Család
Hírek: 1 - 20
A gyümölcsök téli eltartása
2011. november 4. 9:43
A család számára szükséges gyümölcsöt igyekszünk télre is biztosítani, főleg ha a saját kertünk terméséről van szó. A befőzésen és a fagyasztáson kívül azonban jó, ha tudunk spájzolni is egy-két gyümölcsöt.
Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium Diákönkormányzata, Sárospatak
2011. október 10. 11:56
Az igazi nemzeti közösségvállalás Az ÁVG már az előző tanévben anyagi okok miatt nem tudta megrendezni a Nemzeti Közösségvállalási napot.  Ez éven nem csak a megrendezése, hanem az üzenet eljuttatása is sikerült.
Európai vélemény és hírstop jogalkotói eszközökkel Magyarországon?
2011. június 30. 14:36
 Döbbenettel olvasom az eddig kedvelt lapcsaládok legértelmesebb lapjainak közleményeit.Megszűnik, vagy szünetel.
Lószőrfonó és gyapjúhímző tábor a Csengedben
2011. június 27. 20:56
Lószőr és gyapjúhímző tábor a Csengedben
Lelkiismereti szabadság és honvédelmi polgári szolgálat - gyermekeink helyzete egy jogállamban
2011. június 23. 7:23
 Új szelek fújnak a  képviselők házatáján. Elfelejtették talán az egykor kötelező sorkatonai szolgálat jogvédők által pl.
Népesedés ösztönzése Magyarország eminens érdeke,összekötése a devizahitelesek hiteleinél a magyar társadalom szükséglete Országbíró Zoltán álláspontja szerint
2011. június 23. 7:14
 A parlamenti bizottságokhoz fordul Országbíró Zoltán közérdek politikus a magyar lakástulajdonosok, a magyar családok devizahiteles segítőcsomagjának további jogszabályi módosításai érdekében, új népesedésösztönzés kialakítása érdekében a devizahitelek Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása esetében. Országbíró Zoltán a  fordított szocpol   hivatalos lobbi indítványát Orbán Viktor miniszterelnök és a szaktárca vezetője részére is eljuttatja.
Az európai kulturális örökség megőrzése
2011. június 15. 9:07
 Az Európai Unió Kulturális Öröksége díjat idén 27, az európai örökségmegőrzés és kutatás terén kimagasló eredményt elért projektnek ítélte oda az EU.Egy központi vasútállomás egykori építészeti ragyogásának visszaadása, a kurátorok következő generációjának képzése, egy elhagyott kolostor megmentése: ezek csupán kiragadott példák arra, mi mindent tesznek önkéntesek és szakemberek ezrei azért, hogy életben tartsák az európai történelmet.
Magyarország a Közép-Európai politikai térben - Komárom-Komárno Civil Szabadegyetem I. "Híd a magyarok, híd a népek között"
2011. június 15. 8:55
 Új alkalom nyílt a magyar-magyar értelmiségi találkozók sorában.Egy hónappal a történelmivé vált Tusványost megelőzően látja vendégül érdekes témákat választva közös gondolkodásra a látogatókat az I.
Székelyföld hivatalos lobbi irodával Brüsszelben - korszerű gondolkodás
2011. június 7. 8:40
 Korszakos lépést tett a Székelyföld az európai hivatalos lobbi területén.Magyarországon a hivatalos és parlamenti, kormányzati lobbi új törvényi szabályozására vár, amely ismét elismeri a transzparens politikai-gazdasági lobbi szerepét és jó hatását a döntéshozatalra.
Jubileumi Babatalálkozó- rekordszámú résztvevővel
2011. június 5. 22:16
Tapolca- 2011. június 4.- 2000 októberében kezdte meg működését a Pannon Reprodukciós Intézet magán jellegű befektetésből, majd négy év elteltével lett a Kaáli Intézet társobjektuma. 2002- től szerveznek Babatalálkozót, 2005- től már a Városi rendezvénycsarnok ad otthont Pri-gyermekek randevújának. Idén mintegy 1500 érdekelt részvételével tartották a jubileumi- tizedik- összejövetelt.
Lisztérzékenység – Közös ügyünk
2011. május 18. 21:00
Tisztelettel meghívjuk szakmai programunkra, melynek keretében a lisztérzékenység diagnosztikájáról, az ország több településén megvalósult populációszűrések eredményeiről, a lisztérzékenység kezeléséről, az élethosszig tartó diétáról hallhat előadásokat, valamint bemutatásra kerülnek azok a távlati lehetőségek, melyet a közintézmények, a közigazgatási, a for- és nonprofit szektor közötti együttműködések nyitnak a térségben.
VÁRJUK ÖNT, Törp Program
2011. május 18. 20:55
Egy átlagos ötéves kirakózik, bújócskázik és arról álmodik, hogy egyszer majd pilóta lesz. Vannak olyan ötévesek is, akik naponta többször kapnak inzulint és pontosan tudják, mi a szénhidrát. Ugyanolyan pajkosak és sokszor nem fogadnak szót. De cukorbetegségüket nagyon is komolyan veszik.
Színes programokkal a Múzeumok Majálisán
2011. május 13. 17:42
2011 különleges év számunkra, hiszen a Múzeumok Éjszkáján, június 24-én, a nagyközönség előtt nyitjuk meg a Nemzeti lókiállítást. Kincsem, a verhetetlen csodakanca és Imperiál csontváza, a lóversenyzés csínja-bínja és a gyermekeknek szóló interaktív tárlat mellett látogatóink az újonnan nyíló kiállítással most már mindent megtudhatnak a lovakkal kapcsolatban. Hogyan kell helyesen tartani őket? Hány futamon bizonyult verhetetlennek Kincsem, és ki volt a győzelmeit elősegítő legjobb barátja? Miként működött a lóvasút? Itt minden kérdésre választ adunk!
Bababörze
2011. május 12. 16:36
Az ötödik Gyermekvilág – Bababörzét rendezte a DMK Ifjúsági Ház szombaton. Úgy látszik kellett az idő ennek a programnak a beéréshez, mert soha ennyi résztvevő és soha ennyi látogató nem érkezett a rendezvényre, mint most. Kisgyermekes szülők találkozója is volt ez egyben, de szinte egy elő-gyereknap is, hisz sokan jót játszottak a nagyteremben.
Hogyan fogadjuk el az érzéseket?
2011. május 11. 17:46
Kevésbé látványos, de nem kevésbé fontos, hogy gyermekünk mindeközben érzelmileg is fejlődik, újabb és újabb, addig nem tapasztalt érzésekkel találja szembe magát, amelyekkel meg kell ismerkednie, meg kell tanulnia kezelni őket.
Lepkehimlő-járvány
2011. május 7. 19:50
Lepkehimlő-járvány Tavaszi pillangók Idén a tavaszi pillangókkal együtt megérkeztek az arcon kiütésszerűen jelentkezők is. Évek óta nem volt olyan lepkehimlő-járvány, mint idén. Szinte minden óvodában, iskolában, orvosi rendelőben feltűnnek a pillangószerűen kipirosodott arcú kisgyerekek. Találó a lepkehimlő név, de becsületes neve is van a betegségnek: erythema infectiosum, vagy ötödik betegség (a rubeola, kanyaró, mumpsz, bárányhimlő négyes után az „ötödik”).
Hátamon a zsákom, vár a Kacifántom
2011. május 7. 19:42
Minőségi gyermekprogramok Hátamon a zsákom, vár a Kacifántom Ez az idei tavasz más, mint a többi – érzem. Főleg, hogy nemcsak a télen megszokott szobai hinta, könyv, duplós és építőkockás játszódélutánjaink lesznek a programlistánkon mostantól, hanem mehetünk végre a játszótérre! Ha nem kedvez az időjárás ennek, vagy látom a fiamon, hogy zenés-táncos programra vágyik, meg társaságra, irány a Kacifánt – mivel ez a vadi új játszóház közel van a Károlyi kerthez, a parkba menet, vagy onnét hazafelé bármikor belefér egy kis móka.
Bíróságok vonják le az AB döntésének tanulságait!
2011. május 4. 10:43
 A korábban alkotmányellenesnek nyilvánított parkolási rendeletek alkalmazási tilalmáról hozott döntést kedden az Alkotmánybíróság (Ab). A döntés szerint a korábban alkotmányellenesnek minősített fővárosi parkolási rendeletek parkolási díjjal kapcsolatos rendelkezései a jogerősen le nem zárt polgári peres eljárásokban nem alkalmazhatók - olvasható az Ab közleményében.
Bethlen Gábor Alap és a körötte lévő vita
2011. május 4. 10:37
 Tárgyi tévedéseket tartalmaz Szávay Istvánnak, a Jobbik képviselőjének keddi közleménye – írja reagálásában a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Mint hangsúlyozzák: a szociálista-liberális kormány nemzetpolitikai semmittevését követően mindent megtesznek a támogatások gördülékeny folytatása érdekében.
Megnyitották pénteken II. János Pál pápa sírját
2011. április 30. 20:35
 Megnyitották pénteken II. János Pál pápa sírját, és koporsóját a Szent Péter-bazilika kriptájába, Szent Péter sírja elé vitték.