Elektronikus ügyintézés
Hírek: 1 - 20
Internet és társadalmi csoportok
2012. április 12. 0:20
 Az internetpenetráció növekedésével párhuzamosan nő az internethasználat intenzitása is: egyre nagyobb arányban vannak, akik napi szinten lépnek fel a világhálóra. A naponta internetező 15-69 évesek száma eléri a 3 milliót.
A cégek a mobil eszközökre is alkalmassá teszik honlapjukat
2012. április 5. 18:26
A nagyvállalatok több mint negyede tervezi, hogy egy éven belül mobil eszközökre is alkalmassá teszi a honlapját - derült ki a Budapesti Corvinus Egyetem Információs Erőforrás Menedzsment Kutatóközpontja és az IFUA Horváth and Partners felméréséből. Az eredményeket összefoglaló közlemény szerint így megduplázódik azon cégek száma, amelyek a mobilinternetre is gondot fordítanak.
Az Anonymus csoport megtámadta a szlovák kormány weboldalait is
2012. január 29. 12:26
Számítógépes kalózok támadták meg szombaton este a szlovák kormány weboldalait. A pozsonyi kormány hivatalos honlapja - www.
Öt technológia, ami megváltoztatja a világot
2012. január 29. 12:18
Még tíz éve se gondolta volna senki, hogy a PC halálát egy, kvázi csak képernyőből álló eszköz hozza majd el - az okostelefonok és tabletek sikerét nem is lehetett előre megjósolni. Újabb tíz év múlva biztosan nem úgy fog kinézni a számítástechnika, a hozzá kötődő termékek és szolgáltatások, mint napjainkban - mi megpróbáljuk előre jelezni, mire is lehet számítani a húszas évek elején.
Óriási uniós digitalizációs projekt a láthatáron
2011. december 12. 23:08
 Az Európai Unió valamennyi tagállama számára kötelezővé tenné, hogy digitalizálja a közérdekű adatait - jelentették be hétfőn. Ezt az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke, Neelie Kroes jelezte, hozzátéve, hogy ezeket a digitalizált adatokat természetesen elérhetővé is kellene tenni az állampolgárok számára, akik ezáltal ellenőrzést gyakorolhatnának az országaik működése felett.
Szabad a pálya az e-ügyintézési szolgáltatók előtt – a Parlament elfogadta a Ket. módosítását
2011. december 11. 13:31
December 5-én elfogadta a Parlament a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL.
Új mobilfizetési alkalmazás debütált
2011. október 27. 0:00
 Mától elérhető az a mobiltelefonos alkalmazás, amellyel kényelmesen fizethetünk számos szolgáltatónál és internetes kereskedőnél. A megoldás valamennyi mobilszolgáltató hálózatán és az Android, Apple iOS és a hamarosan megjelenő Windows Mobile okostelefonos változaton kívül régebbi készülékeken is használható.
Mobiltelefon mint univerzális fizetőeszköz
2011. szeptember 22. 0:43
 A 21. században is zsebünkben hordjuk a tárcánkat, csak az már nem (mű)bőrből, hanem műanyagból és szilíciumból készül.
Iparági nagyágyúk a Mobil Tárca Egyesületben
2011. július 28. 0:47
 A Mobil NFC alapú szolgáltatások elterjesztésére összefogott több nagy piaci szereplő, köztük a három konkurens hazai mobilszolgáltató, és megalapították a Magyar Mobil Tárca Egyesületet.   A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone, felismerve a  Near Field Communication technológiában rejlő lehetőségeket és az együttműködés szükségességét, a SuperShoppal, a MasterCarddal és az OTP Bankkal karöltve megalakítják a Magyar Mobil Tárca Egyesületet - jelentették be az érintettek hétfőn kiadott közös közleményükben.
Digitális élvonalban a Hegyvidék
2011. június 23. 23:10
Egyedülálló szolgáltatást vezet be a Hegyvidék. Pokorni Zoltán polgármester és dr. Váczi János alpolgármester mutatta be az első magyar internetes önkormányzati ügyfélszolgálatot.
Internet-szabályozás készülőben?
2011. május 27. 12:33
Az internet szabályozottságáról is tárgyalnak a hét végén Franciaországban összegyűlő G8 országok vezetői. Várható, hogy a felhasználók adatvédelme, a gyermekek biztonsága és a szellemitulajdon-védelem kérdése is napirendre kerül.
Tanácsnokok találkozója Szentendrén
2011. május 12. 9:49
Dr. Dietz Ferenc, a TÖOSZ társelnöke és Szentendre polgármestere stratégiai egyeztetésre hívta meg a tanácsnokokat a turisztika, területpolitika és informatika területéről.
Fogynak a magyar mobil-előfizetők
2011. március 30. 23:52
 Februárban közel 53 ezerrel 11,938 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma, folytatódott tehát a korábbi kedvezőtlen tendencia. Csekély mértékben a forgalmat generáló ügyfelek száma is csökkent az előző hónaphoz képest: ezerrel voltak kevesebben, összesen 11,020 millióan - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
A Bizottság felszólítja Magyarországot és Spanyolországot, hogy biztosítsák az új mobilszolgáltatások részére a GSM-frekvenciákhoz való hozzáférést
2011. március 15. 23:19
Az Európai Bizottság ma hivatalosan felszólította Magyarországot és Spanyolországot, hogy teljes mértékben tegyenek eleget az aktualizált uniós GSM-irányelvnek, azaz biztosítsák, hogy a 900 MHz-es frekvenciasávot gyorsabb mobilszolgáltatások, például mobil internet céljára igénybe lehessen venni. E frekvenciasáv megnyitása a fejlettebb hozzáférési technológiák – mint az univerzális mobiltávközlési rendszerek (UMTS) – számára fontos lépést jelent a vezeték nélküli széles sávú szolgáltatások gyorsabb és szélesebb körben való elterjedésének elmozdítására irányuló erőfeszítések terén.
Hogyan növelheti a számítási felhő Európa versenyképességét?
2011. március 15. 23:15
A számítási felhő volt a témája a múlt héten megrendezett CeBIT2011 című konferenciának, melyre Neelie Kroes, a Bizottság alelnöke és a digitális menetrendért felelős biztos is ellátogatott. A CeBIT2011 a digitális ipar legfontosabb nemzetközi eseménye, szervezői szerint a megfelelő témát vették napirendre a megfelelő időben.
Jobb, vagy pontosabb lett a kormány weboldala - a teszt zajlik
2011. március 13. 10:03
 Publikus teszt formájában elindult a kormany.hu weboldal, a magyar kormány hivatalos információs honlapja, amely folyamatosan frissülve aktuális híreket, beszámolókat, multimédiás tartalmakat közöl a kormányzat mindenkori tevékenységéről.
Sovány éve lesz a civileknek
2011. február 14. 18:12
A városháza nagytermében csütörtökön szép számmal jelentek meg különböző civil szervezetek képviselői. 2004 óta létezik a Nemzeti Civil Alapprogram, mely pályázat útján anyagi forrást biztosít a civilek működéséhez és kiemelt esetekben szakmai programjaikhoz is. Jászberényben nagyon sok civil szervezet létezik a sokszínű kulturális élet meghatározói. Így fontos, hogy élni tudjanak a lehetőségekkel.
Túlzások az adatvédelemben
2011. január 24. 23:59
Az adatvédelmi biztos szerint Magyarországon sokszor öncélúvá vált az adatvédelem, háttérbe szorult az adatnyilvánosság. Jóri András vissza szeretné állítani az adatvédelem és az adatnyilvánosság közötti egyensúlyt.
Digitális Megújulás Cselekvési Terv
2010. december 23. 23:00
A mai naptól nyilvános a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs cselekvési terve. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs vezetése december 23-án nyilvánosságra hozta a Digitális Megújulás Cselekvési Tervet, amely zsinórmértékként szolgál a 2010-2014 közötti időszak kormányzati infokommunikációs terveivel kapcsolatban.
Önkormányzati jó gyakorlatok - szakmai nap Budapesten
2010. november 22. 8:31
„Okos ember a más sikeréből tanul” avagy hogyan fejlesszük önkormányzatunkat elnevezésű országos önkormányzati szakmai konferenciát szervezünk 2010. november 25-én Budapesten.