Sajtó
Hírek: 1 - 20
Indul a sütigyár!
2007. június 15. 12:22
A sütemények, torták az ünnepek elengedhetetlen hozzávalói, de a hétköznapokat is különleges alkalmakká varázsolhatják. Sajnos a süteménykészítés manapság leginkább már csak az idősebb generáció „kiváltsága”, ami talán nem véletlen, hiszen tradicionális édességeinknek elkészítése időigényes feladat.
Gyurcsány Ferenc beszéde az őszödi beszédről tartott parlamenti vitanapon 2.
2007. június 14. 22:52
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elszúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Az elmúlt 17 évben, de különösen 2001-től, három kormány gazdaságpolitikája. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni.
Gyurcsány Ferenc beszéde az őszödi beszédről tartott parlamenti vitanapon 1.
2007. június 14. 22:37
Értem az ellenzék szándékát e vitanappal. Ki ne értené, aki itthon volt tavaly, szeptember 17-ét követően… Sokakkal együtt pontosan tudom, hogy nem a beszéd valódi tartalmáról, üzenetéről akarnak ma disputát folytatni, csupán hozzám ragasztani egy rossz, dehonesztáló jelzőt.
Ötvenhatos Vértanúk Emléknapja központi események
2007. június 6. 18:14
Országos akciót kezdeményezünk annak érdekében, hogy nemzeti összetartozásunk jelképeként, a vértanúkra emlékezve mindenki gyújtson gyertyát a környezetében lévő – az ötvenhatos eseményekhez kötődő – emlékhelyeken.
"Minden magyar felelős minden magyarért!"
2007. május 31. 16:35
1945 óta nem volt még ennyi Trianon megemlékezés az országban, mint az idén, csak a Jobbik közreműködésével vagy szervezésével, országosan mintegy ötven megemlékezés, gyászünnepség lesz.
5500 SPORTOS NŐ A VÁROSLIGETBEN
2007. május 20. 21:37
Hölgyek, asszonyok, leányok, családanyák és nagymamák: nők. Immár 19 esztendeje ünnepeljük őket Nőnap és Anyák Napja mellett egy májusi szombat délután, a tavasz „legszebb” futóversenyén is. Idén május 19-én csaknem 5500-an látogattak ki a szebbik nem képviselői közül a Városligetbe, hogy részt vegyenek a 19. Flora Női Futónap és Fitnesz Fesztiválon.
Miniszterelnöki közlemény
2007. május 18. 12:42
Felháborítanak és megdöbbentenek azok az esetek, amelyek az elmúlt napokban nyilvánosságra kerültek, és amelyek egyes rendőröket érintenek.
Nagytakarítás: a kormány több ezer elavult törvény kiiktatását kezdeményezi
2007. május 17. 16:09
A kormány több ezer olyan törvény és törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a parlamentben, amelyeket 1989. október 23-a, a harmadik Magyar Köztársaság Alkotmányának hatályba lépése előtt alkottak, de mára elavulttá váltak.
Pontlevonás az Újpesttől!
2007. május 17. 15:35
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben köszönte meg, hogy „a Magyar Labdarúgó-szövetség és fegyelmi bizottsága egyértelműen elutasítja a kirekesztő gesztusokat, amelyek sajnos megjelennek a magyar focipályák mellett is”. Mint ismert, a szövetség három pontot levont az Újpest labdarúgócsapatától a szurkolók viselkedése miatt.
Gyurcsány Ferenc levele Nicolas Sarkozynek
2007. május 7. 13:59
A miniszterelnök levelében annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a Francia Köztársaság megválasztott elnöke a külpolitika legfőbb irányítójaként kiváló partner lesz abban, hogy közösen előmozdítsák Magyarország és Franciaország, a két nép közötti baráti, szövetségesi kapcsolatok további fejlesztését, az élet minden területén.
Ma tartja kilencedik ülését a Magyar–Horvát Kisebbségi Vegyes Bizottság
2007. május 2. 9:43
Amely előkészíti a két kormány második együttes ülését, amelyre május 17-én, Horvátországban kerül sor. A vegyes bizottság megkülönböztetett figyelmet fordít az Európai Unió fejlesztési programjaiban a határokon átívelő projektekre biztosított források felhasználására is.
K Ö Z L E M É N Y
2007. május 1. 20:27
A SZDSZ ma kiadott közleményében - szokásához hűen ismét - valótlanságot állít a tegnap a Hajógyári-szigeten történt botrányos eseményekről.
Civilek is csatlakozhatnak a Zéró tolerancia kiáltványhoz
2007. április 21. 11:42
Az elmúlt napokban számos állampolgár és civil szervezet jelezte egyetértését és csatlakozási szándékát a miniszterelnök által kezdeményezett Zéró tolerancia kiáltványhoz.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2007. április 12. 18:30
2007. április 12. Hamis Cser-Palkovics András állítása
Békés, Boldog Új Évet Magyarország!
2006. december 31. 21:02
Ismét eltelt egy esztendő. Önökkel- Önökért- a Kedves Olvasókért. Kollégáimmal együtt igyekeztünk olykor időt és fáradságot nem kímélve, hogy lakóhelyünk, szűkebb pátriánk híreit naprakészen olvashassák, vagy képes tudósításban megtekinthessék. Szép, de felelősségteljes és fárasztó szakma az újságírás is. Kellő szakma iránti alázattal és szeretettel azonban képes átesni az ember a legkritikusabb holtponton is. 2006- ban is bebizonyosodott- az Önök révén- Kedves Olvasóim, hogy érdemes. Rengetegen tiszteltek meg bizalmukkal, írásaim, írásaink elolvasásával. Hangzatos szavak helyett csak annyit: KÖSZÖNÖM!... és remélem, hogy a következő esztendőben is hűséges olvasóim között tudhatom mindnyájukat... de ne feledjék- kollégáim is ezért, ezen dolgoznak nap mint nap. Az alábbiakban a 2006- os év- rólam- számokban.
Normál sebesség
2006. október 21. 20:18
Néhány nap múlva ez a honlap végre napi frissítéssel, több szerkesztővel szolgálja a józsaiak információhoz jutását. Kérem keressen bennünket.
Illatozó dicséret
2006. augusztus 11. 14:18
Régi igazság: Öndicséret büdös. Ennél talán csak az a "cikibb", ha valaki még pénzt (talán közpénzt?) is áldoz saját fényezésére. Nemrég a kezembe került (ez mindennap megtörténik) a helyi napilap, amiben meglepetten olvastam egy interjút Kaposvár polgármesterével. No, nem az volt a meglepő, hogy a megye legolvasottabb lapja beszélget a megyeszékhely első emberével, hanem az, hogy az "újságíró" még véletlenül sem tett fel olyan kérdéseket, melyek rávilágítottak volna arra, hogy már a cím is hamis: "Szita beváltotta ígéreteit". Aztán persze - mint mindig - jött a megvilágosodás: a cikk végén ott világított egy apró, fekete háromszög. Vagyis amit addig olvastam, az nem egy újságírói alkotás, hanem egy fizetett hirdetés volt. Így már érthető, hogy miért is ennyire fényes a (helyi) császár (nem is annyira) új ruhája.
"Nyugdíjasok és pontyszemű munkakerülők szavaztak az MSZP-re"
2006. június 18. 23:44
Ha emocionálisan tekintünk hazánk gazdaságára, akár kétségbe is eshetünk, ha viszont megnézzük, hogy a Fidesz politikusait kik hitelesítik, könnyen áteshetünk a hátasunk túlsó oldalára. A Népszabadságot a kormány lapjának tituláló Hír televízió, Péntek 8 című műsorában Varga Mihály volt Csermely Péter és Bayer Zsolt vendége. A két elvakult "antikommunista" mellett nagyon látványosan statisztált az egykori pénzügyminiszter.
Pokornit boldoggá avatná a "nemjobboldali" média
2006. június 1. 22:51
Pokorni Zoltánt megtámadták a Magyar Nemzetben. Egy egyetemi hallgató egyszerűen leliberálisozta, mert éppen olyanja volt. Az ex-pártelnökben sokan látták - többek között én is - Orbán leendő utódját, s most, hogy a nagyvezér széke inogni kezdett, a radikális orbánisták elkezdték levadászni a párt krémjét, hogy tábornokukat megvédjék, vagy még inkább megmentsék a teljes enyészettől. Bár próbálkozásuk csak elodázza a változást, a "másik oldalon" álló média egy része megfeledkezett a politikus hibáiról, és pajzsra emelve igyekeznek előkészíteni szentté avatását, melynek első lépése, hogy boldoggá tegyék a néhai oktatási minisztert.
Jogerősen elmarasztalták a Kapos Tv-t
2006. május 10. 9:21
Másfél éves eljárás után immár jogerősen elmarasztalta a bíróság a Kapos Televíziót. A Fővárosi Ítélőtábla megfellebbezhetetlenül kimondta: a kaposvári önkormányzat médiája nem tényszerűen és nem kiegyensúlyozottan tájékoztatott 2004. október 3-i híradójában, és ezzel megsértette a médiatörvényt. Az eljárást a Somogy Megyei Önkormányzat indította, mert úgy vélte: a Kapos Tv részrehajló, és félretájékoztatja a közvéleményt. Ez a peres ügyben most bebizonyosodott. A televíziónak értékelő magyarázat nélkül közzé kell tennie mindezt, a Panaszbizottság által korábban megfogalmazottan.