Civil hírek
Hírek: 1 - 20
Gratulálunk a törökszentmiklósi aranyosoknak!
2012. május 21. 8:50
Örömmel olvastuk, hogy a köszegiek által kiírt Ottlik-pályázaton szépen teljesítettek az előkészítősök. Gratulálunk nekik, csak így tovább.
A III. Magyar-Francia Önkormányzati Találkozóról
2011. július 8. 13:44
A konferencián Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke Eötvös József szavait ajánlotta mind a francia, mind a magyar önkormányzati rendszer átalakítása kapcsán megfontolásra: "Haladni csak úgy lehet, amíg az egyik lábunkkal előre lépünk,a másikat a helyén tartjuk”.
NMHH elnöki pontosítására várnak az apróhírdetésekkel rendelkezõ weblapok - jogbizonytalanság
2011. június 28. 8:58
 Jelenleg a szabályozás nem értelmezi pontosan, hogy az önfenntartó, de nyereséget nem termelő hírválogatások, véleményformáló bloglapok milyen jogi statuszban vannak sajtótermékek, vagy sem.Közeleg a sajtótermékek regisztrációjának határideje, számos portál, weblap szerkesztőiben nagy a bizonytalanság.
Lószőrfonó és gyapjúhímző tábor a Csengedben
2011. június 27. 20:56
Lószőr és gyapjúhímző tábor a Csengedben
Lelkiismereti szabadság és honvédelmi polgári szolgálat - gyermekeink helyzete egy jogállamban
2011. június 23. 7:23
 Új szelek fújnak a  képviselők házatáján. Elfelejtették talán az egykor kötelező sorkatonai szolgálat jogvédők által pl.
Népesedés ösztönzése Magyarország eminens érdeke,összekötése a devizahitelesek hiteleinél a magyar társadalom szükséglete Országbíró Zoltán álláspontja szerint
2011. június 23. 7:14
 A parlamenti bizottságokhoz fordul Országbíró Zoltán közérdek politikus a magyar lakástulajdonosok, a magyar családok devizahiteles segítőcsomagjának további jogszabályi módosításai érdekében, új népesedésösztönzés kialakítása érdekében a devizahitelek Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása esetében. Országbíró Zoltán a  fordított szocpol   hivatalos lobbi indítványát Orbán Viktor miniszterelnök és a szaktárca vezetője részére is eljuttatja.
Véndek-hegyi harangláb
2011. június 22. 17:27
Tapolca északi határában áll a két vulkanikus kúpból álló Véndek-hegy. Itt nem volt folyékony lávaömlés, Így a hegy aránylag könnyen máló bazalttufából áll. A magasabb csúcs 255 m, míg az alacsonyabb 229 méter magas. Ennek a tetején áll az itt látható harangtorony, melyet 1868-ban állítottak.
Aranydiplomás tanítók
2011. június 20. 17:55
Bensőséges ünnepség volt a jászberényi tanítóképző falai között. (Mai nevén: a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karán.) Az 1961-ben végzett tanítók ötvenéves találkozóján – egy fiú és egy leány osztály tagjaiként - 37-en vehettük át aranyoklevelünket.
Kunságiak főznek a Jászságban
2011. június 15. 18:01
A Jászberényi Nyári rendezvényei között vannak hagyományosak, de idén ezek is megújulnak. A X. Népi Ételek Főzőverseny tekintetében is több változásról tájékoztatta a sajtót Bobák József, a Jászsági Vendéglátósok Egyesülete elnöke, aki egyben főszervezője is a népszerű főzőversenynek.
Az európai kulturális örökség megőrzése
2011. június 15. 9:07
 Az Európai Unió Kulturális Öröksége díjat idén 27, az európai örökségmegőrzés és kutatás terén kimagasló eredményt elért projektnek ítélte oda az EU.Egy központi vasútállomás egykori építészeti ragyogásának visszaadása, a kurátorok következő generációjának képzése, egy elhagyott kolostor megmentése: ezek csupán kiragadott példák arra, mi mindent tesznek önkéntesek és szakemberek ezrei azért, hogy életben tartsák az európai történelmet.
Magyarország a Közép-Európai politikai térben - Komárom-Komárno Civil Szabadegyetem I. "Híd a magyarok, híd a népek között"
2011. június 15. 8:55
 Új alkalom nyílt a magyar-magyar értelmiségi találkozók sorában.Egy hónappal a történelmivé vált Tusványost megelőzően látja vendégül érdekes témákat választva közös gondolkodásra a látogatókat az I.
Apa és lánya közös tárlata
2011. június 13. 13:00
Világok határán, ezt a címet adták a rendezők annak a kiállításnak, melyen apa és leánya alkotásai láthatók a Jászkürt Fogadóban. Június 9-én nyílt és sajnos csak június 18-ig lesz látható a különleges tárlat. A látvány is izgalmas, de az a történet is, mely a megnyitás alkalmával derült ki.
A törökök szerethetők
2011. június 9. 17:48
A Jász Múzeumban a Kulturális és Tudományos Hetek sorozatában érdekes előadás volt csütörtökön délután. Egy különleges felkészültségű előadó, dr. Bartha Júlia volt a vendég, aki nagykun, karcagi származású, s a nők között szinte egyedülálló tudással bír, kiválóan beszél törökül. A néprajztudós sok éven át kutatta a törökök szokásait, hagyományait, így kiváló ismerője a mai török társadalomnak is, ami a hagyományokban gyökerezik.
Dentibusszal a Jászságban
2011. június 9. 17:42
A jászberényi OTP Bank előtt kedd reggel nem lehetett parkolni, mert ismét letáborozott a Dentibusz, a mozgó fogászati rendelő, immár hatodik alkalommal városunkban. Elsőként az Eltérő Tantervű tagozat gyermekei vették körül, s volt aki izgalommal készült a fogorvosi vizsgálatra, mások félve, csak hosszas rábeszélés után mertek felmenni a lépcsőn.
Székelyföld hivatalos lobbi irodával Brüsszelben - korszerű gondolkodás
2011. június 7. 8:40
 Korszakos lépést tett a Székelyföld az európai hivatalos lobbi területén.Magyarországon a hivatalos és parlamenti, kormányzati lobbi új törvényi szabályozására vár, amely ismét elismeri a transzparens politikai-gazdasági lobbi szerepét és jó hatását a döntéshozatalra.
Reprezentatív magyar kiállítás nyílik Pekingben
2011. június 7. 8:28
 Június 14-én 33 magyar művész 303 alkotását bemutató, reprezentatív kiállítás nyílik a pekingi Szépművészeti Múzeumban – mondta Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár hétfőn, június 6-án. „Ez a kiállítás reményeink szerint egy olyan kaput nyit meg, amelyen keresztül majd további hasonló események megrendezése is lehetségessé válik” – mondta Szőcs Géza a kiállítást bejelentő budapesti sajtótájékoztatón.
Végre valami elkezdődött
2011. június 3. 17:55
Sokan és sokféleképpen vélekednek, sőt olykor ítélkeznek a több évtizede csak dagadó neszűri problémáról, de tettekkel kevesen álltak hozzá a megoldáshoz. Tavaly ősszel a Várunk Alapítvány elnyert egy eu-s pályázatot, és megvalósításához is hozzáláttak. A program kizárólag a Neszűrre terjed ki. Kedden délelőtt már az első eredményekről is beszámoltak.
A pillanat megőrzője
2011. június 3. 17:44
A Jászkürt Fogadóban pénteken megnyitott kiállítás előhírnöke a Jászberényi Nyár idei három hónapos rendezvénysorozatának. Ismét Keleti Éva Príma Primissima-díjas, világhíres fotóművészünk munkáiból készült válogatás került a falakra.
Időutazás makketekkel
2011. június 3. 17:37
Már öt éve minden májusban a makettezők nagyszabású kiállítása és versenye zajlik Jászberényben. Idén ismét a Bercsényi úti sportcsarnokot telepítették be alkotásaik ezreivel, hiszen a DMK nagytermét már kinőtték.
Hatvanéves érettségi találkozó
2011. június 3. 17:30
A jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban szombatonként nagy a forgalom. Tavasszal sorra tartanak érettségi találkozókat az egykori diákok, s gyakran ülnek be a régi osztálytermekbe. Az elmúlt hétvégén egy ötven és egy hatvanéves találkozó diákjait kellett fogadnia a patinás épületnek.