Bér, jövedelem
Hírek: 1 - 20
TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL!
2011. június 30. 8:20
 TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL.Jogszabályi értelmezésbeli bizonytalanságok az NMHH állásfoglalásainak hiánya miatt 2011.
Lelkiismereti szabadság és honvédelmi polgári szolgálat - gyermekeink helyzete egy jogállamban
2011. június 23. 7:23
 Új szelek fújnak a  képviselők házatáján. Elfelejtették talán az egykor kötelező sorkatonai szolgálat jogvédők által pl.
„Községünkért, Mogyoródért” Alapítvány
2011. május 8. 13:00
Mint minden évben, 2011-ben is az adózók adójuk egyik 1%-át felajánlhatják valamilyen civil szervezet részére. Alapítványunknak minden támogatásra szüksége van ahhoz, hogy Mogyoród lakosait szolgálhassa, a falu fejlesztésében, szebbé tételében részt vehessen. Ajánlja 1%-át a „Községünkért, Mogyoródért” Alapítvány javára!
Frankfurt és az üzleti élet ismerkedik Orbán Viktor kormányának irányváltásaival
2011. május 7. 8:45
 A magyar gazdaság- és pénzügypolitika fő irányairól, a gazdasági és politikai reformintézkedésekről tartott előadást Frankfurtban Orbán Viktor. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-t tájékoztatva azt emelte ki, hogy a németországi pénzügyi befektetők és a különböző cégek képviselői előtt a magyar kormányfő megismételte, hogy 2014-re az államadósság szintjét 65-70 százalékra csökkentjük.
Bíróságok vonják le az AB döntésének tanulságait!
2011. május 4. 10:43
 A korábban alkotmányellenesnek nyilvánított parkolási rendeletek alkalmazási tilalmáról hozott döntést kedden az Alkotmánybíróság (Ab). A döntés szerint a korábban alkotmányellenesnek minősített fővárosi parkolási rendeletek parkolási díjjal kapcsolatos rendelkezései a jogerősen le nem zárt polgári peres eljárásokban nem alkalmazhatók - olvasható az Ab közleményében.
Nyitva van az "aranykapu" - Berlin és Bécs várja a magyarokat
2011. április 30. 20:42
 Németországban és Ausztriában is megszűnnek vasárnaptól a 2004-ben csatlakozott kelet- és közép-európai európai uniós tagországok előtt a munkavállalási korlátozások, így az érintett nyolc ország lakói már valamennyi tagállamban szabadon vállalhatnak munkát - jelentette be az Európai Bizottság. Az érintett országok - Magyarország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia - munkavállalóit az elmúlt két évben már csak Berlin és Bécs sújtotta korlátozásokkal, a többi tagország a tilalmat már korábban megszüntette.
Összefogásra tesz lépést 30 neves művész - erősítsük együtt a magyar művészeti szakképzést
2011. április 30. 18:45
 Szomorú tapasztalatokat szerez a magyar művészeti OKJ-s képzés akkor, amikor nem minden önkormányzat támogatja a tehetséges fiatalok kallódásának megállítását, a piacérzékeny művészeti OKJ-s képzések iskoláit.Összefogásra és érdemi cselekvésre szánta el magát alkotó művészek, tanárművészek egy csoportja, amikor a cserbenhagyott Szentendrei Művészeti Iskola bezárása helyett, annak egész fővárosra történő megújítását tűzte ki célul.
Holland nagykövet indítja el a kerékpárosok felvonulását
2011. április 30. 18:19
Szombat délután 4 óra körül elindult a Critical Mass kerékpáros felvonulás a budai Vérmezőről. A szervezők által örömbiciklizésnek szánt, várhatóan legalább 10 ezer embert megmozgató felvonulás az Attila út - Alagút - Lánchíd útvonalon éri el Pestet, majd a Ferenciek terére és a budai Rudas fürdőhöz tett rövid kitérő után az Astoria - Erzsébet tér - Andrássy út útvonalon át érkezik meg a városligeti Királydombhoz, ahol a hagyományos közös bringaemeléssel ér véget 18.
Kettős tudat a kormánypártban a Duna esetében?
2011. április 19. 8:50
 A Duna Charta megdöbbenéssel látja, hogy az Új Széchenyi Tervbe becsempészett duzzasztási tervek botránya még alig ült el, de Völner Pál államtitkár nyilatkozatával már újra kormányzati szándékként jelent meg a dunai hajózás túlfejlesztésének igénye, megkérdőjelezve ezzel Martonyi János és Illés Zoltán korábbi ezirányú nyilatkozatait. Álláspontunk szerint Magyarországnak nem szabad alárendelnie magát külföldi hajózási társaságok és magyar tulajdonú offshore cégek érdekeinek.
Munka világában az esélytelenek járhatnak rosszul a változásokkal
2011. április 19. 8:36
 A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi, márciusra vonatkozó munkaerő-piaci adatai szerint álláskeresési járadékra több mint 133 ezren, álláskeresési segélyre pedig 73 ezren voltak jogosultak Magyarországon, és csaknem 194 ezren kaptak bérpótló juttatást. (A foglalkoztatáshoz, munkanélküliséghez valamint a képzési rendszer fejlesztéséhez kapcsolódó pénzeszközöket egységesen kezelő Munkaerő-piaci Alapban a 2011-es költségvetés szerint 337,2 milliárd forint van.
Gondolatok, amelyekről jobb nem megfeledkezni gyermekeink védelme miatt
2011. április 17. 9:03
 A West Balkán tragédia óta eltelt majdnem három hónapban rengeteg olyan kérdés fogalmazódott meg a szülőkben, pedagógusokban, szórakoztatásban résztvevők körében, a hatóságoknál és az ország vezetésében, amelyeket eddig a szőnyeg alá söpörve kezeltünk..
Sztájktörés tilos Magyarországon, még görög munkavállalókkal is!
2011. április 16. 17:35
 A másodfokú bíróság immáron jogerős ítéletében is megerősítette az elsőfokon eljárt Fővárosi Munkaügyi Bíróság ítéletét, amely jogellenesnek nyilvánította a Budapest Airport Zrt. által a repülőtéri munkavállalók 2008 decemberében tartott sztrájkja idején behívott görög munkavállalók alkalmazását.
Szakképzés új modellje - 20 év Schola Europa Akadémia
2011. április 7. 7:45
 Egy korunk oktatási helyzetében új irányt jelentő időszak lezárásaként 20 év után új épületbe költözött a Schola Europa Akadémia. Az iskolaavatón résztvett L.
Repülőtéri dolgozók munkahelyi egészség pere folytatódik
2011. április 3. 8:47
 Folytatódott a per, amit a röntgen-berendezések mellett dolgozók pótszabadságának kiadásáért indított a LESZ. Mint korábban már írtunk róla, eddig ellentmondásos mérési eredmények születtek a gépek sugárzási szintjéről, ezért a bíróság kirendelte a Magyar Honvédség szakértőit, hogy újabb viszgálatokat végezzenek.
Hétköznapi demokráciadeficit - társasházi szorongások
2011. április 2. 13:16
 A demokráciát tanulni kell. Nem csak politikusainknak a Parlamentben, hanem nekünk is, főként akkor, ha egy társasházban élünk.
Adomány az S.O.S gyermekfalunak Kecskeméten
2011. április 2. 13:08
 Az kecskeméti SOS Gyermekfalu egy vadonatúj Chevrolet Orlando-t kap ajándékba a 100. születésnapját ünneplő autógyártó cég magyarországi képviseletétől.
FDP lépéshátrány a tartományi parlamentekben Németországban
2011. március 29. 7:50
 Történelmi győzelmet arattak a Zöldek a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választásokon. Az első értékelések szerint mindenekelőtt a japán atomkatasztrófa hatására, illetve a németországi atomerőművek jövőjéről ennek kapcsán kibontakozott vita nyomán a környezetvédők több mint kétszeresét szerezték meg korábbi szavazataiknak mind Baden-Württemberg, mind Rajna-Pfalz tartományban.
Magyarország és Budapest szolidarítás vizsga előtt 2011-2012.-ben Országbíró Zoltán szerint
2011. március 28. 12:59
 Magyarország egyik leggyengébb társadalmi tulajdonságából az elesettebbekkel való szolidarításból vizsgázik 2011-2012.-ben állapítja meg Országbíró Zoltán politikus.
Papcsák Ferenc: nem járok saját luxusautóval, az ügyvédi irodáét használom
2011. március 28. 12:40
 Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere cáfolta azokat a médiában megjelent állításokat, ami szerint luxuskategóriájú autóval járna. A fideszes politikus az MTI-vel vasárnap azt közölte: visszautasítja az Egyenlítő televízió mögött álló szocialisták újabb, ellene indított hazugságáradatát és rágalomhadjáratát.
Felmondott szerződések - formálódó megoldások ez a devizahiteles családok háttere
2011. március 27. 14:15
 Április végére tető alá hozhatja a kormány és a bankszövetség a bajba jutott adósokat megsegítő programot - írta szombati számában a Magyar Nemzet Gyuris Dánielre, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagjára hivatkozva. Szerinte a bajba jutott adósok problémáját elsősorban egymás közt kell megoldaniuk a bankoknak és az ügyfeleknek, az államnak ehhez a kereteket kell megteremtenie.