjal kapcsolatos rendelkezései a jogerősen le nem zárt polgári peres eljárásokban nem alkalmazhatók - olvasható az Ab közleményében.
Nyitva van az "aranykapu" - Berlin és Bécs várja a magyarokat
2011. április 30. 20:42
 Németországban és Ausztriában is megszűnnek vasárnaptól a 2004-ben csatlakozott kelet- és közép-európai európai uniós tagországok előtt a munkavállalási korlátozások, így az érintett nyolc ország lakói már valamennyi tagállamban szabadon vállalhatnak munkát - jelentette be az Európai Bizottság. Az érintett országok - Magyarország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia - munkavállalóit az elmúlt két évben már csak Berlin és Bécs sújtotta korlátozásokkal, a többi tagország a tilalmat már korábban megszüntette.
Összefogásra tesz lépést 30 neves művész - erősítsük együtt a magyar művészeti szakképzést
2011. április 30. 18:45
 Szomorú tapasztalatokat szerez a magyar művészeti OKJ-s képzés akkor, amikor nem minden önkormányzat támogatja a tehetséges fiatalok kallódásának megállítását, a piacérzékeny művészeti OKJ-s képzések iskoláit.Összefogásra és érdemi cselekvésre szánta el magát alkotó művészek, tanárművészek egy csoportja, amikor a cserbenhagyott Szentendrei Művészeti Iskola bezárása helyett, annak egész fővárosra történő megújítását tűzte ki célul.
Viták az alkotmányról - Sólyom László jogos észrevételekkel él
2011. április 19. 8:30
 Egészen megdöbbentő és sajátos, hogy külföldi sajtóorgánumból kellett megismerni a volt államfő kritikáját - tette hozzá, megjegyezve, hogy a bírálatot nagy tisztelettel fogadták, megfontolták, de véleménye szerint nem interjúrészletekben kell a volt köztársasági elnöknek, a nemzeti egység korábbi szimbólumának közölnie az álláspontját. "Sokat vesz a kritika erejéből, a kritika hitelességéből, hogy ha valaki külföldön szidja a hazáját vagy a hazájának egy részét, mert hát azért néhányan ránk is szavaztak" - mondta Lázár János.
A magyar ember tragédiája 20 év alatt rajzfilmben elmesélve
2011. április 17. 8:53
 A magyar mellett feliratos angol változat is készül, emellett vannak tervek az angol nyelvű verzióra is, amelyet Jeremy Irons mondana alá. Ez érdekes kihívás lehet, hiszen alapvetően három hangra készült a munka - tette hozzá a Kossuth-díjas rajzfilmrendező.
Sztájktörés tilos Magyarországon, még görög munkavállalókkal is!
2011. április 16. 17:35
 A másodfokú bíróság immáron jogerős ítéletében is megerősítette az elsőfokon eljárt Fővárosi Munkaügyi Bíróság ítéletét, amely jogellenesnek nyilvánította a Budapest Airport Zrt. által a repülőtéri munkavállalók 2008 decemberében tartott sztrájkja idején behívott görög munkavállalók alkalmazását.
Tűz van babám - ne a tűzoltókkal kezdődjön az elvonás, sztrájktüntetés Budapesten
2011. április 16. 17:25
 A fővárosban demonstráló rendvédelmi dolgozók nagy része elhagyta szombat délután négy óra után a helyszínt, az Alkotmány utcát; a felszólalók szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. Az Országház körüli menetet követően az Alkotmány utcában folytatódott a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák demonstrációja.
Repülőtéri dolgozók munkahelyi egészség pere folytatódik
2011. április 3. 8:47
 Folytatódott a per, amit a röntgen-berendezések mellett dolgozók pótszabadságának kiadásáért indított a LESZ. Mint korábban már írtunk róla, eddig ellentmondásos mérési eredmények születtek a gépek sugárzási szintjéről, ezért a bíróság kirendelte a Magyar Honvédség szakértőit, hogy újabb viszgálatokat végezzenek.
FDP lépéshátrány a tartományi parlamentekben Németországban
2011. március 29. 7:50
 Történelmi győzelmet arattak a Zöldek a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választásokon. Az első értékelések szerint mindenekelőtt a japán atomkatasztrófa hatására, illetve a németországi atomerőművek jövőjéről ennek kapcsán kibontakozott vita nyomán a környezetvédők több mint kétszeresét szerezték meg korábbi szavazataiknak mind Baden-Württemberg, mind Rajna-Pfalz tartományban.
Felmondott szerződések - formálódó megoldások ez a devizahiteles családok háttere
2011. március 27. 14:15
 Április végére tető alá hozhatja a kormány és a bankszövetség a bajba jutott adósokat megsegítő programot - írta szombati számában a Magyar Nemzet Gyuris Dánielre, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagjára hivatkozva. Szerinte a bajba jutott adósok problémáját elsősorban egymás közt kell megoldaniuk a bankoknak és az ügyfeleknek, az államnak ehhez a kereteket kell megteremtenie.
Önkéntesség a társadalom tartaléka Magyarországon
2011. március 27. 14:08
 Latorcai Csaba nemzetiségi ügyekért és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint civil szervezetek bevonásával a jövő év végére elkészülhet Magyarország stratégiai dokumentuma az önkéntességről.A helyettes államtitkár szeretné elérni, hogy az önkéntesekre ne csodabogarakként tekintsenek, hanem természetes dologgá váljon ez a fajta tevékenység.
Család a téma határon innen és határontúl
2011. március 24. 7:30
 Tekintettel arra, hogy az Európai Unió (épp soros) magyar elnökségének a programjában március utolsó hete a Család Hete lesz, a magyarhoni NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) minikonferencia sorozat lebonyolítását tervezi erre az időszakra.Az esemény nem szorítkozik Magyarországra, meghírdetik azt az egész Kárpát hazában, sőt Európa számos már országában is, az Európai Nagycsaládos Szövetség és más családszervezetek (erdélyi családszövetség) támogatásával, konkrét részvételével.
Erdõ Péter bíboros közleménye
2011. március 23. 9:09
 Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnökének közleménye az Európai Emberi Jogok Bírósága Nagy Kamarájának ítéletével kapcsolatban a Lautsi c. Italia perben, melynek tárgya a kereszt kifüggesztése az olaszországi iskolák tantermeiben.
Hiller István kérdések előtt áll - művészettámogatás kettős mércével?
2011. március 21. 13:47
 Sajtóértesülések szerint az Educatio több mint 1,6 milliárd forint adósságot halmozott fel annak ellenére, hogy az elmúlt években milliárdos állami támogatásban részesült. Budai a Hír TV Kontraszt című műsorában elmondta, az üggyel kapcsolatban valószínűleg Hiller István volt oktatási minisztert is meghallgatják.
Böjte Csaba új könyve - nekünk olvasóknak, nekünk embereknek!
2011. március 21. 13:39
 A teremtés hajnalán Isten mondta, hogy legyen és lett. A kimondott szó világformáló erejében hisz az élő Isten, és hisz az Isten szavára elinduló ember is.