Pénzügyek
Hírek: 1 - 20
Dél-Dunántúlon sincs ágyszám-alku
2007. január 30. 1:44
Továbbra sincs megállapodás a dél-dunántúli ágyszám-kapacitásról, ez ügyben a Dél-Dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács (DRET) legutóbbi, január 18-i ülése egyértelmű határozatot hozott. A minisztérium javaslatát akkor a tanács tárgyalásra alkalmatlannak minősítette, és kilencven százalékos támogatottsággal visszautasította az erről szóló érdemi döntést.
A megyei kórházban lesz a városi orvosi ügyelet?
2006. december 13. 17:58
Sajtótájékoztatót tartottak a megyei és a megyeszékhelyi önkormányzatok vezetői a 2007. évi finanszírozási kérdésekről.
Komplett pénzügyi szolgáltatás
2006. december 8. 18:57
Akinek a szombathelyi Deák Ferenc utcában van dolga, nem is gondolná, hogy a 28. szám alatt egy olyan iroda található, ahol komplett pénzügyi szolgáltatást nyújtanak.
Megjelent a Magyar Pénzügyi És Tőzsdei Almanach
2006. november 23. 14:30
Megjelent a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach XVI. évfolyamának magyar nyelvű kiadása. A magyar pénzügyi intézményrendszer egészét felölelő, mintegy 1000 társaság adatait több mint 1500 oldalon ismertető kiadványt november 23-án, csütörtökön délelőtt mutatták be a sajtó munkatársainak Budapesten.
A pénz beszél...
2006. május 6. 13:52
A Piac és Profit című üzleti magazin konferenciasorozata a közelmúltban Szombathelyre érkezett. A Hotel Claudiusban délelőtt tíztől délután négyig zajlottak az előadások, s lehetőség nyílt konzultációra, bemutató megtekintésére is.
Újabb bankfiók nyitott
2006. február 23. 17:44
Gyorsan szaporodnak városunkban a bankfiókok; a legújabbat a Szabadság téren (a Hotel Ajka épületében) a Budapest Bank nyitotta meg. Az ünnepélyes avatáson megjelent és beszédet mondott Schwartz Béla, városunk polgármestere is.
Zöld út?
2006. február 18. 22:34
Elfogadta a román kormány az észak-erdélyi autópályát építő amerikai Bechtellel kötött szerződés újratárgyalt változatát.
Nincs asztal alatti pénzosztás
2006. február 17. 17:23
A Szülőföld Alap (SZA) idei, egymilliárd forintos keretösszegéből elsősorban falugondnoki hálózatra, a szórványiskolák támogatására, informatikai fejlesztésre, valamint a határon túli régiók közötti kapcsolatok erősítésére pályázhatnak a magyar közösségek
IKA-támogatás Erdélynek
2006. február 14. 14:24
A magyar állam az idén mintegy 13,6 milliárd forintot fordít a határon túli magyar közösségek támogatására, ebből az Illyés Közalapítvány (IKA) mintegy 800 millió forinttal rendelkezik .
Vállalkozókkal a holnapért (Sárbogárd)
2006. február 9. 13:40
Vállalkozóként hívott meg dr. Szabadkai Tamás országgyűlési képviselő-jelölt a Hotel Kovács konferenciatermébe január 25-én estére. Találjuk ki Sárbogárdot és környékét! Ez állt az invitáló levélben. Aktuálisnak éreztem a felszólítást, és persze nekem is vannak álmaim arról, milyennek is szeretném szűkebb pátriánkat, elfogadtam a meghívást. Nem voltam egyedül. Ott volt már
A piac már "meglehetősen ideges"
2006. február 2. 11:34
Az idén is sok érdeklődő volt kíváncsi a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos gazdasági évnyitó rendezvényére a Megyeháza Szent István-termében.
A példátlan konkurenciára példás szolgáltatásokkal készülnek
2006. január 13. 15:59
Már hagyományosnak tekinthető módon, veszprémi székházában ünnepélyes keretek között megtartott sajtótájékoztatón számolt be 2005-ös tevékenységéről a nyilvánosságnak az óév végén a Kinizsi Takarék. Itt jelentette be Lakatos Antal elnök azt is, hogy tízmillió forintot biztosítanak hangszervásárlásra és ezzel kiemelt támogatói lesznek a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekarnak - amely egyébként ősztől Ajkán is bérletes koncertsorozatot indít.
Áfa-csökkentés: nem vonzottak tömegeket az olcsóbb árak
2006. január 4. 23:02
Árváltozási leltárral kezdték az új évet a baktalórántházi Coop-ábc-ben, hiszen az esztendő első munkanapjától a termékek egy jelentős része a korábbi 25 helyett 20 százalékos általános forgalmi adóval került pultra.
Kánaán helyett gyors felzárkózást ígért a pénzügyminiszter
2005. december 7. 22:41
Érdemi változtatásokra van szükség az államháztartásban, mert 1997-ben volt ilyen utoljára – mondta „Felzárkózó gazdaság, ötéves adócsökkentési program” című előadásában a szolnoki Hozam Klubban Veres János pénzügyminiszter.
Tudják, hogy minden apróság számít
2005. december 6. 17:02
Schwartz Béláról, Ajka polgármesteréről sokan tudják, hogy gyakorló bankszakember is volt, örömmel fogadta tehát a meghívást az Erste Bank ajkai fiókjának év végi ügyféltalálkozójára. Pohárköszöntőjében utalt rá, hogy a bank egyik jogelődjénél is dolgozott, ezért külön öröm számára, hogy az Erste lehetőséget látott városunkban és ilyen szép fiókot nyitott itt.
Újabb hamis vád a költségvetéssel kapcsolatban?
2005. november 17. 13:15
Kezd kirajzolódni a 2005-ös költségvetési hiányszám, és minden Jegybanki és ellenzéki híresztelés ellenére úgy tűnik, tartható a tervezett 4,6 százalékos éves adat. A vártnál alacsonyabb októberi (2,1 Mrd), a most már biztosra vehető novemberi (179,5 Mrd) hiány, illetve a várható decemberi (218 Mrd) többlet eredményeként az éves hiány összege 1023,1 Mrd forint körül alakul, vagyis megegyezik a Pénzügyminisztériumi előrejelzéssel.
Nyomul a Savaria Takarék
2005. szeptember 25. 15:13
Az 1993-1994-ben elkezdődött takarékszövetkezeti integráció Vas megyében is felgyorsult az elmúlt években, csökkentve ezzel az önállóan gazdálkodó szövetkezeti pénzintézetek számát. A tőkeegyesítési folyamat - melynek ösztönzője elsősorban az volt, hogy 2001 végéig 60 millió forintnak kellett lennie a saját tőkének - elsőként a Nádasd és az Őrség takarékszövetkezetek integrációjához vezetett, majd a Jánosháza és Vidéke Takarékszövetkezet olvadt be a Rum és Vidéke Takarékszövetkezetbe.
Zala megye forrásbevonási képességét erősítené a Bank Klub
2005. szeptember 21. 11:16
Együttműködési megállapodást kötött a napokban a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete, a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi intézete és a Magyar Fejlesztési Bank Zala Megyei Képviselete. Ezzel a nyilatkozattal megteremtődött a Bank Klub létrehozásának és működtetésének a feltétele.
Fejlődő magyar gazdaság
2005. augusztus 10. 1:51
A JPMorgan nem olvassa és nem hallgatja a Fidesz gazdaságpolitikai értékeléseit. A portfolio.hu beszámolója szerint legalábbis nem, vagy ha igen, nem nagyon foglalkoznak vele. Miközben itthon folyamatosan azt halljuk, hogy mennyire rossz helyzetben is van az ország, sorra érkeznek azok a külföldi elemzések, amik pozitív képet festenek gazdasági helyzetünkről.
(...) egyenként levadászni (...) - Szabó Zoltán hibázott
2005. augusztus 2. 18:16
Talán többeknek ismerős ez a mondat. Most vonatkoztassunk el attól, hogy vajon ki mindenki mondta, és ki mindenkire vonatkoztatta, csupán vegyük észre, hogy míg a Fideszben csupa talpig becsületes ember ül és dolgozik, addig a legnagyobb kormánypárt tele van bűnözőkkel.