Interjú
Hírek: 1 - 20
Megjelent az ÖNkormányzat legújabb száma! Ajánljuk figyelmébe!
2011. augusztus 25. 13:21
A Július-augusztusi összevont lapszámunkban megjelent cikkekről röviden.
"A salsa is egy életforma"- egy szelet Kuba Keszthelyen és Sümegen
2011. június 15. 21:19
Sümeg- A Khalifa Tea- és Kávéház a nevében hordozza minőségi termékeit, emellett azonban gazdag, pezsgő kulturális élet színtere is. Az ünnepi rendezvények mellett hastáncesteket, kerekasztal-beszélgetéseket, nem utolsósorban sikeres salsa bulikat is rendeznek, ahogy a közelmúltban- Pünkösd vasárnap is. A részletekről Fehér Róbertet /Roberto- fotón// a keszthelyi Salsa Cuba Dance Club vezetőjét kérdeztem.
Kovács Aranka- aki "Réz-Angyalként" óvja az egészségünket
2011. május 25. 14:45
Minden emberben ott rejlik egyfajta kiaknázatlan képesség, ami vagy előjön belőle földi pályafutása során, vagy nem. Kovács Aranka azon kevesek közé tartozik, aki minden szegmensben megtalálta a számítását, emellett munkájára a minőségi szaktudás, maximalizmus, több tonna kreativitás és mérhetetlen alázat is társult. Mégis, amikor elkezdett beszélni a réz gyógyító hatásának általa alkalmazott kiaknázásáról, úgy döntöttem: erről a Kedves Olvasóknak is tudni kell!
Mikola Nikoletta:"Nekem nagyon fontos a mozgás, a tánc, nélküle nem vagyok teljes ember"
2011. április 28. 19:51
Sümeg- Mikola Nikoletta. A NŐ. Képtelenség nem észrevenni. Elbűvölő, mosolyából sugárzik a bűbáj, barátságos és mindenkivel segítőkész. Amikor hastáncosként megjelenik a színpadon, minden férfiszem rászegeződik. A gyönyörű Niki a sümegi csoport vezetője, emellett a jövő hastáncosait is tanítja és sikeres gálák szervezője is egyben.
Harangozó Gábor:"Számunkra az a folyamat, ami a kormányváltással elindult, teljes mértékben elfogadhatatlan"
2011. április 23. 17:43
Tapolca- 2011. április 21.- Pártok jönnek, látnak.. és vagy győznek, vagy veszítenek. Közben folynak a csatározások, sárdobálások az éppen hatalmon lévő kormány és ellenzék között. Írhatnám, Arany János után szabadon, hogy "az istenadta nép" meg jókat mosolyog ezen, de a magyar valóság ennek ellenkezője- "szenved a nép". Csütörtökön városunkban járt Harangozó Gábor, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, országjáró körútja következő állomásaként.
Gerald Trümper:"Kifejezetten jól éreztem magam..."
2011. április 19. 18:36
Tapolca- Kedves, közvetlen, mosolygós üzletember, sportoló, nem utolsósorban több rendezvény lelkes támogatója. Az alábbiakban a vele készült interjú anyagát olvashatják.
Hastánc felsőfokon: Székely Maya, aki hisz a vonzás törvényében
2011. április 13. 17:41
Budapest- 17 esztendősen már felkérésre hastáncot tanít, egy évvel később a profik között a legjobb- Miss Hastánc Hungary 2005 cím birtokosa. 21 éves, amikor Libanonban egy nemzetközi megmérettetésen az előkelő 5 helyen végez. Sikeresen működteti a MayaDance Hastánc Stúdióját, ahol eddig megszerzett tudását adja át a jövő reménységeinek, vagy egyszerűen csak a mozogni vágyóknak. Sümegenn volt szerencsém megcsodálni a varázslatosan hastáncoló és elbűvölő szépségű Székely Mayát. Ismerjék meg Önök is!
A szeretet-pedagógia lényegéről
2011. április 11. 14:37
Szeretem azokat a beszélgetéseket, amikor nemcsak értem, de talán - a hatodik vagy hetedik érzékszervemmel - érzem is a lényeget. Amikor a beszélgetőtárs olyat mond el magáról, munkásságáról, amiből a dolgok legmélyebb alapját, erkölcsi mércéjét is sikerül megtudnom. Így történt ez Balog János tanár úr esetében is.
Töreky Melinda:"...szeretem a kihívásokat, nem ismerek lehetetlent"
2011. április 10. 20:34
Tapolca- Voltak és lesznek is köztünk élő jól menedzselt tehetségek, akiktől nap mint nap hangos a média. Ugyanakkor akadnak névtelen hősök, akik szintén eltérnek az átlagostól az élet valamelyik szegmensében. Az utóbbiak táborát erősíti egy végtelen bűbájjal megáldott, kislányos külsejű, de hihetetlenül karizmatikus huszonéves hölgy- Töreky Melinda. Talán a mellékelt fotók beszédesebbek lennének, de ismerjék meg Önök is a saját tervezésű darabokat készítő ruhaipari technikust is.
Torma "Benvolio" Tamás- a(z) (f)életművész
2011. március 27. 18:39
Tapolca- Egy társulat életében a csapatmunka a kulcsszó, de kétségtelen, hogy mindez egyéni teljesítményekből tevődik össze. A Tapolcai Musical Színpad férfi tagjai közül Tóth István mellett Torma Tamás az egyik legszínesebb egyéniség. Tehetséges, maximalista és az éneklés mellett a prózai műfajban is letette már a névjegyét. A közelmúltban egy jótékonysági gála keretében a Rómeó és Júlia című darabból Benvolio szerepében tündökölt. Előadás után sikerült néhány percre kiragadnom az ünneplő társak gyűrűjéből, hogy a Kedves Olvasó is megismerhesse a társulat egyik karizmatikus kedvencét.
Csúcsra ért a Tapolcai Musical Színpad
2011. március 26. 18:19
Tapolca- William Shakespeare szerelmi klasszikusát sokan és sokféleképpen dolgozták fel. A Rómeó és Júlia című műből a Tapolcai Musical Színpad egy igényes, színvonalas jótékonysági gálát kerekített ki, összekötve a kellemest a hasznossal. 2011. március 5-6-7- én a Tamási Áron Művelődési Központban ejtette ámulatba a megjelenteket a társulat. Halápiné Kálmán Katalin művészeti vezető a gála részleteiről, a jelen feladatairól és a jövő terveiről is nyilatkozott lapunknak.
"Varr", de nem Szabó- bemutatkozik: Fülöp Artúr
2011. március 16. 22:27
Tapolca- A tetoválás a régmúlt időkben társadalmi jelentőséggel bírt- minták, jelek- a hovatartozás beszédes motívumai voltak. Mára egyes emberek számára divat, döntő többségük céltudatosan kifejezőeszközként, önmegvalósításának eszközeként használja, egyfajta mondanivalót közvetít a külvilág felé. Településünk jelenleg legismertebb tetoválója és piercere (testékszer behelyező)- Fülöp Artúr- jövő hónaptól külföldön folytatja karrierjét.
Díjátadás a honvédelemben - Simicskó István
2011. március 13. 10:15
 Március 15-e a nemzeti összefogás ünnepe, hiszen az ország képes volt félretenni belső ellentéteit és egységesen felsorakozott, képviselte a haza védelmét és függetlenségét- fogalmazott dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a tárca központi ünnepségén.
Andrea Weaver:"Vallom, hogy amit kapok az Univerzumtól, annak egy bizonyos százalékát vissza is kell adnom"
2011. február 28. 22:37
Tapolca- "Mert a bölcsesség tisztánlátás, igazság, éberség, szabadság és lázadás"- az idézet Andrea Weavertől való. A tapolcai kötődésű, Keszthelyen élő négy kötetes írónő a hazai spirituális irodalom egyik kiemelkedő alakja. AZ Egyensúlyban címet viselő rendezvényen beszélgettem vele, s hallgatva Őt, saját szavai köszöntek vissza- bölcs gondolatai tisztánlátásról, igazságokról, éberségről, szabadságról és lázadásról szóltak, miközben beszélt a Bach-virágterápia jótékony hatásairól és könyveiről is.
" A boldogság egy olyan madár, amit erőszakkal nem tudsz megfogni"- Pócsi Béla turákói idén is világbajnokok
2011. február 24. 12:04
Pócsi Béla. Édesanyjától a növények, édesapjától az állatok szeretetét örökölte. Hatszoros világbajnok díszmadártenyésztő. Genetikailag van a zsigereibe kódolva a Természet, az állatok, a madarak szeretete. Az utolsó mohikánok egyike, aki még a nagybetűs EMBER kategóriáját képviseli. Idén ismét világbajnok lett, úgy, hogy madarai nélküle utaztak a franciaországi világbajnokságra. Az elismert szakember készséggel válaszolt lapunk kérdéseire.
Fókuszban: Pintácsi Viki- "21 évesen már majd' megőrültem, hogy végre anya lehessek!"
2011. február 21. 17:56
Nem túl szerencsés, amikor szubjektív egy zsurnaliszta, mégis úgy gondolom, néha erősítheti a kivétel a szabályt. Annak idején mindkét Pintácsi lány karrierjét figyelemmel kísértem és a mai napig is olvasom a róluk szóló, velük készített interjúkat, híreket. Szandit- véleményem szerint- jobban felkarolta a média-, pedig hat évvel idősebb, szintén elbűvölő nővéréről legalább annyi szép és jó dolgot lehet írni. Ezt tettem- Önök már a végeredményt olvashatják. Fókuszban: Pintácsi Viki!
Médiatörvény kritika tárgya az Európai Parlamentben
2011. február 15. 14:41
Meg kell változtatni a magyar médiatörvényt, mert az nincs összhangban a médiaszabadság európai alapelveivel - vélekedett keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójának német vezetője. A médiatörvényről szerdán folytatnak plenáris vitát az EP-ben.
Balog Ádám helyettes államtitkár
2011. február 10. 18:06
A jászberényiek számára mindig fontos és büszkeségre okot adó dolog volt, ha egy közülük való magas tisztségbe került. A „mi fiunk”-ra odafigyeltek, számon tartották pályája alakulását. A történelem során volt, amikor a Parlament elnöke volt éppen a nagy tiszteletnek örvendő személy, de kormányzati pozícióban is volt már többször jászberényi illetőségű férfiú. Az elmúlt szombaton este a Lehel Vezér Gimnázium alapítványi báljának díszvendége Balog Ádám is a „mi fiunk”.
Bolla József- a tapolcai izomkolosszus
2011. február 6. 13:06
Tapolca- Ahogy arról már hírt adtunk, február 4- én a Városi R.csarnok adott otthont a hagyományos SPORTGÁLA rendezvénynek, ahol elismerésben részesültek mindazok a sportolók, edzők, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak az elmúlt évben. Az egyik legérdekesebb a „HOPPÁ” kategória, ide azokat a sportolókat lehetett jelölni, akiknek személyét vagy sportágát a média kevésbé propagálja, ennek ellenére teljesítményeik, eredményeik mégis kimagaslóak. Az egyik díjazottal- Bolla József testépítővel a díjátadó után beszélgettem.
PályaMÓDOSítás- üzemmérnökből a fotósok élő legendája
2011. február 3. 18:09
Módos Gábor. Sokak számára csak egy név, a fotósok társadalmának, és számomra is- a szakma élő legendája. Gépei- munkaeszköz és egyben hűséges társ is a mai napig. Csodálatos fotói közül művészi aktjaival érte el a legnagyobb sikereit. Az alábbiakban megismerhetik az Embert- benne a Homo Ludens- t, a Fotóst, a Művészt.