Közvélemény
Hírek: 1 - 20
Egy vállalkozás nehézségeiről
2011. május 1. 10:37
Jászberényben a XIX. század végén a Sugár út - ma Rákóczi út - mentén hatalmas üres területek, vizenyős, gödrökkel tarkított buckák voltak.
Összefogás nélkül nem megy
2011. április 21. 14:26
Érdekesen kezdődött Baráth László önkormányzati képviselő lakossági fóruma hétfőn este. Mint más képviselők, ő is meghívta a polgármesteri hivatal néhány szakemberét. Szabó Tamás polgármester azonban megtiltotta, hogy a főépítész és a jegyző megjelenjen a fórumon. Azonban Gottdiener Lajos ott ült a közönség soraiban, s meghallgatta a beszámolót. Egyfajta civil kurázsit mutatott ezzel a jegyző.
A fákat kivágják ugye
2011. április 21. 9:09
Múlt héten felháborodottan keresett meg bennünket Pesti Kálmán a Pelyhespart utcából. Az ÉMÁSZ a villanyvezetékekig felnyúló fákat, azok ágait vandál módra letarolta.
Életképek a lomtalanításról
2011. április 1. 16:44
Emlékezetes élményem máig, amikor még a megboldogult Hűtőgépgyárban készítettem riportot a gyár területén elhelyezett szemetes konténerek hasznáról és tartalmáról. Abban az időben volt ez, amikor már Magyarországon is volt környezetvédelmi törvény-féle, s elkezdtünk vigyázni Földünkre, a vizekre, a levegőre. Szombaton is elindultam egy „kukavizitre”, mert szervezett lomtalanítás folyt Jászberény több pontján.
Elmulasztott döntések levét isszuk
2011. április 1. 13:30
Nem emlékszem arra, hogy a városháza nagytermében ennyien lettünk volna, mint kedden este. Pótszékeken is ültek a pedagógusok, ők töltötték meg a termet. Az oktatásban tervezett változtatásokról volt fórum, ami már eddig is vitákat váltott ki. Szatmári Antalné, a humán erőforrás bizottság elnöke köszöntője után Birinyi János, az oktatási koncepció kidolgozója ismertette a tervezet lényegét.
Nem tűrik az illegális szemetelőket
2011. április 1. 13:25
Jászberényben Baranyi László a 8-as körzet önkormányzati képviselője nem akarta kivárni, hogy a körzetbejárás programja elérjen hozzá. A körzet lakosságával a fejlesztésre költhető 4 milliós képviselői keretről szeretett volna tanácskozni. Erre pénteken este került sor az Eltérő Tantervű Iskola tavaly szeptemberben felavatott foglalkoztató termében a Pelyhesparton.
Megbízható barátunkat veszítettük el
2010. december 17. 14:30
Ehhez hasonló címmel jelent meg a napokban Németországban a vechtai helyi újság, mely beszámolt Bernd Kühling temetéséről. A Jászberény és Vechta közötti testvérvárosi kapcsolat hivatalos elindítója, Jászberény nagy barátja volt Kühling úr, aki 84 éves korában december 4-én halt meg. T
A szülők a városháza előtt tiltakoztak
2010. december 17. 14:25
Pénteken kora délután a jászberényi városháza kapuja előtt sokan álldogáltak, beszélgettek. Szülők és gyerekek, tanárok és egyszerű szimpatizánsok is nézelődtek, érdeklődtek. A napokban ismertté vált, hogy a jászberényi városvezetés a megye fenntartásába akarja átadni az Eltérő Tantervű Tagozatot, ahol 168 sérült, hátrányos helyzetű, megkülönböztetett oktatást-nevelést igénylő gyermek tanul. A hír hallatán a felháborodott szülők összefogtak, petíciót fogalmaztak és demonstrációt szerveztek.
Otthonszülés – na ne!
2010. október 16. 22:51
Most valószínű, hogy sokan felkapják a fejüket. Talán sokan meg is haragszanak rám, de nem tudom finomabban megfogalmazni: akik az otthonszülés mellett kardoskodnak, potenciális veszélyeztetők. Akár úgy is fogalmazhattam volna, hogy gyilkosok, de mivel szándékosságot nem feltételezek, egy kicsit megengedőbb vagyok.
Az Európai Bírósághoz fordult a külügy a megakadályozott Sólyom-látogatás miatt
2010. július 6. 21:51
 Megindította az eljárást Szlovákia ellen az Európai Bíróság előtt a Külügyminisztérium kedden, amiért a szomszédos ország a személyek szabad mozgásáról szóló irányelvre hivatkozással 2009. augusztus 21-én megtagadta Sólyom László köztársasági elnök belépését a területére - közölte a tárca szóvivői irodája.
A dolgokat nevén kell nevezni
2010. július 1. 14:13
A dolgokat nevén kell nevezni
Horogkereszt egy műemléken
2010. június 21. 18:22
Jászberény büszke lehet színes kulturális életére.
Van hozzá energiánk! - 1000 Szél Túra a megújulókért
2010. május 31. 10:42
A Greenpeace a 2008-as 1000 Szél túra után újra nyakába veszi az országot, hogy minél több helyszínen bemutassa: itt is fúj a Szél, itt is süt a Nap, a Föld hőjével télen fűteni, nyáron hűteni tudunk.
Takács János is egy jobb Jászberényt szeretne
2010. május 21. 14:34
A nemrég alakult Egy jobb Jászberényért Egyesület, civil mozgalom egyre terebélyesedik. Múlt héten tartott tanácskozásukon már az őszi, önkormányzati választásokra való felkészülés teendőit beszélték meg. Magyar Levente, az egyesület elnöke elmondta, egy irodát nyitottak a Szabadság téren, a Co-op áruház szomszédságában, és szinte naponta növekszik az egyesületi taglétszám is. Az egyesület részletes programot állított össze és hozzá költségvetést is.
Jászberény a családok ökovárosa
2010. április 15. 14:37
A napokban egy érdekes előadásra hívták a város véleményformálóit. Elkészült egy városmarketing terv, ezt mutatták be készítőik.
Új korszak küszöbén állunk
2010. március 18. 14:21
Debreceni József közíró volt a jászberényi könyvtár vendége, ahol három nagy formátumú politikusról és Magyarország jövőjéről folyt a beszélgetés
Komoly útravalót kapott a Fidesz-KDNP jelöltje
2010. március 6. 17:20
Jászberényben dr. Szabó Tamás a Fidesz-KDNP hivatalos képviselő-jelöltjeként tartott fórumot a Gazdakör Árpád úti székházában. A jelöltséghez a kopogtatócédulákat ugyanis már múlt csütörtökön leadta kampánystábja, és a választási bizottság jelöltként regisztrálta őt.
Politikába csúszott a közmeghallgatás
2010. február 17. 9:52
Pénteken délután rendkívüli közmeghallgatást tartott a jászberényi képviselő-testület. Ilyen az elmúlt 20 évben nem történt. Gedei József polgármester azzal indokolta, hogy a lakosságot tájékoztatni kívánták a 2010. évi költségvetés elfogadása előtt, amit hétfőn, február 15-én tárgyal a testület. A rendkívüliséget aztán több dolog is alátámasztotta. Előbb csak 11 képviselő volt jelen 12 fős lakosság ellenében. Aztán jöttek még hárman, így határozatképesek lettek. Majd személyeskedésbe, politikába szaladt fórummá lényegült a rendezvény.
Új reformkor
2010. január 29. 16:45
„Közintelligencia, egyedüli valóságos erő; ennél előbb utóbb nagyobb hatalom nincs; s azt a lehető legnagyobb magasságra fejteni, legszentebb hazafiúi kötelességünk; - mert annál nagyobb jót nem tehetünk hazánknak.” Széchenyi István: Világ
Senki sem boldog a gázzal
2009. november 21. 17:35
Júliusban terebélyesedett ki Jászberényben a Szövetkezet úti, távfűtéses 200 lakás problémája, amikor szembesültek azzal, hogy egyedi gázfűtésre kell átállniuk, mert a kazán és a fűtési rendszer teljesen leromlott állapota miatt ősztől a Berénykom Kft. nem tudja a szolgáltatást biztonságosan ellátni.