Ünnepségek
Hírek: 1 - 20
Karácsonyi üdvözlet
2011. december 21. 9:12
Karácsonyi üdvözlet
A pillanat megőrzője
2011. június 3. 17:44
A Jászkürt Fogadóban pénteken megnyitott kiállítás előhírnöke a Jászberényi Nyár idei három hónapos rendezvénysorozatának. Ismét Keleti Éva Príma Primissima-díjas, világhíres fotóművészünk munkáiból készült válogatás került a falakra.
Hatvanéves érettségi találkozó
2011. június 3. 17:30
A jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban szombatonként nagy a forgalom. Tavasszal sorra tartanak érettségi találkozókat az egykori diákok, s gyakran ülnek be a régi osztálytermekbe. Az elmúlt hétvégén egy ötven és egy hatvanéves találkozó diákjait kellett fogadnia a patinás épületnek.
Szélkiáltó-versdaloló
2011. április 14. 14:36
Zsúfolásig megtelt hétfőn délután a könyvtár kamaraterme. A Költészet Napja mellett a város ötévente sorra kerülő Tudományos és Kulturális Hetek – Székely Mihály Zenei Napok nyitórendezvénye is volt ez az április 11-e városunkban.
Dél-koreai beruházás Jászberényben
2011. április 1. 16:52
Jászberényben pénteken délután sok luxusautó igyekezett Jászberényben a Necsőre. Az egykori legelő ma már gyárbirodalom, Kasza Lajosnak és Jánosnak köszönhetően. A gyártelep ma már talán az Electroluxnál is nagyobb területű. Az elkerülő út közelében található egy új üzemcsarnok, melyhez a területet a Jász-Plasztik Kft. biztosította és egy régi beszállítója, a Samyang cég költözött oda.
Balázs mester Balázs napi díja
2011. február 10. 18:13
Draveczky Balázsnak, az asztali örömök historikusának sorsa örökre összefonódik Jászberénnyel. Tragikus hirtelenséggel 2003 nyarán a népi ételek főzőversenyének zsűri elnökeként itt hunyt el. Azóta emlékét nemcsak a felesége által létrehozott alapítvány, de jászberényi gasztronómusok, muzeológusok egyaránt őrzik.
Karácsonyi készülődés
2010. december 17. 14:17
Dr. Besenyi Orsolya fűl-orr-gégész szakorvos, három gyermek édesanyja. Jászberényben él és dolgozik, családja, felmenői is a város régi polgárai.
Jászberényben 110 éves a könyvtár
2010. szeptember 24. 18:17
Jászberényben 110 éve, 1900 októberében kezdődött az intézményesített könyvtári szolgáltatás. A jeles évforduló alkalmából gazdag programkínálattal várják az olvasókat és az érdeklődőket a Városi Könyvtár és Információs Központban. A rendezvények kapcsolódnak az egyidejűleg zajló Országos Könyvtári Napok eseményeihez is.
A csángó-magyar kapcsolat őrzői
2010. július 10. 13:25
Jubileumi évéhez ért a csángó fesztivál, a huszadik alkalommal rendezik meg Jászberényben, mely hazánkban a legnagyobb, legjelentősebb kulturális eseménye a csángók és a magyarok között, a határon túliak számára. A kezdetek persze nem 1991-hez köthetők. A Jászság Népi Együttes nemzetközi tánctáboraiban – idén már a 29. van soron - már az 1980-as években jártak olyanok, akik az autentikus csángó táncokat és népzenét hozták el szülőföldjükről. Ezeket az adatközlőket az együttes akkori alapító-vezetője Papp Imre és munkatársai választották ki, hívták el Jászberénybe.
Ismét jönnek a csángók Jászberénybe
2010. július 1. 14:08
Ismét jönnek a csángók Jászberénybe
Könyvünnep csütörtökön
2010. június 12. 13:34
A Városi Könyvtár és Információs Központ, a város két múzeuma, a Déryné Művelődési Központ, a Líra könyvesbolt és a JGaléria igyekezett emlékezetes Könyves Csütörtök rendezvényt szervezni a 81. Ünnepi Könyvhét alkalmából. Az esős időjárás miatt nem a főtéren fogadták a könyvek iránt érdeklődőket, hanem a DMK nagytermében. Így talán kevesebb járókelő, jövő-menő városlakó figyelhetett fel a rendezvényre. A gyerekek azonban jól érezték magukat!
Fogyatékosokat gondoznak egy éve
2010. június 12. 13:21
Egyéves születésnapját ünnepelte szombaton a Nefrit Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye Jászberényben. Az induláskor még csupasz falak az eltelt egy év alatt megteltek színes rajzokkal, papírfigurákkal, lufikkal és szalagokkal. A családi programok során őszinte szeretettel láttak vendégül mindenkit gondozók és gondozottak egyaránt.
Fogyatékosok nappali otthona
2010. június 8. 18:26
Egyéves születésnapját ünnepelte szombaton a Nefrit Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye Jászberényben. Az induláskor még csupasz falak az eltelt egy év alatt megteltek színes rajzokkal, papírfigurákkal, lufikkal és szalagokkal. A családi programok során őszinte szeretettel láttak vendégül mindenkit gondozók és gondozottak egyaránt.
Országzászlók újra létesülnek
2010. június 2. 17:24
Hazánkban az 1920-as, trianoni országcsonkítás emléke mélyen él a szívekben. Az 1930-as évek során Nagymagyarország visszaállításának igénye állt a politika, de a hétköznapok középpontjában is. Az iskolákban gyerekek énekelték a Nem, nem soha kezdetű dalt, ismert volt a mondóka: Csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország mennyország. A Revíziós Liga országos szervezetként igyekezett a Osztrák-Magyar Monarchia régi határai visszaállításának igényét állandóan napirenden tartani.
Egy kórus ötven éve 1960-2010
2010. május 21. 15:06
Ötven éve pártutasításra és tanácsi irányítása mellett egy munkásénekkar alakult Jászberényben. A kórus kerek évfordulóját Déryné Vegyes Karként ünnepelte.
Új tavasz új reményekkel
2010. március 18. 14:30
Az idei március tizenötödikei ünnepnap napsütéssel köszöntött ránk. A szél ugyan fújt, olykor erősen is, de csak azt jelezve, hogy új szelek fújnak immár, tavaszt hozóak, melyek a kikeletet, a megújulást szolgálják.
Olimpiai sportolóink magyarok között, Vancouverben
2010. február 24. 13:17
Nagy örömmel fogadták a Vancouverben lé magyar közösség tagjai a téli olimpián szereplő sportolóinkat. A helyi közösség egyik vezetője, Szigeti Miklós küldött tudósítást erről.
A tánc szeretete és alázata vezérli
2010. február 1. 14:48
 A Magyar Kultúra Napjának január 22-i ünnepén az egyik legrangosabb kitüntetést Budapesten a Szépművészeti Múzeumban rendezett ünnepségen Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetője kapta meg. Ő az Oktatási és Kulturális Minisztérium által adományozott Csokonai Vitéz Mihály alkotói díjban részesült.
Jég-Krém Jászberényben
2010. január 27. 9:40
Jég Krém – a legjobbak a jégen címmel családi korcsolyanapot és jégshow-t rendez január 30-án, szombaton Jászberényben az OTP a SZIE AB műjégpályáján. Minden érdeklődőt várnak a szervezők, belépődíj nincs!
Kultúra napi jutalmak, kitüntetések
2010. január 24. 16:20
Hazánkban 1989 óta ünnepnap január 22-e, a kultúra és a kulturális területen dolgozók ünnepe ez a nap. Jászberény önkormányzata kulturális bizottsága minden évben megrendezi az ünnepséget. Így volt ez múlt hét pénteken is. A Déryné Művelődési Központ nagytermébe gyülekeztek az ünnepeltek.