Internet / multimédia
Hírek: 1 - 20
Jön a fény alapú kommunikáció
2012. február 9. 0:53
A vezeték nélküli internetezést lehetővé tevő WiFi technológiához hasonló LiFi lényege, hogy az emberi szám számára láthatatlan fény segítségével teszi lehetővé az adatok gyors és olcsó áramlását. Ennek számtalan felhasználási területe lehetséges.
A mobilitás kerékkötői és mozgatóerői
2011. október 26. 23:59
 Mobilitás terén a magyar lakosság előbbre tart, mint a vállalatok. Asztali gépet csak elvétve vásárol, és elsősorban ebben a szegmensben találnak tulajdonosra az okostelefonok, táblagépek is.
Sovány éve lesz a civileknek
2011. február 14. 18:12
A városháza nagytermében csütörtökön szép számmal jelentek meg különböző civil szervezetek képviselői. 2004 óta létezik a Nemzeti Civil Alapprogram, mely pályázat útján anyagi forrást biztosít a civilek működéséhez és kiemelt esetekben szakmai programjaikhoz is. Jászberényben nagyon sok civil szervezet létezik a sokszínű kulturális élet meghatározói. Így fontos, hogy élni tudjanak a lehetőségekkel.
Kézműves remek lett a lószőrékszer
2011. február 1. 19:11
                                                  Ország Lászlóné Dékány Katalin                                                                        lószőrfonó népi iparművész                                                                    lószőrgarnitúrája                                                                     Magyar Kézműves Remek   A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2001-ben alapított Magyar Kézműves Remek címre 2010-ben kilencedik alkalommal pályázhattak az érdeklődők. A különleges előállítási technológiát őrző, kiemelkedő minőségű kézműves termékek díjazásának célja a magyar kézműves hagyományok és adottságok társadalmi elismerése, köznapi hasznosítása, a hagyományőrző kisipari tevékenység, a kézműves ipar rangjának emelése, piaci lehetőségeinek feltárása, bővítése.
Új hírportál Hódmezővásárhelyen
2010. november 9. 21:12
A napokban új hírportál kezdte meg működését , ahol a Hódme-zővásárhelyen és vonzáskörzetében történtekről tájékozódhatnak az olvasók.A cím: www.vasarhelyihirek.hu
Megspórolható az ingázás
2010. július 8. 9:51
A távmunka bevezetésének legfőbb eredménye az ingázásból eredő veszteség minimalizálása – derül ki a Bellresearch kutató cég hazai vállalkozások körében végzett felméréséből, amelyet a Világgazdaság közöl. Emellett ahol bevezették, ott javult a munkavégzés hatékonysága is. Sok azonban a kétkedő vélemény is.
ComScore: Social networking big on mobile
2010. június 10. 0:34
U.S. residents have significantly increased their online social-networking activities via their mobile phones, making these sites and applications one of the hottest in the mobile space, according to comScore.
Kányádi Sándor: Kuplé a vörös villamosról
2010. március 15. 14:26
"holtvágányra döcögött végül a kopott vörös villamos kalauz és vezető nélkül döcögött holtvágányra végül a kopott vörös villamos"
Folytatódik a vezetékes internet térnyerése
2010. február 24. 23:06
2009-ben Magyarországon a mobilinternet gyors térnyerése mellett folytatódott a vezetékes szélessávú internetszolgáltatás térnyerése és a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatás lassú lemorzsolódása, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság. <.
Hogy fut az idő :)
2009. december 27. 21:48
De hogy ennyire, azt nem gondoltam :)
Sikerfilmek az interneten - legálisan2
2009. december 14. 9:32
Már az Üvegtigris2 is a neten.
Sikerfilmek az interneten - legálisan
2009. december 9. 9:10
Megnézhetem például az Üvegtigrist is? Igen ! Meg még sok mást is. Hol? Hogyan? Mikor? Az Indavideón, egy kattintással, bármikor: Íme:
Leginkább a pénztárca szabja meg a keresés tárgyát
2009. szeptember 17. 12:11
A Komlón a közelmúltban véget ért infokommunikációs képzés apropóján azzal a kérdésel kerestünk meg két számítástechnikai termékeket forgalmazó üzletet, hogy vajon mit keresnek náluk leginkább a vásárlók.
Számítástechnikai ismerettel talán könnyebb lesz munkát találni
2009. szeptember 17. 12:06
- Remélem, ez a tanfolyam segít, hogy munkát találjak –fogalmazta meg az oklevelek kiosztását követően a Teleházban zajlott számítástechnikai tanfolyam egyik résztvevője, aki régóta hiába próbál elhelyezkedni.
Családi program volt náluk a tanfolyam – már nem „szobadísz” a laptop
2009. szeptember 17. 11:56
A 47 esztendős Galgóczi Istvánnak ugyan volt otthon egy laptopja, mely elegáns dísze volt a lakásnak, csupán egyetlen gond volt vele: sem a családfő, sem a felesége nem tudott mit kezdeni vele. Ezért aztán szinte felkiáltottak örömükben, amikor az újságban rábukkantak a hírre, miszerint a Komlói Teleházban ingyenes számítógépes tanfolyam indul. Ott és akkor egyetlen perc alatt megszületett a közös elhatározás: ha lehet, mindketten elvégzik a tanfolyamot.
"Nem csak a húszéveseké a világ(háló)- mondja Komló polgármestere
2009. szeptember 16. 15:20
Komló polgármestere, aki maga is elmúlt hatvan esztendős, ma már el sem tudná képzelni az életét, munkáját computer nélkül, ezért is igyekszik mindenkit rábeszélni, akit csak tud, hogy ne féljen az új, modern technikától, inkább próbálja meg mielőbb elsajátítani az alapismereteket, mert azután már belső igény lesz azok továbbfejlesztése.
"Kulcsemberek" az Információs Társadalmi Tanácsadók
2009. szeptember 16. 14:59
Első hallásra talán furcsának tűnik a titulus, de ha megtudjuk, mit is csinálnak azok, akik ebben a beosztásban (is) dolgoznak valahol, azonnal kiderül: bizny ahhoz, hogy minél több embernek természetes legyen a számítgép használata, az internetezés, Ők a „kulcsemberek”.
Pop rock történelem - szórakoztatóan és hitelesen
2009. augusztus 17. 18:08
Nemrég kezdte meg működését www.ittvanminden.hu címmel egy új, non-profit weblap, amely a mai 40-es, 50-es korosztályt célozza meg.
58 évesen, siketen is "bevállalta" - jeltolmács segít a számítástechnika elsajátításában
2009. augusztus 12. 17:46
A Komlói Teleházban zajló számítástechnikai tanfolyamon - mely a NETreKész/2008 pályázat keretében július elején kezdődött - e héten kezdték meg a munkát a második turnus csoportjai. Ezek egyikébe került be az 58 éves Fülöp Jenőné Rogács Márta. A hölgy jelentkezése a képzésre azért számít kuriózumnak, mert ő születése óta fogyatékkal él - azaz, siket. Vajon akkor hogyan sajátíthatja el mindazt, amire szüksége lehet a számítógép-használat során? A megoldás nem mindennapi, de nem is lehetetlen.
Komlón már 2004 óta működik e-Magyarország pont
2009. augusztus 4. 15:25
A komlói József Attila könyvtárban 2002 óta volt lehetőség az internet-használatra, de mivel e célra csupán két gép állt rendelkezésre, ezeket csak könyvtári tagok használhatták. Aztán 2003-ban -látva a folyamatosan növekvő igényeket - pályáztak az e-Magyarország pont létrehozására, s nyertek 1 millió forintot.