Regionális programok
Hírek: 1 - 20
Hajdú-Bihar megyei önkormányzati fórum Nádudvaron
2012. március 14. 13:34
2012. március 7-én a TÖOSZ vezetősége Nádudvaron tartotta szakmai önkormányzati fórumát.
Kunságiak főznek a Jászságban
2011. június 15. 18:01
A Jászberényi Nyári rendezvényei között vannak hagyományosak, de idén ezek is megújulnak. A X. Népi Ételek Főzőverseny tekintetében is több változásról tájékoztatta a sajtót Bobák József, a Jászsági Vendéglátósok Egyesülete elnöke, aki egyben főszervezője is a népszerű főzőversenynek.
Dentibusszal a Jászságban
2011. június 9. 17:42
A jászberényi OTP Bank előtt kedd reggel nem lehetett parkolni, mert ismét letáborozott a Dentibusz, a mozgó fogászati rendelő, immár hatodik alkalommal városunkban. Elsőként az Eltérő Tantervű tagozat gyermekei vették körül, s volt aki izgalommal készült a fogorvosi vizsgálatra, mások félve, csak hosszas rábeszélés után mertek felmenni a lépcsőn.
8. Pünkösdi Dalostalálkozó:"a magyar népdal az egész magyar lélek tükre"
2011. június 4. 16:58
Tapolca-Diszel- 2011. június 3.- A településrész kulturális életének egyik hagyományos rendezvényeként- immár nyolcadik alkalommal randevúztak egymással a Pünkösdi Dalostalálkozó résztvevői. A zenés programnak a Csobánc Művelődési Ház adott otthont, ahol a házigazdákon kívül Halászi és Monostorapáti népdalköre is fellépett.
"hordozói, megjelenítői vagyunk az értelmiségi létformának, a humánumnak, a tudásnak, és az ezen alapuló életminőségnek"
2011. június 3. 21:39
Tapolca- 2011. június 1.- "A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál"- William Arthur Wardt gondolatával köszöntötte a Pedagógusnapi ünnepség résztvevőit Kovács Melinda moderátor. A tradicionális rendezvénynek a Tamási Áron Művelődési Központ adott otthont.
A Jászságról vetélkedtek
2011. június 3. 17:25
Szombaton nagyszabású vetélkedő zajlott a DMK nagytermében délelőtt és délután is. Szülőföldünk a Jászság címmel hirdetett vetélkedést a Jász Múzeumért Alapítvány a kistérség valamennyi általános és középiskolája számára. A tavasszal zajlott írásbeli fordulók után eljött a vetélkedő döntője, melyben nyolc általános iskolás és négy középiskolás csapat versengett a nem csekély díjakért, a helyezésekért.
Egymást segítő önkormányzatok a Jászságban
2011. május 8. 14:09
A jászok összefogásának számos megnyilvánulása volt a történelemben. Korunkban létezik a huszadik évéhez közelítő Jász Önkormányzatok Szövetsége, mely 18 jászsági önkormányzatot tömörít.
Jászberényben vár a XX. Hajta Túra
2011. május 1. 10:00
Jászberény nyugati határát övező, a Hajta védett területlét is érintő Zagyvamenti Természetvédelmi területen idén a XX. Hajta Túrára várják a teljesítménytúrázókat.
Az utolsó Hajta Túra
2011. április 14. 14:56
A Jászberény nyugati határát övező Hajta 25 éve lett a Zagyvamenti Természetvédelmi terület része. Húsz évvel ezelőtt Jászberény Polgármesteri Hivatalának munkatársa Weismüller Imre és a természet, a túrázás nagy szervezője Faragó László tanár az első Hajta Gyalogos Túrát megszervezték.
Sümeg:Al Ahram Hastánc Gála- ováció, vastaps, siker
2011. április 3. 18:25
Sümeg- 2011. április 2.- Két hét elteltével- ezúttal- a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ adott otthont egy újabb látványos és színvonalas hastánc gálának, amelyet az egyik formáció neve után- Al Ahram- ra kereszteltek. Immár sokadszor bebizonyosodott- Tapolcához hasonlóan Sümegen is sokan kedvelik a tánc e népszerű műfaját.
Elmulasztott döntések levét isszuk
2011. április 1. 13:30
Nem emlékszem arra, hogy a városháza nagytermében ennyien lettünk volna, mint kedden este. Pótszékeken is ültek a pedagógusok, ők töltötték meg a termet. Az oktatásban tervezett változtatásokról volt fórum, ami már eddig is vitákat váltott ki. Szatmári Antalné, a humán erőforrás bizottság elnöke köszöntője után Birinyi János, az oktatási koncepció kidolgozója ismertette a tervezet lényegét.
Vetőmagokkal a vidéki szegénység felszámolásához
2011. március 26. 17:21
Nyolcezer egységcsomag vetőmagot osztott szét a Magyar Vöröskereszt az ország két legszegényebb megyéjében, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, márciusban. A 16 millió forint értékű program az Amerikai Ház Alapítvány támogatásából valósulhat meg idén 91 településen.
"A tánc a lélek rejtett nyelve"-I. "BellyFlame" Tapolcai Tánctalálkozó
2011. március 20. 12:40
Tapolca-2011. március 19.- Arany János verssora után- szabadon- ha a szájnak nem is, de a szemnek /főleg a férfitársaimra gondolok/ mindenképpen ingere volt a Tamási Áron Művelődési Központban- telt ház előtt- hagyományteremtő szándékkal megtartott I. "BellyFlame" Tapolcai Tánctalálkozó.
Jászság ittasan vezet
2011. február 14. 18:22
Halmai Ferenc rendőr alezredes, a Jászberényi rendőrkapitányság vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján a 2010-es esztendő eredményeiről adott számot. A közbiztonság, a közlekedés, a bűnmegelőzés, a bűnesetek felderítése sok munkát adott számukra tavaly is. Azonban a bizalomerősítés éveként jellemzett esztendő több területen hozott eredményt, így a derűlátásra is volt/van oka a kapitánynak.
Az előremenekülés stációi
2011. február 14. 18:18
Három megye és két régió szélén fekszik a ceglédi, a jászberényi és a hatvani kórház. A magyar egészségügy átalakításának különböző kísérleteit próbálták már meg, de ezek nem vezettek kellő eredményre. Így egy újabb összefogást, modellértékű társulást alakítottak, egy egészségügyi klasztert hoztak létre. Február 9-én Jászberényben írták alá ennek dokumentumát.
Sovány éve lesz a civileknek
2011. február 14. 18:12
A városháza nagytermében csütörtökön szép számmal jelentek meg különböző civil szervezetek képviselői. 2004 óta létezik a Nemzeti Civil Alapprogram, mely pályázat útján anyagi forrást biztosít a civilek működéséhez és kiemelt esetekben szakmai programjaikhoz is. Jászberényben nagyon sok civil szervezet létezik a sokszínű kulturális élet meghatározói. Így fontos, hogy élni tudjanak a lehetőségekkel.
Tanulni egy életen át kell
2011. február 10. 18:27
A szakmai képzés felnőtt korban is fontos. Egy-egy cég versenyképességét is javítja a jól képzett munkaerő.
Új szakmákat kínálnak
2011. február 10. 18:00
Ezekben a napokban kell a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek eldönteni, hogy hová adják be továbbtanulási kérelmüket. A végzős diákok közül legtöbben valamilyen szakmai képzés felé orientálódnak. A szakképzés rendszere évek óta átalakulóban van, 2010-ben is jelentősen változott, de ez évben is sok újdonságot tapasztalhatunk.
Szeressük egymást.....
2011. január 30. 17:11
A jászárokszállási Görbe János Színkör újabb produkcióját láthattuk nemrég. Akik nem tudtak a premier napján jelen lenni a további alkalmak során is zsúfolásig megtöltötték a termet, így a helybeli közönség széles körben mulathatott, szórakozhatott egy jót még január több hétvégéjén is. A darab közben „elindult” szokásos jászsági körútjára, így a berényiek , fényszaruiak is tapsoltak már a csapatnak.
Kulturális örökség napjai a Jászságban
2010. szeptember 14. 18:10
Két eseményt is szervezett a jászberényi Hamza Múzeum és Jász Galéria