Felmérések
Hírek: 1 - 20
Végre valami elkezdődött
2011. június 3. 17:55
Sokan és sokféleképpen vélekednek, sőt olykor ítélkeznek a több évtizede csak dagadó neszűri problémáról, de tettekkel kevesen álltak hozzá a megoldáshoz. Tavaly ősszel a Várunk Alapítvány elnyert egy eu-s pályázatot, és megvalósításához is hozzáláttak. A program kizárólag a Neszűrre terjed ki. Kedden délelőtt már az első eredményekről is beszámoltak.
Repülőtéri dolgozók munkahelyi egészség pere folytatódik
2011. április 3. 8:47
 Folytatódott a per, amit a röntgen-berendezések mellett dolgozók pótszabadságának kiadásáért indított a LESZ. Mint korábban már írtunk róla, eddig ellentmondásos mérési eredmények születtek a gépek sugárzási szintjéről, ezért a bíróság kirendelte a Magyar Honvédség szakértőit, hogy újabb viszgálatokat végezzenek.
Hétköznapi demokráciadeficit - társasházi szorongások
2011. április 2. 13:16
 A demokráciát tanulni kell. Nem csak politikusainknak a Parlamentben, hanem nekünk is, főként akkor, ha egy társasházban élünk.
A gyógyturizmus kitörési pont lehet
2011. március 20. 13:16
A változás stratégiája jegyében készült el az Egészségturizmus komplex fejlesztése című tanulmány, mely nagyívű koncepció mentén 2 milliárdos fejlesztést vetít előre. Ennek a két milliárdnak a felét az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól szeretné pályázattal elnyerni Jászberény.
Baloldali civilek is egyetértenek - Adósságcsökkentés kell!
2011. március 4. 15:20
 A Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal szervezői támogatásukról biztosítják a kormány tervét Magyarország külföldi adósságállományának csökkentéséről, mert társadalmi és nemzeti érdeknek tartják – közölte az MSZF SZK pénteken.A civil mozgalom szervezői ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a bérből és fizetésből élő társadalmi rétegek csak akkor készek áldozatot hozni az adósság mérsékléséért, ha a terheket megosztják, és a tőke – teherbírásának megfelelően – fokozott mértékben veszi ki a részét az áldozatvállalásból.
Jutalmazzunk okosabban, vagy megállíthatatlanul kövér lesz a társadalom?
2011. március 1. 16:57
 Nagyobb eséllyel válik elhízott felnőtt azokból a gyerekekből, akiket szülei rendszeresen étellel jutalmaztak jó viselkedésükért - idézte egy brit felmérés eredményét a The Daily Telegraph online kiadása (http://www.telegraph.
Átalakuló városháza Budapesten
2011. február 20. 14:30
A 300 fős létszámcsökkentést tavaly év végén jelentette be Tarlós István főpolgármester.Megkezdődtek az elbocsátások a fővárosi városházán; a héten a főpolgármesteri hivatalban eddig 150 köztisztviselőnek mondtak fel, közülük többen nyugdíjba mentek.
Közoktatás és felsőoktatás gondja még nem megoldott
2011. január 13. 12:06
 Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz–KDNP-frakció oktatási munkacsoportja - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került. A Népszava pedig arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben.
Pálinkás József és Orbán Viktor találkozója
2010. szeptember 22. 8:10
 Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon a Magyar Tudományos Akadémiára látogatott, ahol megbeszélést folytatott Pálinkás József elnökkel.   A találkozó résztvevői áttekintették a magyar tudomány általános helyzetét, a tudománypolitika, a tudomány- és kutatásirányítás aktuális kérdéseit.
Felmerülő kérdések a Budaházy per körül - Morvai Krisztina
2010. szeptember 17. 16:40
 Több kérdésben kért felvilágosítást a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökétől és a legfőbb ügyésztől a Budaházy György és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárás kapcsán Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, aki erről pénteken tájékoztatta az MTI-t. Morvai a többi között arra kíváncsi: kívánják-e, és, ha igen, hogyan akarják biztosítani a fogvatartottak számára az ügyükben keletkezett nyomozati anyagok tanulmányozásának lehetőségét, s hogyan lehetséges, hogy "vezető ellenzéki személlyel szemben, mint Budaházy György, egykori kommunista főbíró ítélkezik".
Széchenyi terv és a közelgő második akcióterv
2010. szeptember 8. 7:07
 A Magyar Szociális Fórum (MSZF) a nemzetgazdaság talpra állítására irányuló ígéretes lépésnek tartja az Új Széchenyi Tervet, támogatja a benne megjelölt központi célt, a foglalkoztatás növelését, és elvárja a kormánytól a cél mielőbbi teljesítését – áll abban a közös állásfoglalásban, amelyet pénteken küldtek el Orbán Viktor miniszterelnöknek a Szociális Kerekasztal augusztus végi tanácskozásán elhangzottak összesítése alapján.A társadalmi szervezetek, szakszervezetek, szakértők és politikai szervezetek alkotta civil mozgalom álláspontja szerint halaszthatatlanul hozzá kell fogni több százezer munkahely megteremtéséhez, hogy mielőbb érzékelhetően enyhülhessen három-három és fél millió ember mindennapos megélhetési gondja.
NATO és Aganisztáni misszió 13Mrd forint a költségvetésnek
2010. szeptember 7. 8:28
 Bár az előző kormányfő az új kabinet kontójára ígérte meg az afganisztáni magyar békefenntartó misszió létszámának bővítését, Magyarország teljesíteni fogja a NATO-val szembeni vállalásait és kötelezettségeit - jelentette ki honvédelmi miniszter a Koszovóból hazaérkező katonák visszatérése alkalmából tartott ünnepségen Szolnokon. Hende Csaba a szolnoki helikopterbázison rendezett eseményen újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a Bajnai Gordon volt kormányfő ígéretében szereplő 200 újabb katona kiküldése mintegy 13 milliárd forintjába kerül Magyarországnak.
Köztisztviselők és a teljesítményértékelés
2010. július 16. 15:27
Előzetes bejelentés nélkül a kormány megszüntette a teljesítményértékelést a köztisztviselői körben; az ok a takarékoskodás lehet - írta az index.hu.
Megspórolható az ingázás
2010. július 8. 9:51
A távmunka bevezetésének legfőbb eredménye az ingázásból eredő veszteség minimalizálása – derül ki a Bellresearch kutató cég hazai vállalkozások körében végzett felméréséből, amelyet a Világgazdaság közöl. Emellett ahol bevezették, ott javult a munkavégzés hatékonysága is. Sok azonban a kétkedő vélemény is.
Lezárult a Geotermális Tapasztalatcsere Program
2010. július 7. 13:25
2010. január és május között került sor TÖOSZ önkormányzati tapasztalatcseréire a geotermális adottságaikat kiválóan hasznosító négy önkormányzat – Cserkeszőlő, Hajdúszoboszló, Mórahalom és Veresegyház – aktív közreműködésével.
Emberi jogok górcső alatt
2010. május 30. 13:26
 Nehezen számszerűsíthető, milyen konkrét eredményekhez vezettek az EU emberi jogi fellépései a nem uniós országokban – többek között ezt róják fel a szakbizottsági képviselők a Tanácsnak, amely a hét elején tette közzé legutóbbi, az EU világszerte végzett emberi jogi tevékenységéről készített éves jelentését. A lisszaboni szerződéssel azonban az emberi jogok az uniós külpolitika egyik meghatározó pillérévé válhatnak vélik a képviselők.
Határérték feletti arzén az Auchan ásványvizeiben!?
2010. március 31. 20:05
Az Interpress Magazin előző számában megjelent ásványvíztesztben, a szénsavban dús Auchan Super Aqua vízben a határértéket 40%-al meghaladó arzént talált az MgSzH laboratóriuma.
Hévízi kistérségben energetikai beruházási igényfelmérés készült
2010. február 26. 18:44
2010. január-február hónapban a Hévízi Helyi Vidékfejlesztési Iroda összeállította az önkormányzati intézmények energetikai beruházási igényeit.
Nincs támogatás újabb földmérés nélkül
2010. január 20. 12:44
Ne csodálkozzanak, ha a következő néhány hétben GPS-berendezésekkel a földjeik szélén méricskélő, vagy éppen akácfa karókat és oszlopokat püfölő gazdálkodókat látnak gabonatáblák, legelők, a gyümölcs-ültetvények sarkaiban. Az agrár-környezetgazdálkodási támogatás elnyeréséhez ugyanis nagyon pontosan kell meghatározni a területek nagyságát, s eddig a magyar gazdáknak ez nem sikerült túl jól. A pontos területazonosítás így most az egyik legfontosabb feladat.
Családokért, szegényekért tárgyal Országbíró Zoltán a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal
2010. január 11. 13:21
 Nehéz év elé néznek a kisjövedelmű családok a megkezdődött évben.Ennek okai a válság általános jelenségein túl a magyar valóság sajátos szolidaritás hiányával is magyarázható.