Karrier
Hírek: 1 - 20
Négy Loki játékos a női serdülő válogatottban
2012. február 8. 10:44
2012. február 20-21. között Budapesten edzőtáborozik a női serdülő válogatott. Az összetartással megkezdődik a felkészülés az augusztusi lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyére.
Hatvanéves érettségi találkozó
2011. június 3. 17:30
A jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban szombatonként nagy a forgalom. Tavasszal sorra tartanak érettségi találkozókat az egykori diákok, s gyakran ülnek be a régi osztálytermekbe. Az elmúlt hétvégén egy ötven és egy hatvanéves találkozó diákjait kellett fogadnia a patinás épületnek.
Nagyműveltségű szélkakas politikus volt
2011. június 3. 17:18
A Városi Könyvtár és Információs Központ nem feledett egy jubileumot, s meghívta Tőkéczki László történész professzort, az ELTE docensét egy előadásra. A nem feledett évforduló pedig az, hogy Apponyi Albert (1846-1933) 130 évvel ezelőtt, 1881-ben lett először Jászberény országgyűlési képviselője, majd a magyar parlamentarizmus történetében egyedülálló módon 52 éven át maradt is.
A szeretet-pedagógia lényegéről
2011. április 14. 14:45
Szeretem azokat a beszélgetéseket, amikor nemcsak értem, de talán - a hatodik vagy hetedik érzékszervemmel - érzem is a lényeget. Amikor a beszélgetőtárs olyat mond el magáról, munkásságáról, amiből a dolgok legmélyebb alapját, erkölcsi mércéjét is sikerül megtudnom. Így történt ez Balog János tanár úr esetében is. Díszpolgári kitüntetése kapcsán beszélgettünk különböző magatartásformákról, gumigerincűek elvtelenül is sikeresnek látszó példákról. Egyszer csak elhangzott a kulcsmondat: A szeretet pedagógiáját igyekeztem egész pályámon megvalósítani.
A szeretet-pedagógia lényegéről
2011. április 11. 14:37
Szeretem azokat a beszélgetéseket, amikor nemcsak értem, de talán - a hatodik vagy hetedik érzékszervemmel - érzem is a lényeget. Amikor a beszélgetőtárs olyat mond el magáról, munkásságáról, amiből a dolgok legmélyebb alapját, erkölcsi mércéjét is sikerül megtudnom. Így történt ez Balog János tanár úr esetében is.
Egy polgármester kálváriája
2011. március 20. 12:29
Egy polgármester kálváriája Március 24-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Jász Múzeumban a Múzeumi esték sorozatban Kiss Erika helytörténeti kutató előadása, mely egy XIX. század végi történetet, Török Aladár polgármester korszakát mutatja be a legfrissebb kutatásai alapján.
Lovaggá ütötték a népművelőt
2011. február 3. 16:51
A Falvak Kultúrájáért Alapítvány immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Kultúra Napja gáláját. Nick Ferenc, a hazai lovagi mozgalom jeles személyisége, az alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket.
Ősze bácsi története
2011. január 22. 16:05
Ősze István és családja Mosonmagyaróvárról érkezett Jászberénybe 1927-ben vagy ’28-ban, pontosan nem tudni. A család az Oberczián-féle kocsma épületében lakott, Ősze István ott dolgozott, üzletvezetője volt a helynek. Az Oberczián-féle kocsma a Hold utcai óvoda szomszédságában volt, a Palotásy utca felé eső részen. Ezt az épületet és telket vette meg később Strompf Pál, és ott építette fel az autóbusz pályaudvart 1942-44-ben.
Papp Imre - hetven
2011. január 22. 15:50
Lélegzet visszafojtva álldogáltunk a DMK nagytermében csütörtökön este, vagy 10 percig. A fényeket is lekapcsoltuk, s csak egy-két suttogó szó volt hallható: Jönnek már? Aztán kinyílt a terem ajtaja, a folyosóról besütött a fény, s ott állt Papp Imre.
A hagyomány élő, nem múzeumi tárgy
2010. december 28. 18:14
Az év vége egy kicsit a számvetés, a mérlegelés időszaka is. Számba vesszük mit értünk el, s milyen feladatok, tervek várnak ránk a következő esztendőben. Ilyen beszélgetésre kértem Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas koreográfust, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjét. Nem volt vele nehéz találkozni, hiszen - bár naponta jár fel Pestre munkája okán - estére hazatér az érparti családi otthonba.
Búcsú a hűtőgépek atyjától
2010. július 28. 14:52
A magyar hűtőgépgyártás legnagyobb alakja, a hűtőgépek főkonstruktőre, a hazai mérnöktársadalom nagy tiszteletű és elismert alakja, Safcsák Gyula 77 éves korában rövid betegség után elhunyt.
A tehetségeket segítik - koncerttel
2010. július 18. 14:53
Jászberényben sok tehetséges fiatal nő fel, akik a zenében mutatnak kiemelkedő képességeket. A zenei tanulmányaik során elkerülnek a városból, de az Ifjú Muzsikusok Alapítvány közel tíz éve már fáradozik azon, hogy fellépési lehetőséget biztosítson számukra. Így szülővárosukban megmutathatják hol tartanak a tanulmányokban, illetve a koncertezési rutin megszerzéséhez is hozzájárul ezzel az alapítvány.
Megspórolható az ingázás
2010. július 8. 9:51
A távmunka bevezetésének legfőbb eredménye az ingázásból eredő veszteség minimalizálása – derül ki a Bellresearch kutató cég hazai vállalkozások körében végzett felméréséből, amelyet a Világgazdaság közöl. Emellett ahol bevezették, ott javult a munkavégzés hatékonysága is. Sok azonban a kétkedő vélemény is.
Bagyari Béla 1945-2010
2010. május 21. 17:18
Elhunyt egy kiváló zenész, akit sokan gyászolnak Jászberényben is.
Díjnyertes pizzaszakács
2010. április 26. 16:42
Különdíj és sok tapasztalat ez az eredménye Pomázi Péter múlt heti olaszországi látogatásának. A 31 éves fiatalemberre tavaly, a nyári főzőverseny alkalmából figyelhetett fel a berényi közönség. Csodás alkotásokat készített pizzatésztából. Már akkor az idei, pizzaszakácsoknak rendezendő világbajnokságra készült.
Kasza Lajos gyárbirodalmat épített húsz év alatt
2010. április 15. 13:27
Jászberény díszpolgári címet adományozott Kasza Lajosnak, a Jász-Plasztik Kft. tulajdonosának.
Hol vannak a jó pasik?
2010. április 1. 16:39
Új kötettel jelentkezett a Vancouverben élő, de magyar nyelven alkotó szolnoki Paulina Éva.
Új korszak küszöbén állunk
2010. március 18. 14:21
Debreceni József közíró volt a jászberényi könyvtár vendége, ahol három nagy formátumú politikusról és Magyarország jövőjéről folyt a beszélgetés
A pénzzel bánni tudni kell
2010. március 6. 17:06
Iván bácsit sokan ismerik Jászberényben, kevesen lehetnek olyanok, akik nem csináltattak vagy vásároltak nála kabátot, öltönyt, kosztümöt, valamilyen alkalmi ruhát. Finom, minőségi, tisztított használt ruháit jó áron kínálta, így a vékony pénztárca is elbírta a cehhet, s nem kellett azt tudni senkinek, hogy nem újként vásároltuk. Szíjjártó Iván kereskedése fogalommá vált, pedig már nem fiatalon vágott bele ebbe a vállalkozásba. Persze minden történetnek van eleje. Így ugorjunk egy nagyot az időben.
Jászberényt képviselték az ország házában
2010. február 19. 11:39
Tanulságos is lehet az a történet, mely azt mutatja kik képviselték Jászberényt és környezetét az elmúlt 160 évben az ország házában.