Képviselők hírei
Hírek: 1 - 20
Aki szereti a várost, tesz is érte
2011. május 1. 10:19
Kétféle városlakó van. Az egyik sepri a járdát, összeszedi a szemetet, kitisztítja az árkot, betartja a szabályokat, a másik meg nem. Ez utóbbiak nem járnak lakossági fórumra.
Összefogás nélkül nem megy
2011. április 21. 14:26
Érdekesen kezdődött Baráth László önkormányzati képviselő lakossági fóruma hétfőn este. Mint más képviselők, ő is meghívta a polgármesteri hivatal néhány szakemberét. Szabó Tamás polgármester azonban megtiltotta, hogy a főépítész és a jegyző megjelenjen a fórumon. Azonban Gottdiener Lajos ott ült a közönség soraiban, s meghallgatta a beszámolót. Egyfajta civil kurázsit mutatott ezzel a jegyző.
Demokráciát így is lehet játszani
2010. december 8. 17:15
Kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott Magyar Levente önkormányzati képviselő, aki az Egy Jobb Jászberényért Egyesület színeiben szerzett mandátumot, és így a kisebbséghez tartozónak számít. A sajtó tájékoztatását azért tartotta fontosnak, mert Jászberény jövőjét jelentősen befolyásoló döntések fognak a napokban megszületni. Ezekről a kérdésekről és az EJJE álláspontjáról volt szó.
Civilek nélkül nem lehet várospolitika
2010. szeptember 14. 17:56
A civilek nélkül nem lehet várospolitika Az Egy Jobb Jászberényért Egyesület kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott. Szántai Tibor képviselőjelölt – és jelenlegi egészségügyi és sportbizottsági elnök – köszöntötte a megjelenteket. A fő téma az egészségügy, a kórház helyzete volt, s ezzel kapcsolatban röviden vázolta, hogyan történt az önkormányzati intézmény két gazdasági társasággá való átszervezése, és ennek milyen következményei lettek.
Kisebbségi Önkormányzatok szakmai konzultációja
2010. július 29. 10:29
2010. július 26.-án a Hajdúszoboszlói Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodája adott helyet a Hajdú-Bihar megyei cigány önkormányzatok szakmai konzultációjanak
Önkormányzati kapacitásépítési programunkhoz helyi szakembereket keresünk!
2010. május 31. 16:04
Képviselő-testületek képzéséhez keresünk trénereket a Norvég Helyi és Regionális Önkormányzatok Szövetségével partnerségben megvalósuló projektünk keretében.
Budafok elárasztva
2010. május 30. 21:26
 Mintegy tucatnyi családot kell kitelepíteni a Budapest XXII. kerületi Hosszú-réti patak kiáradása miatt a Rózsavölgyben - mondta Karsai Ferenc, a kerület fideszes alpolgármestere.
A választás tétje: Lesz-e demokrácia Magyarországon?
2010. április 8. 18:26
A parlamenti választás kampányfinisében az MSZP Európa Parlamenti képviselője, Tabajdi Csaba látogatott el szerdán a Felső-Jászságba. Jászberényben dr. Gedei Józseffel tartott közös sajtótájékoztatót, ahol elmondta, mindig szívesen jön Jászberénybe, itt otthon érzi magát.
Budafok vendégül látja a jövő borászait
2010. március 24. 21:29
 Ötödik alkalommal Magyarországon tartják meg az Európai Szőlész- és Borász Iskolák Nemzetközi Versenyét, amelynek Villány mellett a budafoki Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola lesz a társrendezője. A jövő hétfőn, március 22-én Villányban megkezdődő és Budafokon befejeződő nagyszabású versenyen 12 országból mintegy hatvan borásztanuló, összesen harminc csapat méri össze tudását.
FIDESZ lakossági fórum: "internacionalista vörösek" és "nacionalista nemzeti tarkák" a felemelkedés útjában
2010. március 18. 23:23
Az MSZP, a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt után az elmúlt hétvégén a FIDESZ és a KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje- Lasztovicza Jenő is lakossági fórumot tartott. A Tamási Áron Művelődési Központban megtartott kampányprogramra nem érkezett egyedül. Jól bevált recept szerint- ugyan nem politikust-, de egy köztudottan FIDESZ- "ikont," az elismert színművészt, a Hídember megformálóját- Eperjes Károlyt hívta meg.
Jászberényt képviselték az ország házában
2010. február 19. 11:39
Tanulságos is lehet az a történet, mely azt mutatja kik képviselték Jászberényt és környezetét az elmúlt 160 évben az ország házában.
Az EU nem a hatalomról, a nemzeti érdekérvényesítésről szól
2009. május 15. 17:08
Csütörtökön a szocialisták is kampányoltak az EP választásra készülve. A délutáni sajtótájékoztatót a Táncsics úti székházukban tartották, majd a Városi Könyvtár is Információs Központban lakossági fórumon vették számba, hogy mit is kapott hazánk a csatlakozás óta eltelt öt év során.
Egy a magyar a szabad demokraták szerint
2009. május 15. 17:04
Jászberényben, a gondozóház parkolójában kellemes zene szólt, versenyben a közlekedés zajával. Egy sátor előtt sokan voltak, akik jelképeztek valamit.
Eltemették dr. Mizsei Bélát
2009. május 10. 17:12
Nyolcvanhét éves korában, május elsején elhunyt dr. Mizsei Béla, a Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Párt volt országgyűlési képviselője.
Enyhén csökkent a bűnesetek száma Budaörs városában
2009. május 8. 19:39
A képviselő-testület döntéseiből A budaörsi képviselő-testület hosszas vita után elfogadta a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztést április 23-án tartott ülésén. Mivel nem sikerült valamennyi napirendi pontot megtárgyalni, az ülés május 6-án folytatódik.
Belváros polgármestere elhelyezte az új Főutca alapkövét
2009. május 4. 11:10
 2009. április 23-án fontos állomásához érkezett az a nagyszabású közterületi fejlesztés, amely során kialakításra kerül Belváros új Főutcája.
Roma Gárda - Demokrácia kockázatok
2009. február 6. 9:10
 Országosan vált ismertté Pádár László MSZP-s önkormányzati képviselő felvetése egy roma gárda életrehívásáról.A Győrben tartott sajtótájékoztatóján Országbíró Zoltán (FIDESZ) a televízió munkatársainak elmondta, feltételezi, hogy téves,de jóhiszemű kezdeményezésről volt szó.
Átkeresztelve,vagy átlényegülve?
2009. január 10. 12:13
 Új helyzetbe került az államigazgatási hivatal.Egy jól működő regionális államigazgatási hivatal nem okozhat csalódást partnereinek.
A MÁV szerint a magyar vasút biztonsága megfelelő
2008. október 14. 9:01
  A MÁV álláspontja szerint a magyar vasút biztonsága megfelelő, a hatóságilag előírt biztonsági ellenőrzéseket rendszeresen elvégzik a pályákon - mondta Mosóczi László, a vasúttársaság általános vezérigazgató-helyettese. Utalt arra, hogy a nemzetközi vasúti ügynökség adatai alapján a magyar vasút biztonsága Európa középmezőnyébe tartozik a szabályozási és biztonsági berendezések rendelkezésre állása alapján.
Együttműködés önkormányzatoknak
2008. szeptember 30. 16:07
Helyben is lehetünk. Kicsit lehangoló tud lenni, hogy ismét elmúlt a nyár, s 2009-re készülődünk már.