Vélemények
Hírek: 1 - 20
Jászberényi kanosszajárás a sérült gyermekekkel
2011. május 16. 17:36
Tavaly karácsony előtt ország-világ megtudta, hogy a jászberényi önkormányzat – kiadásai csökkentése érdekében - meg akar válni az Eltérő Tantervű Tagozattól, ahol 169 fogyatékkal élő, sérült gyermek oktatása, nevelése, gondozása történik igen magas színvonalon. Az önkormányzat szándéka kétségbe ejtette a szülőket, demonstrációt szerveztek, segítséget kértek szakmai szervezetektől, hogy gyermekeik iskolája megmaradjon. Ők is elmentek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzathoz, mely átvenné az iskolát, de ennek mélyebb részleteiről azóta se tudnak semmit.
FEHÉRGALLÉROS BŰNÖZÉS és FOKOZOTT BALESETVESZÉLY MAGYARORSZÁGON
2011. május 13. 14:57
Miről is szól manapság a jogosítvány megszerzése és az oktatók tevékenysége? Egyes autósiskolák meghirdetik ár alatt az oktatást, ami önmagában nem lenne elítélendő, csakhogy a kedvezményt az oktatóknak kell vállalni, amely által veszteséges számukra a munka, viszont, amennyiben nem vállalják, akad más... A tanuló pedig örül az olcsó lehetőségnek, s észre sem veszi, de néhány óra elcsúszik, vagy pótórákat kell járni
Matrica nélkül érvénytelen
2011. május 8. 16:12
Nos, mint azt tudnunk kell – elméletileg – az új típusú rendszámtábla, regisztrációs matrica nélkül érvénytelen. Barátaink esetében egyszerűen leesett, s eldobták, de a szélvédő cseréjénél ugyanúgy hiányzik az újról, ami által érvénytelenné válik rendszámunk. Lökött dolog, hiszen egy műszakilag tökéletes állapotú, bizonyíthatóan saját tulajdonú autót ilyenért kivonni a forgalomból több mint badarság.
Amikor a kerékpáros okoz balesetet...
2011. május 7. 19:29
Amikor a kerékpáros okoz balesetet... A jó idő érkezésével ellepték az utakat a motorosok és kerékpárosok, így megnövekedett a kétkerekűek balesetének száma is. A kis- és nagymotoroknál kötelező a kötelező biztosítás, viszont a kerékpárosok többsége nem rendelkezik ilyennel, ami gyakran bonyolult helyzetet eredményezhet, hiszen a károkozónak „zsebből” kell kifizetni.
Matrica nélkül érvénytelen
2011. május 7. 19:22
Az esztelenség határtalan Matrica nélkül érvénytelen Bevallom, nem hittem a fülemnek, amikor a barátaim arról meséltek, hogy bevonták autójuk forgalmi engedélyét. Sokféle indoka lehet a forgalmi bevonásának, de szerintem, kevesen számítanak, vagy gondolnak éppen erre a lehetőségre. Alapvetően az elmúlt hónapokban annyi hihetetlen kellemetlenség zúdult rájuk, hogy egy ilyen fokozás már minden képzeletet felülmúl. Nem csigázom az érdeklődést, azért vonták be a forgalmi engedélyt, mert hiányzott az „EU-s” matrica. Biztos vannak, akik tudják, hogy kötelező, de bevallom, számomra igazi meglepetést okozott és valószínűleg még sokan nincsenek tisztában vele. Ilyen volt, amikor jogosítvány egyik és másik oldalán található dátumokról írtunk. A cikk megjelenése után hihetetlen sok visszajelzést kaptunk. Reméljük, ezzel is sokaknak előzzük meg a problémát.
Ne hagyd magad!
2011. május 5. 12:23
Amikor a szelvény harmadik egységén is lekapartam a felületet, és megláttam a két szám - két betű kombinációját, egy pillanatra a boldogság, az öröm járta át a szívemet. Nyertem!
Életképek a lomtalanításról
2011. április 1. 16:44
Emlékezetes élményem máig, amikor még a megboldogult Hűtőgépgyárban készítettem riportot a gyár területén elhelyezett szemetes konténerek hasznáról és tartalmáról. Abban az időben volt ez, amikor már Magyarországon is volt környezetvédelmi törvény-féle, s elkezdtünk vigyázni Földünkre, a vizekre, a levegőre. Szombaton is elindultam egy „kukavizitre”, mert szervezett lomtalanítás folyt Jászberény több pontján.
Török Aladár kálváriája
2011. április 1. 13:47
Egy elfeledett polgármester, Török Aladár története elevenedett meg a Jász Múzeumban, s az a korszak, amiben eleve bukásra volt ítélve munkája.
Nincs karácsony évkönyv nélkül
2010. december 21. 14:41
Múlt csütörtökön volt a Jászsági Évkönyv idei kötetének sajtóbemutatója a jászberényi Menedzser Klubban. A Jászsági Évkönyv Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Kertész Ottó először a támogatónak, Jászberény önkormányzatának és az 1%-ot felajánló olvasóknak mondott köszönetet, mert nélkülük ez a kötet sem jelenhetett volna meg.
Otthonszülés – na ne!
2010. október 16. 22:51
Most valószínű, hogy sokan felkapják a fejüket. Talán sokan meg is haragszanak rám, de nem tudom finomabban megfogalmazni: akik az otthonszülés mellett kardoskodnak, potenciális veszélyeztetők. Akár úgy is fogalmazhattam volna, hogy gyilkosok, de mivel szándékosságot nem feltételezek, egy kicsit megengedőbb vagyok.
Liberális gyurcsanyizmus
2010. október 10. 21:37
Egy új platform, és megannyi kérdés, illetve kritika. Ez jellemzi e héten a szocialistákat.
Legfőbb kincs a kulturális sokszínűség
2010. július 3. 20:29
Az Egy Jobb Jászberényért Egyesület módszeresen készül az őszi önkormányzati választásra Jászberényben. Alapos közvélemény-kutatást készítették, hogy programjuk kialakításakor a lakosok elvárásait maximálisan figyelembe vegyék. Magyar Levente, az egyesület polgármester-jelöltje lapunknak aktuálisan a kultúra szerepéről nyilatkozott, hiszen a nyári programok három hónapra adnak szórakozást, de értékeinket is számba vehetjük ez idő alatt.
A dolgokat nevén kell nevezni
2010. július 1. 14:13
A dolgokat nevén kell nevezni
Horogkereszt egy műemléken
2010. június 21. 18:22
Jászberény büszke lehet színes kulturális életére.
TÖOSZ főtitkári álláspont a T/32 számú a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslatról
2010. május 20. 9:17
Az Indítványban megfogalmazott javaslatok összességében támogathatóak, nem ellentétesek az eddigi törekvésekkel és az önkormányzati érdekekkel. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy ez a törvényi szabályozás nem pótolja az önkormányzati rendszer átalakítását, amelynek fontos tartalmi eleme az önkormányzati képviselő helyének, szerepének és felelősségének pontosítása. Önmagában a kevesebb nem jelent hatékonyság és eredményesség növekedést, és érdemi anyagi megtakarítást sem. Ne keltsük azt a látszatot, hogy a képviselők számának csökkenésével a csökkenő képviselői tiszteletdíj érdemben tud javítani az önkormányzatok gazdasági helyzetén. A kistelepülések jelentős részében eddig sem kaptak tiszteletdíjat a képviselők.
Városkép és válság
2010. május 2. 10:21
Nem lehetünk túl büszkék Jászberény főterére, hiszen sok lepusztult, XIX. századi épület dicstelenkedik ott. Ezek az épületek a város múltját, történetét őrzik azonban, így fáj a szívünk értük, hiszen ha eltűnnek, valami visszavonhatatlanul múlttá lesz.
Értékek mellett kiállni - ez az igazi sajtószabadság
2010. április 1. 18:03
A választási kampányban hétfőn este az ismert újságíró, médiaszemélyiség Pálffy István volt a Fidesz-KDNP vendége. A DMK-ban tartott rendezvényen dr. Szabó Tamás, a pártszövetség országgyűlési képviselőjelöltje köszöntötte a vendéget és az érdeklődőket. Örömét fejezte ki, hogy a két párt összefogása más minőséget hozhat a politizálásban.
InFOTÓk 110.
2010. március 19. 15:06
Lapunk hasábjain már jó néhányszor szót emeltem az egyre nagyobb méreteket öltő vandál "emberek" rombolásainak végtermékéről. Igazi szélmalomharc, hiába minden próbálkozás, erőfeszítés... szembetűnő a "munkájuk" eredménye, és ami elkeserítő, minden alkalommal retorzió nélkül törnek-zúznak. Az alábbi fotón a 84-es számú főközlekedési úttól néhány méterre található vasúti megállóhely épülete, abban okozott kár látható nyomai. Nem pusztán falfirkák minősíthetetlen szöveggel, nem csak szeméthalom, hanem már falbontás nyomai is megfigyelhetők. A helységnévre is utalva adtam- némi iróniával- fotómnak a- Fiúk a bányában "dolgoztak"... címet.
Torkos Csütörtök 2010 – Ahogy a résztvevő éttermek látták
2010. március 17. 22:46
2010-ben is nagy sikert aratott a Torkos Csütörtök akció: idén több mint 230 ezer vendég torkoskodott a minden korábbi rekordot megdöntő, 1300-nál is több hazai étteremben. Az étteremtulajdonosok többsége kedvező forgalmi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be.
Hit és bizalom nélkül nem lehet politizálni
2010. február 4. 9:12
Kedden délután tudtuk, hogy szomorú eseményre megyünk mi, újságírók. A Jászkürt Fogadó jól ismert irodájába lépve a falon a korszakos jelentőségű Továrisi konyec! plakát köszöntött ránk, s a párt jászberényi elnökének asztala mögött Antall József portréképe töltötte be a teret.