Elemzések, tanulmányok
Hírek: 1 - 20
NMHH elnöki pontosítására várnak az apróhírdetésekkel rendelkezõ weblapok - jogbizonytalanság
2011. június 28. 8:58
 Jelenleg a szabályozás nem értelmezi pontosan, hogy az önfenntartó, de nyereséget nem termelő hírválogatások, véleményformáló bloglapok milyen jogi statuszban vannak sajtótermékek, vagy sem.Közeleg a sajtótermékek regisztrációjának határideje, számos portál, weblap szerkesztőiben nagy a bizonytalanság.
Az európai kulturális örökség megőrzése
2011. június 15. 9:07
 Az Európai Unió Kulturális Öröksége díjat idén 27, az európai örökségmegőrzés és kutatás terén kimagasló eredményt elért projektnek ítélte oda az EU.Egy központi vasútállomás egykori építészeti ragyogásának visszaadása, a kurátorok következő generációjának képzése, egy elhagyott kolostor megmentése: ezek csupán kiragadott példák arra, mi mindent tesznek önkéntesek és szakemberek ezrei azért, hogy életben tartsák az európai történelmet.
Székelyföld hivatalos lobbi irodával Brüsszelben - korszerű gondolkodás
2011. június 7. 8:40
 Korszakos lépést tett a Székelyföld az európai hivatalos lobbi területén.Magyarországon a hivatalos és parlamenti, kormányzati lobbi új törvényi szabályozására vár, amely ismét elismeri a transzparens politikai-gazdasági lobbi szerepét és jó hatását a döntéshozatalra.
A pillanat megőrzője
2011. június 3. 17:44
A Jászkürt Fogadóban pénteken megnyitott kiállítás előhírnöke a Jászberényi Nyár idei három hónapos rendezvénysorozatának. Ismét Keleti Éva Príma Primissima-díjas, világhíres fotóművészünk munkáiból készült válogatás került a falakra.
A tiltakozás ellenére maradhat a káros gombaölő szer
2011. május 20. 7:05
2011. május 10-én újabb 3 évre engedélyezték az Európai Unióban a mutagén és az emberi szaporodási szerveket károsító karbendazim használatát a gabonafélék, kukorica és cukorrépa termesztésében.
Tanácsnokok találkozója Szentendrén
2011. május 12. 9:49
Dr. Dietz Ferenc, a TÖOSZ társelnöke és Szentendre polgármestere stratégiai egyeztetésre hívta meg a tanácsnokokat a turisztika, területpolitika és informatika területéről.
Bíróságok vonják le az AB döntésének tanulságait!
2011. május 4. 10:43
 A korábban alkotmányellenesnek nyilvánított parkolási rendeletek alkalmazási tilalmáról hozott döntést kedden az Alkotmánybíróság (Ab). A döntés szerint a korábban alkotmányellenesnek minősített fővárosi parkolási rendeletek parkolási díjjal kapcsolatos rendelkezései a jogerősen le nem zárt polgári peres eljárásokban nem alkalmazhatók - olvasható az Ab közleményében.
Munka világában az esélytelenek járhatnak rosszul a változásokkal
2011. április 19. 8:36
 A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi, márciusra vonatkozó munkaerő-piaci adatai szerint álláskeresési járadékra több mint 133 ezren, álláskeresési segélyre pedig 73 ezren voltak jogosultak Magyarországon, és csaknem 194 ezren kaptak bérpótló juttatást. (A foglalkoztatáshoz, munkanélküliséghez valamint a képzési rendszer fejlesztéséhez kapcsolódó pénzeszközöket egységesen kezelő Munkaerő-piaci Alapban a 2011-es költségvetés szerint 337,2 milliárd forint van.
Viták az alkotmányról - Sólyom László jogos észrevételekkel él
2011. április 19. 8:30
 Egészen megdöbbentő és sajátos, hogy külföldi sajtóorgánumból kellett megismerni a volt államfő kritikáját - tette hozzá, megjegyezve, hogy a bírálatot nagy tisztelettel fogadták, megfontolták, de véleménye szerint nem interjúrészletekben kell a volt köztársasági elnöknek, a nemzeti egység korábbi szimbólumának közölnie az álláspontját. "Sokat vesz a kritika erejéből, a kritika hitelességéből, hogy ha valaki külföldön szidja a hazáját vagy a hazájának egy részét, mert hát azért néhányan ránk is szavaztak" - mondta Lázár János.
Gondolatok, amelyekről jobb nem megfeledkezni gyermekeink védelme miatt
2011. április 17. 9:03
 A West Balkán tragédia óta eltelt majdnem három hónapban rengeteg olyan kérdés fogalmazódott meg a szülőkben, pedagógusokban, szórakoztatásban résztvevők körében, a hatóságoknál és az ország vezetésében, amelyeket eddig a szőnyeg alá söpörve kezeltünk..
„Szegénységből virágzásba” zárókonferencia Budapesten
2011. április 16. 17:12
  Nemzetközi iskolai program a globális kérdések (klímaváltozás, környezetszennyezés, túlnépesedés, konfliktusok stb.) mindennapi életünkre gyakorolt hatásainak megértésére.
Az Új Széchenyi Terv segítséget jelent
2011. április 7. 16:10
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatót rendezett a város vállalkozói, a cégvezetők számára, hogy az Új Széchenyi Terv idei lehetőségeiről első kézből tájékoztassák őket. Csütörtökön a könyvtár kamaratermében sokan kíváncsiak voltak a részletekre.
Elmulasztott döntések levét isszuk
2011. április 1. 13:30
Nem emlékszem arra, hogy a városháza nagytermében ennyien lettünk volna, mint kedden este. Pótszékeken is ültek a pedagógusok, ők töltötték meg a termet. Az oktatásban tervezett változtatásokról volt fórum, ami már eddig is vitákat váltott ki. Szatmári Antalné, a humán erőforrás bizottság elnöke köszöntője után Birinyi János, az oktatási koncepció kidolgozója ismertette a tervezet lényegét.
FDP lépéshátrány a tartományi parlamentekben Németországban
2011. március 29. 7:50
 Történelmi győzelmet arattak a Zöldek a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választásokon. Az első értékelések szerint mindenekelőtt a japán atomkatasztrófa hatására, illetve a németországi atomerőművek jövőjéről ennek kapcsán kibontakozott vita nyomán a környezetvédők több mint kétszeresét szerezték meg korábbi szavazataiknak mind Baden-Württemberg, mind Rajna-Pfalz tartományban.
Hiteles életutak a Keresztény Közéleti Szalonban Debecenben
2011. március 24. 7:24
 A Keresztény Közéleti Szalon rendezvénysorozat első beszélgetős estjét tartotta kedden a Debreceni a Debreceni Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a Református Kollégium Kálvin termében. A sorozat célja, hogy a fiatalok olyan hiteles emberekkel találkozzanak és beszélgethessenek a fiatalok, akik személye példaként szolgálhat számukra.
Becsületkassza és a magyar családok tisztessége
2011. március 23. 8:57
Egy lóca, egy vödör, egy árcédula és egy persely: évtizedekkel ezelőtt indult, még ma is jól működik a becsületkassza intézménye Kőszegen.Senki sem tudja hogyan indult, egy viszont biztos, a kőszegi utcakép tartozéka évtizedek óta a becsületkassza.
Hiller István kérdések előtt áll - művészettámogatás kettős mércével?
2011. március 21. 13:47
 Sajtóértesülések szerint az Educatio több mint 1,6 milliárd forint adósságot halmozott fel annak ellenére, hogy az elmúlt években milliárdos állami támogatásban részesült. Budai a Hír TV Kontraszt című műsorában elmondta, az üggyel kapcsolatban valószínűleg Hiller István volt oktatási minisztert is meghallgatják.
Böjte Csaba új könyve - nekünk olvasóknak, nekünk embereknek!
2011. március 21. 13:39
 A teremtés hajnalán Isten mondta, hogy legyen és lett. A kimondott szó világformáló erejében hisz az élő Isten, és hisz az Isten szavára elinduló ember is.
A gyógyturizmus kitörési pont lehet
2011. március 20. 13:16
A változás stratégiája jegyében készült el az Egészségturizmus komplex fejlesztése című tanulmány, mely nagyívű koncepció mentén 2 milliárdos fejlesztést vetít előre. Ennek a két milliárdnak a felét az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól szeretné pályázattal elnyerni Jászberény.
Négy visegrádi ország résztvállalna a keleti partnerség programban
2011. március 6. 13:36
 A négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia -, valamint Németország továbbra is aktívan be kíván kapcsolódni az Európai Unió keleti partnerségi programjába, s érdekük, hogy politikailag befolyásolják ezt a folyamatot - erősítették meg közös nyilatkozatukban az érintett országok külügyminiszterei, akik csütörtökön Pozsonyban találkoztak."A miniszterek ismételten megerősítették azt a kötelezettségvállalásukat, hogy aktívan bekapcsolódnak a Keleti Partnerségbe és azt az érdekeltségüket, hogy politikailag alakítsák ezt a folyamatot.