Technika
Hírek: 1 - 7
Könyv a kőbányai téglagyárakról
2006. február 20. 18:13
 A kőbányai Pataky Művelődési Központban február 16-án zsúfolásig megtelt előadóteremben mutatták be Kádár József Kőbányai téglagyárak című kötetét. Régi adósság került törlesztésre e könyv megjelenésével: a hazai téglagyártás egyik centrumának, Kőbányának bemutatása.
Biró Zotán és a golyóstoll
2005. november 17. 22:00
Húsz éve halt meg Biró László, a golyóstoll feltalálója.
A látás holnapjáról a látás hónapjában
2005. október 1. 15:42
Megdöbbentő adat: napjainkban a civilizált világ lakóinak 75%-a szorul látásjavító eszközökre, miközben az információk 80%-át látásunk közvetíti számunkra. Ezeket az információkat agyunk dolgozza fel, amely annyira jól kitalált szerkezet, hogy még arra is képes, hogy a látás hibáit korrigálja. Egy darabig.
Nincs ki mind a négy kereke
2005. augusztus 7. 1:34
Siófok nem csak a Balatonról híres. A nyári időszakban rendszeresen találhatunk olyan programokat, amire még a víziszonyos ember is kíváncsi lehet.
A feltámasztott múlt
2005. július 26. 16:53
A régi motorosok még emlékeznek olyan nevekre, márkákra amelyek a fiatalabbak között maximum mosolyt csalnak az arcokra, pedig a maga idején egy WM, egy Csepel, egy Pannónia, vagy egy Danúvia sok mániákus motoros álmai netovábbját jelentette.
Az ezeréves szőlő- és borkultúra jelképe - a bálványprés
2005. június 21. 16:46
A Csopaki Vállalkozók Érdekvédelmi Egyesületének tagjai restaurálták az 1818-ban készült bálványprést, amely június 17-től a millenniumi parkban hirdeti, hogy ennek a vidéknek a népe évszázadokon keresztül a szőlőből és a borból élt meg.
A fafűtés csak nagyüzemben környezetbarát
2005. április 2. 6:05
Annak a híve vagyok, hogy a lakosság, ahol teheti, inkább gázzal fűtsön: kényelmes, jól szabályozható, jó hatásfokkal égethető el háztartási méretekben is, tehát kevésbé szennyezi a levegőt, mint a fatüzelés ? ezt a kijelentést számomra némileg meglepő módon egy faipari cég erdésztechnikus végzettségű vezetője tette.A Bakony erdeinek fáját hasznosító Jákófa Kft.