Nyugdíjasoknak
Hírek: 1 - 20
Erdei Zsolt újra a ringben!
2011. március 15. 10:37
 Korábbban még arról szóltak a hírek, hogy Erdei Zsolt legközelebb március 12-én a spanyol Gabriel Campillóval csap össze a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoki övéért a New York-i Madison Square Gardenben. A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló magyar ökölvívó tavaly novemberben a kenyai Samson Onyango ellen tért vissza a ringbe, s a nyolcmenetes találkozón egyhangú pontozással győzött.
Lovaggá ütötték a népművelőt
2011. február 3. 16:51
A Falvak Kultúrájáért Alapítvány immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Kultúra Napja gáláját. Nick Ferenc, a hazai lovagi mozgalom jeles személyisége, az alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket.
Hatvan éve házasok
2010. október 15. 15:59
Ritka jubileumot ünnepelt Bathó Jani bácsi és felesége Darázs Margit. Hatvan évvel ezelőtt házasodtak össze, s ahogy a fogadalomban is szerepel, kitartottak egymás mellett jóban rosszban, betegségben egészségben. Ezt a köteléket október 9-én, jászberényi a barátok templomában megerősítették.
A tanyagondnok munkája nem unalmas
2010. július 18. 14:33
A kisebb településeken, falvakban nagy szerepe van a falugondnoknak, a tanyagondnoknak, akik a főleg a külterületeken élők számára jelentenek nagy segítséget. Falu-, illetve tanyagondnoki hálózat közel 20 éve működik hazánkban. Igen jól szervezettek, egyesületeket alapítottak a szakmai kérdések, a tapasztalatok megvitatására.
Berki sétaútat adtak át Hévízen
2010. június 25. 12:36
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület 2009 nyár elején nyert 8988 € támogatást a Norvég Civil Támogatási Alaptól az Ökotárs Alapítvány közreműködésével a Berki sétaút ismeretterjesztő ösvény a Hévízi kifolyó mentén című projekt megvalósításához.
A pénzzel bánni tudni kell
2010. március 6. 17:06
Iván bácsit sokan ismerik Jászberényben, kevesen lehetnek olyanok, akik nem csináltattak vagy vásároltak nála kabátot, öltönyt, kosztümöt, valamilyen alkalmi ruhát. Finom, minőségi, tisztított használt ruháit jó áron kínálta, így a vékony pénztárca is elbírta a cehhet, s nem kellett azt tudni senkinek, hogy nem újként vásároltuk. Szíjjártó Iván kereskedése fogalommá vált, pedig már nem fiatalon vágott bele ebbe a vállalkozásba. Persze minden történetnek van eleje. Így ugorjunk egy nagyot az időben.
Korszak tünet és az igazságszolgáltatás: GLOBEX
2010. február 11. 15:28
A Fővárosi Ítélőtábla jelentősen súlyosította a Globex-ügyben az első fokon kiszabott büntetéseket; jogerős döntésében Vellai Györgyikét hat, Vajda Lászlót négy év börtönnel sújtotta másodfokú döntésében. A vád szerint az 1990-es évek második felében több mint hatmilliárd forintos kárt okoztak sok száz kisbefektetőnek, és önkormányzatoknak.
Választási jó példa Budafok- Nagytétényből
2010. február 6. 9:49
Soha nem volt könnyű választási terep a politikusok számára az erős hagyományokkal építkező Budafok-Nagytétény.Lendvai Ildikó (MSZP), Németh Zoltán (FIDESZ) és a kisebb pártok jelöltjei és képviselői a polgármester kezdeményezésére egy kultúrált választási kampányra tettek le megoldást.
Vagyonadó kalkulátor - részben átállítva
2010. január 19. 12:24
 Várhatóan a hét közepére átvezeti a vagyonadó-kalkulátoron az adatvédelmi biztos ajánlásait az APEH - írta a keddi Népszabadság az adóhatóság szóvivőjére hivatkozva. A napilap szerint a változtatások után csak akkor kell majd kitölteni a személyes adatokra vonatkozó részt, ha az érdeklődő menteni akarja a kalkulátor által kidobott értéket, vagyis a szimpla böngészéshez nem lesz szükség erre.
Klímabarát otthon családi házakban élőknek is
2010. január 15. 17:09
A Klímabarát Otthon Program részeként a zöldtárca pályázatot írt ki hagyományos lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújításra, megújuló energiaforrások alkalmazására, valamint új építésű energiatakarékos lakóépületek támogatására.
Uniós projekt miatt kellett költözniük
2009. december 11. 14:48
Nagy Istvánné és csapata nagy munkában volt az elmúlt hetekben. A Déryné Nyugdíjas Klubnak megint költözni kellett. A Kossuth utcai Civil Ház helyett eztán a Pelyhesparton lesz a közel 100 fős klub otthona, ami az idős emberek számára nagyon fontos, létezésük egyik biztos pontja. Közülük most ott dolgozik aki tud, hogy a helyiséget rendbe hozzák.
Zászlót kértek - megkapták
2009. december 11. 14:37
A civil szervezetek gyakran fordulnak kéréssel az önkormányzathoz. Valamilyen, számukra fontos rendezvény megtartása, utazás, részvétel egy eseményen, vagy működésükhöz a feltételek biztosítása miatt kérnek a leggyakrabban támogatást. A Tiszti Klubban működő Fegyveres Szervek Nyugállományú Tagjainak Klubja is kéréssel fordult a képviselő-testülethez. Ők azonban nem pénzt kértek, hanem egy zászlót.
Politika és igazságszolgáltatás zavarai a Budaházy perben
2009. november 4. 17:25
 A hallgatóság Budaházy György vádlottat éltette és a bírót szidalmazta a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt indult büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádlottak védői a tárgyalásvezetésre, a védői és vádlotti jogok csorbítására hivatkozva elfogultsági kifogással éltek a bíró ellen.
Nyugdíjasexpo 2009.
2009. október 20. 9:13
November 20–22-én a SYMA Konferencia- és Rendezvényközpontban megrendezett Nyugdíjasexpo 2009. nemcsak a nyugdíjasoknak, hanem családtagjaiknak és minden érdeklődőnek nyújt programjaival lehetőséget a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.
Lengyel villamos és közlekedési fejlődés Szegeden
2009. szeptember 2. 17:59
 A közösségi közlekedés színvonalának javítását szolgáló beruházások közül kiemelkedik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz végállomás átfogó felújítása és fejlesztése, az utasok komfort érzetének javítását szolgáló több funkciójú csomóponttá alakítása. A Szegedi  Közlekedési Kft.
Augusztus 20. Magyarország 2009.
2009. augusztus 20. 19:40
 A délelőtt folyamán több tízezer érdeklődő részvételével, rendben zajlottak az augusztus 20-i ünnepségek Budapesten. A Hősök terén mintegy 15 ezer ember tekintette meg a tisztavatást, illetve az ezt kísérő haditechnikai bemutatót, a Kossuth téren felállított történelmi játszóházat pedig mintegy 10 ezer érdeklődő látogatta meg a délelőtti órákban.
Segíteni szívvel-lélekkel
2009. augusztus 13. 16:13
Ha betegek vagyunk, igyekszünk minden kezelést, gyógyszer és gyógymódot kipróbálni, hogy újra egészségesek lehessünk. Nagy tehertétel egy beteg a családban. Ettől azonban sokkal nagyobb gond, ha tartósan beteg, fogyatékkal élő van a családban. Az ő ellátásuk Magyarországon igen változatos, de összességében megoldatlan.
Többszörös forgalmi korlátozás Budapesten
2009. augusztus 4. 13:02
 Mától négy úton, a Thököly úton, a Hűvösvölgyi úton, a Budai alsó rakparton és a Menyecske utcában kezdődnek útfelújítási munkák. A Thököly utat két szakaszon, a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között újítják fel, a munka várhatóan október 10-én fejeződik be, ezalatt irányonként egy-egy sávot lehet majd használni, 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom mellett.
„Eltérő múltból a közös jövőbe” – életminőséget javító multilaterális találkozó volt Sopronban
2009. július 30. 18:00
 Az “Eltérő múltból közös jövőbe” című programnak 2009. július 6-14 között a Fogyatékos Gyermekek Otthona adott helyszínt, Sopronban.
Kétségek a Magyarok Nyilai terrorfenyegetettség körül
2009. július 26. 14:18
A Magyarok Nyilai terrorszervezettel kapcsolatos képanyagot hozta nyilvánosságra a rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján - állítja a Nemzeti Nyomozó Iroda, visszautasítva ezzel azokat a feltételezéseket, amelyek szerint egy másik bűnügyben készült felvételek kerültek volna nyilvánosságra.Balsai István fideszes képviselő az eset kapcsán szombaton kiadott közleményében felveti a gyanút, hogy Draskovics Tibor pénteki sajtótájékoztatóján "bizonyítékot hamisított annak érdekében, hogy továbbra is látványosan és zavartalanul riogathasson szélsőjobboldali veszéllyel".