Humán
Hírek: 1 - 20
Fogytán a ruhakészlet
2007. május 7. 17:51
 Adományozókra várnak Balatonlellén. A helyi Vöröskereszt Szociális Helyiségének ruhakészlete az utóbbi időben nagyon megfogyatkozott, ezért örömmel fogadják a lakosság segítségét.
In memoriam Deák Gábor
2007. március 11. 18:10
Mély megrendüléssel olvastam Lerchné dr. Egri Zsuzsa írását, amelyben tudatja az olvasókkal, hogy földi pályafutását befejezni kényszerült egy elismert és kedves újságíró kollégánk- Deák Gábor.
Elment egy újságíró
2007. március 10. 19:52
Komlón és szerte Baranyában sokan ismerték. Naponta várták írásait. Tudósításaiból értesültek a helyi történésekről. Véleményt formált, érzékenyen foglalkozott mind a kifogásolásra, mind az elismerésre méltó dolgokkal. Szeretett írni. Tudott is.
Családi találkozó Sárváron
2007. március 9. 18:12
Alig pár napja emlékeztek az érintettek és a velük együttérzők a budapesti gettó felszabadulására. Alig pár napja lehetett olvasni a lengyel állam megkésett kárpólási hajlandóságáról. Alig pár napja készült el zsidó-keresztény családom fájdalmasan szép történetéről szóló könyvem magánkiadásban. (Ugyan mi másban?) Alig pár napja döntöttünk még élő közelebbi-távolabbi rokonok, hogy találkozunk. Találkozunk és emlékezünk. Emlékezünk és tervezünk. Méltóbb éveket, újabb találkozásokat.
Az olvasás hatalma
2007. január 23. 18:11
Kórházban fekszem, ez könnyen megesik a korombeliekkel. Semmi komoly, csak egy kis kivizsgálás. A szomszéd szobában feküdt az öreg. Sokat beszélgettünk, tájékozott volt. Ő még a hosszú téli estéket olvasással töltötte.
Közmunkaprogramok hátrányos helyzetű településeknek
2006. december 29. 16:55
2007 elején két közmunkaprogram indul: 1,28 milliárd forintot fordítanak a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű települések foglalkoztatási gondjainak enyhítésére.1.
Fejlesztés a biztonságért – 800 új tűzoltó
2006. december 20. 11:31
Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter folytatja a tűzoltóságok stratégiai fejlesztési programját – olvashatjuk a tárca közleményében. És valóban; miközben az állam legtöbb területén a karcsúsításról, illetve a szakmai a szakmai programok mentén megvalósuló átszervezésekről, és költség-racionalizációról hallhatunk, a miniszter-asszony tovább megy azon az úton, amit már korábban is képviselt, és ami egyre növekvő lehetőséget biztosít a tűzoltóságnak, ezzel pedig egyre nagyobb biztonságot a lakosságnak.
Gyertyák, virágok
2006. október 29. 17:00
Készítem a csokrot, gyújtom a mécsest, emlékezem. Halottak napján az élők üzennek földi dolgokról azoknak, akik már egy másik dimenzióban vannak. Hiszem, hogy ott vannak és várnak. Várnak és befogadnak, mert csak velük együtt kerek a világ. ha nem ideát, hát odaát...
Közhasznú parlagfűirtás
2006. október 13. 10:02
Többszörösen is hasznos az az együttműködés, amely során 190 hektárnyi területről gondoskodnak közhasznú munkások. A Szolnok Kistérség Többcélú Társuláse mostani sikeres programjával egyúttal azt is demonsrálhatja, hogy 12 település összefogása nem pusztán papíron lehetséges
Hirosima ürügyén
2006. augusztus 10. 19:24
Augusztusban Hirosima rémségeire emlékezünk. Tiltakozunk. Miközben megint (és mindig) folyik a vér, hal gyermek és felnőtt, pusztul természeti és emberalkotta érték. Ki állítja le a háborút, a terrort, az öldöklést, a gyűlöletet? Mikor leszünk mindannyian emberszabásúak a szó legnemesebb értelmében? Mikor lesz valóban szent és sérthetetlen az élet, a béke?
Könnyek cigányokért
2006. augusztus 2. 19:34
Napra hatvankét évvel ezelőtt különösen nagy veszteséget szenvedtek el a cigányok Auschwitz-Birkenauban, amikor immár válogatás nélkül rájuk engedték a halálos gázt. Asszonyra, férfire, alig-élt gyerekre, jobb napokat érdemlő öregre. Csak azért, mert más rasszhoz tartoztak, mint amely kívánatosnak találtatott Hitler ideológiája szerint.
Nyugdíjas találkozó A Tiszaligetben
2006. július 29. 9:02
Jó hangulatban telt 2006. 06. 25-án a második Szolnok és Kistérségi Nyugdíjas találkozó. A résztvevő 38 klub egymást szórakoztatta műsorával. Volt aki szavalt, más énekléssel lépett a nézők elé.
Idegenként érkezett - komlóiként (fájó szívvel) távozik
2006. június 13. 18:03
Szép számmal akadnak olyan szakmák, hivatások, melyekben - bármilyen sikereket, eredményeket, vagy éppen kudarcokat produkál valaki - az illető sorsáról mások döntenek. Ilyen terület a rendőri munka is, ám az itt dolgozók többsége tisztában van a fent említett ténnyel, így tudja azt is: felettesei bármikor "elszólíthatják" korábbi helyéről...
"Régi motorosok" - új szerepkörben - Komlón
2006. június 12. 18:46
Tavaly decemberben - közel húsz éves parancsnoki munka után - nyugállományba vonult Komló tűzoltó-parancsnoka, idén június elején pedig megüresedett a városban a rendőrkapitányi poszt is - az eddigi vezető ugyanis a szintén nyugdíjba készülő megyei bűnügyi igazgató utódja lesz. Mindkét beosztásra olyan fiatalokat neveztek ki - néhány napos eltéréssel- akik régóta szolgálnak testületüknél és a ranglétra szinte minden fokát végigjárták...
Bocsánatkérő Gyurcsány, homofób Semjén
2006. május 23. 20:49
Az Amnesty International jelentésében több okot is talált, hogy megemlítse Magyarországot. A vg.hu információi szerint a 320 oldalas jelentés hazánkról szóló részének fő üzenete a romák elleni diszkrimináció, de politikusaink közül is sikerült néhánynak „beküzdenie” magát az anyagba. A legnagyobb jogvédő szervezet általi megemlítés nem nevezhető pozitív eredménynek, az érdekességet azonban az adja, hogy melyik történet, milyen megvilágítást kap.
Béke napja - világbéke nélkül
2006. május 9. 17:38
Május kilencedikét, a második világháború befejezését a béke napjává nyilvánították. De hallgatnak-e azóta mindenütt végérvényesen a fegyverek? A válasz: nem. De törvényszerű-e, hogy így legyen, hogy ezután már mindig így is maradjon, hogy bármikor bárhonnan látható és láthatatlan veszélyek leselkedjenek ránk? Hogy aknarepesztől, sebesüljön csecsemő, bombától pusztuljon gonddal épített ház, porig omoljon templom, iskola, anya sirassa életre szült fiát, hogy madár se járjon ott, hol azelőtt virult a táj.
Legyenek áldottak az édesanyák!
2006. május 7. 5:49
Anyának lenni jó. A legszebb, a legnemesebb a világon. A földön bárki emberfia járhat mindközönségesen,, átkelhet szárazon és vízen, de lebegni fölötte átszellemült örömében csak az anya tud. Mert a titkot egyedül ő ismeri. Az összetartozás, a vér a véremből, a testemből táplálás szent misztériumát, ahogy a nekem fáj, ha őt bántják érzése is csak az ő osztályrésze.
Árulók, vagy megtért bárányok
2006. április 20. 11:31
A magyar politika eddig is tartogatott meglepetéseket, már ami a személyek pártközi mozgását jelenti, és gyanítom, hogy ez a folyamat ezután sem áll meg. A különbség inkább az értékelésben rejlik, mert míg az egyik fél tudomásul veszi a "népvándorlást", addig a másik árulókról és megtért bárányokról beszél.
Elment közülünk egy...
2006. április 12. 1:25
Halálos áramütés érte hétfőn este 10 óra után egyik évfolyamtársunkat a kaposvári vasútállomástól alig 200 méterre. A tragédiát baleset okozta, a balesetet pedig meggondolatlanság. Nagyjából két évtizede Pécsett egy másik barátom hasonló helyzetben volt, akkor ő túlélte, de a segítségére siető MÁV alkalmazott meghalt, hasonlóan, mint most, közülünk egy.
Zsoltika teljesen meghülyült?
2006. március 25. 22:25
Mai, rohanó, stresszes világunkban nem ritka, hogy valaki elveszíti az épelméjűségét. Így járt egy régi ismerősöm, S. Zsoltika is, aki valami miatt teljesen bekattant. Az elmebetegségére utaló nyomok ma már mindennaposak, mindenkit támad, aki másként gondolkodik mint ő, aki pedig még más is, az lehet, hogy legszívesebben lemészárolná, ilyen lett Zsoltika, és őt már kezelni sem érdemes.