Munkaerő
Hírek: 1 - 20
Munkaerőpiaci felmérések az interneten
2007. február 6. 15:33
Interneten is elérhetők már a Szociális és Munkaügyi Minisztérium valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által közösen, több mint 6 ezer cég körében végzett múlt év végi konjunkturális és munkaerőpiaci felmérés különféle jellemzők alapján csoportosítható adatai. A minisztériumban rendezett pénteki sajtótájékoztatón Tóth István János, az MKIK szakmai intézetének ügyvezető igazgatója mutatta be a lekérdezési lehetőséget.
Sikeres program álláskeresőknek
2006. december 19. 11:26
November 30-án munkáltatók, munkavállalók, valamint a megyei munkaügyi központ jászberényi kirendeltségének dolgozói értékelték az eltelt két év tapasztalatait. A Jászberényben tartott tanácskozáson a Humánerőforrás Operatív Program (HEFOP) térségi megvalósulása volt napirenden.
Nők munka nélkül
2006. november 1. 12:20
 Hátrányos helyzetben vannak a zalai nők is a munkavállalás terén – áll egy közelmúltban készített szociológiai felmérésben. Mindezt a keszthelyi Esélyek Házának tapasztalatai is alátámasztják: minden 10 főből 9 nő, aki valamilyen problémával felkeresi a Házat, 80 százalékuk munkát szeretne.
Huszonöten foglalkoznak négyezerötszáz emberrel
2006. május 15. 10:01
Baranya megyében Komlón újították fel és bővítették elsőként a Munkaügyi Központ helyi kirendeltségét, mely ma a legkorszerűbb eszközökkel és körülményekkel igyekszik segíteni az álláskeresők széles táborát. A korszerűsítés, bővítés indokolt is volt, hisz ezen a kirendeltségen huszonöt munkatárs több ezer ember ügyes-bajos dolgait intézi...
"Szélessáv a munkavállaláshoz"
2006. május 14. 16:57
Manapság, de kiváltképp uniós csatlakozásunk óta egyre újabb és újabb fogalmakkal kell megbirkóznunk; mindennapjaink részeivé váltak furcsa, "mágikus" szavak, mint például: HEFOP. Szerencsére semmiféle beavatási szertartáson nem kell átesnünk ahhoz, hogy megismerhessük ennek a szónak az értelmezését, amelyet most, mielőtt saját programunkról szólok- meg is osztanék Önökkel.
Pénzszerzési lehetőség, másodállás vagy becsapás?
2006. május 11. 21:26
 Másodálláson gondolkodtam, mit tesz ilyenkor az ember, hát nézegeti a hirdetéseket, de itt mit talál milliós kereseti lehetőség, de mivel; azt nem tudod meg. Lépjél előre üzenj, hogy érdekel és akkor talán meg tudhatod miről is van szó.
Tanfolyamok felnőtteknek
2006. március 5. 13:23
Korunkban a munkavállalókkal szemben egyre fokozottabb elvárás a tanulás, és a gyorsan megújuló technika elsajátításának képessége. A felnőttképzés lehetőséget biztosít arra, hogy a közoktatási rendszer, az iskolai rendszerű szakképzés és a felsőoktatás eredményeire alapozva a felnőttek - amikor változó élethelyzetük azt szükségessé teszi, vagy érdeklődésük miatt tanulni van kedvük - azt megtehessék.
Egyedi munkahelyteremtés Ajkán
2006. február 21. 8:22
Az ajkai önkormányzat egyedül álló munkahelyteremtő pályázata már több céget is fejlesztésre ösztönzött. A pályázat feltétele, hogy a cég regisztrált munkanélkülit alkalmazzon, a jutalma pedig 200 000 Ft, amit fejlesztésre kell fordítania.
Leáldozott a Tomi csillaga
2006. február 12. 23:29
Csütörtökön került nyilvánosságra, hogy Szolnokon bezárja mosóporgyárát a Henkel. 38 év, 124 dolgozó. Ez a szolnoki mosószergyártás prózai gyorsmérlege.
Álláskeresés
2006. január 25. 12:20
Sem a bányászé, sem a kohászé nem olyan munka, amit irigyelni szoktak. Várpalotát azonban jórészt a bánya és a kohó tette várossá. Aztán bezárt a bánya, most pedig megszűnik az alumíniumkohó. Ritka az olyan család Várpalotán, amelyet valamelyik esemény ne érintett volna közvetlenül. És zártak be közben más üzemeket is. Igaz, a városban és környékén a statisztika szerint még így is jobb a helyzet az országos átlagnál. A szaknyelv úgy írja le ezt a jelenséget, hogy átalakult a foglalkoztatási szerkezet.
Kedvezőbb a munkaerő-piaci helyzet, mint egy évvel ezelőtt
2006. január 19. 11:54
Veszprém megye munkaerő-piaci helyzetének alakulása 2005. november hó
Létminimum felett a minimálbér
2006. január 17. 16:14
A Munka Törvénykönyve módosulásáról, a munkaadókat és munkavállalókat érintő, 2006. január elsejétől hatályba lépett jogszabály-módosításokról, intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót Veszprémben Biermann Margit, a Veszprém Megyei Munkaügyi Központ igazgatója.
Segély helyett munka - Csizmár Gábor válaszol
2005. november 28. 16:32
Múlt hét kedden, Budapesten hirdettek eredményt az eddigi legnagyobb közmunkaprogrammal kapcsolatban. Több mint 7 milliárd forint áll rendelkezésre, ami több tízezer ember számára biztosít munkát. A program lényegéről kérdeztük Csizmár Gábort, Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi minisztert.
Miniszterelnöki és miniszteri tájékoztatás a közmunkaprogramról
2005. november 21. 21:38
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, és három tárcavezető - Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi, Göncz Kinga ifjúsági-, családügyi-, szociális-, és esélyegyenlőségi miniszter, valamint Lamperth Mónika belügyminiszter - közösen ismertetik november 22-én a 2005-2006. évi közmunka programra kiírt pályázat eredményeit a BM Duna Palotában.
Munkanélküliség - a számok, vagy a politikusok hazudnak?
2005. november 16. 22:33
A munkanélküliségnek két aspektusával találkozhat Magyarországon egy átlagember. Az egyik, amikor a mutatókról hall különböző fórumokon, illetve, amikor közvetlenül, vagy közvetve érintetté válik. Az utóbbi esetben senkitől se várjuk azt, hogy azzal foglalkozzon, vajon helyesek-e a nyilvánosságra hozott adatok, illetve azok interpellációi, akkor azonban, amikor valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy sem őt, sem családját, de még barátait, ismerőseit sem érinti ez a kellemetlen állapot, elvárható tőle, hogy korrekt módon értékelje a helyzetet, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy korrekt tájékoztatást kapjon.
„Családbarát Munkahely 2005” díj
2005. október 8. 9:02
A Családbarát Munkahely pályázat hatodik alkalommal került kiírásra kis-, közép- és nagyvállalat, valamint költségvetési szerv kategóriákban. A pályázatot a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium az Ifjúsági, családügyi, szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériummal közösen hirdette meg. A pályázat lebonyolítója a Foglalkoztatási Hivatal volt. Azok a vállalatok és intézmények kapnak díjat, amelyek sikerességéhez nagymértékben hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi és a családi kötelezettségeit egyaránt figyelembe vevő családbarát intézkedések.
Ülésezett a Pest Megyei Munkaügyi Tanács
2005. szeptember 29. 13:40
Több, a megye lakóinak foglalkoztatását befolyásoló kérdésben határozott a Pest Megyei Munkaügyi Tanács 2005. szeptember 22-i ülésén.
Fókuszban: a munkahelyteremtés
2005. szeptember 23. 9:36
Már előre gondoltam, hogy ezúttal is érdekes „párharcnak" nézünk elébe, hiszen - többször is hírt adtunk róla a testületi ülések kapcsán - az ellenzéki képviselők máshogy látják Komló helyzetét, mint a városvezető koalíció tagjai. A munkahelyek kérdése pedig korábban is ütközési pont volt, így most sem számítottam békés beszélgetésre, rendszeres helyeslésre. Notheisz József gazdaságpolitikai főtanácsadó, illetve Kispál László, a Komlói Polgári Kör elnöke foglalt helyet egymással szemben. Hamar kiderült: nem tévedtem…
Elkészült a 150.000. evaporátor
2005. szeptember 22. 18:41
Jelentős nap volt Hajdúnánáson a Bakony Művek életében szeptember 13-a. Délelőtt 9 órakor rövid időre megállt a termelés az üzemben.
Újabb segítség az álláskeresésben
2005. augusztus 11. 22:19
2004 végéig működött az Újra Dolgozom program, mekynek helyét és szerepét - nmileg átalakítva, kibővítve - a "StartÁllás" program vette át. Az egyesület Baranya több városában is dolgozik, mégpedig az adatok alapján azt mondhatjuk, eredményesen.