Befektetés
Hírek: 1 - 20
TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL!
2011. június 30. 8:20
 TÁJÉKOZTATÓ A LAPUNK SZÜNETELTETÉSÉRŐL, ESETLEGES VÉGLEGES KIKAPCSOLÁSÁRÓL.Jogszabályi értelmezésbeli bizonytalanságok az NMHH állásfoglalásainak hiánya miatt 2011.
Lószőrfonó és gyapjúhímző tábor a Csengedben
2011. június 27. 20:56
Lószőr és gyapjúhímző tábor a Csengedben
Népesedés ösztönzése Magyarország eminens érdeke,összekötése a devizahitelesek hiteleinél a magyar társadalom szükséglete Országbíró Zoltán álláspontja szerint
2011. június 23. 7:14
 A parlamenti bizottságokhoz fordul Országbíró Zoltán közérdek politikus a magyar lakástulajdonosok, a magyar családok devizahiteles segítőcsomagjának további jogszabályi módosításai érdekében, új népesedésösztönzés kialakítása érdekében a devizahitelek Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása esetében. Országbíró Zoltán a  fordított szocpol   hivatalos lobbi indítványát Orbán Viktor miniszterelnök és a szaktárca vezetője részére is eljuttatja.
Egyre népszerűbb a Széchenyi Kártya
2011. június 15. 15:32
Gyökeresen átalakulhat az idén a Széchenyi Kártya felhasználása Jászberényben és környékén is. Míg korábban csak folyószámlahitelt tudtak felvenni a programban résztvevő kis- és középvállalkozások, az elmúlt év ősze óta megnyílt a lehetőség a forgóeszközök beszerzésére és a beruházási célok megvalósítására is.
Magyarország a Közép-Európai politikai térben - Komárom-Komárno Civil Szabadegyetem I. "Híd a magyarok, híd a népek között"
2011. június 15. 8:55
 Új alkalom nyílt a magyar-magyar értelmiségi találkozók sorában.Egy hónappal a történelmivé vált Tusványost megelőzően látja vendégül érdekes témákat választva közös gondolkodásra a látogatókat az I.
Uniós pénzből kezdődtek meg a felújítások a kerepesi faluháznál !
2011. május 30. 10:46
2011. április 13-án történt területátadást követően április 29-én megkezdte a Forrás Művelődési Ház felújítási és bővítési munkálatait a közbeszerzésen kiválasztott nyertes kivitelező, az Energas Kft.
Frankfurt és az üzleti élet ismerkedik Orbán Viktor kormányának irányváltásaival
2011. május 7. 8:45
 A magyar gazdaság- és pénzügypolitika fő irányairól, a gazdasági és politikai reformintézkedésekről tartott előadást Frankfurtban Orbán Viktor. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-t tájékoztatva azt emelte ki, hogy a németországi pénzügyi befektetők és a különböző cégek képviselői előtt a magyar kormányfő megismételte, hogy 2014-re az államadósság szintjét 65-70 százalékra csökkentjük.
Magyarországon transzparencia nélküli törvények kárt okozhatnak - lakossági vagyonvesztések Közép-Európában
2011. május 7. 8:36
"Választási kudarchoz vezethet a devizahitelesek és a társasházi lakástulajdonosok előkészítetlen jogi szabályozása. Társasházi és devizahiteles kettős csapda.
Kutatás, fejlesztés, beruházás
2011. május 5. 12:05
Jászberény külterületén fekvő Flex-Coop Kft. újabb beruházásának és nyertes pályázata bemutatásának nyitórendezvényét tartotta. A farmosi út mentén, az egykori Zagyvamenti téesz telephelye teljes egészében az ipart szolgálja már hosszú évek óta. A meglévő két üzemcsarnok mellé egy újabb is készül az anyagmozgató rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás telephelyén.
Nyitva van az "aranykapu" - Berlin és Bécs várja a magyarokat
2011. április 30. 20:42
 Németországban és Ausztriában is megszűnnek vasárnaptól a 2004-ben csatlakozott kelet- és közép-európai európai uniós tagországok előtt a munkavállalási korlátozások, így az érintett nyolc ország lakói már valamennyi tagállamban szabadon vállalhatnak munkát - jelentette be az Európai Bizottság. Az érintett országok - Magyarország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia - munkavállalóit az elmúlt két évben már csak Berlin és Bécs sújtotta korlátozásokkal, a többi tagország a tilalmat már korábban megszüntette.
Kettős tudat a kormánypártban a Duna esetében?
2011. április 19. 8:50
 A Duna Charta megdöbbenéssel látja, hogy az Új Széchenyi Tervbe becsempészett duzzasztási tervek botránya még alig ült el, de Völner Pál államtitkár nyilatkozatával már újra kormányzati szándékként jelent meg a dunai hajózás túlfejlesztésének igénye, megkérdőjelezve ezzel Martonyi János és Illés Zoltán korábbi ezirányú nyilatkozatait. Álláspontunk szerint Magyarországnak nem szabad alárendelnie magát külföldi hajózási társaságok és magyar tulajdonú offshore cégek érdekeinek.
Sztájktörés tilos Magyarországon, még görög munkavállalókkal is!
2011. április 16. 17:35
 A másodfokú bíróság immáron jogerős ítéletében is megerősítette az elsőfokon eljárt Fővárosi Munkaügyi Bíróság ítéletét, amely jogellenesnek nyilvánította a Budapest Airport Zrt. által a repülőtéri munkavállalók 2008 decemberében tartott sztrájkja idején behívott görög munkavállalók alkalmazását.
Tűz van babám - ne a tűzoltókkal kezdődjön az elvonás, sztrájktüntetés Budapesten
2011. április 16. 17:25
 A fővárosban demonstráló rendvédelmi dolgozók nagy része elhagyta szombat délután négy óra után a helyszínt, az Alkotmány utcát; a felszólalók szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. Az Országház körüli menetet követően az Alkotmány utcában folytatódott a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák demonstrációja.
Az Új Széchenyi Terv segítséget jelent
2011. április 7. 16:10
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatót rendezett a város vállalkozói, a cégvezetők számára, hogy az Új Széchenyi Terv idei lehetőségeiről első kézből tájékoztassák őket. Csütörtökön a könyvtár kamaratermében sokan kíváncsiak voltak a részletekre.
Dél-koreai beruházás Jászberényben
2011. április 1. 16:52
Jászberényben pénteken délután sok luxusautó igyekezett Jászberényben a Necsőre. Az egykori legelő ma már gyárbirodalom, Kasza Lajosnak és Jánosnak köszönhetően. A gyártelep ma már talán az Electroluxnál is nagyobb területű. Az elkerülő út közelében található egy új üzemcsarnok, melyhez a területet a Jász-Plasztik Kft. biztosította és egy régi beszállítója, a Samyang cég költözött oda.
Vádak az olasz miniszterelnökkel szemben cégügyekben
2011. március 29. 7:55
 A vád szerint Berlusconi cége Agrama közreműködésével a ténylegesnél magasabb árat tüntetett föl a filmjogok megvételekor, és az így fennmaradó tetemes összegeket adóparadicsomokban nyitott bankszámlákra utalta át. Berlusconi tagadja, hogy bármi törvénytelenséget követett volna el.
FDP lépéshátrány a tartományi parlamentekben Németországban
2011. március 29. 7:50
 Történelmi győzelmet arattak a Zöldek a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választásokon. Az első értékelések szerint mindenekelőtt a japán atomkatasztrófa hatására, illetve a németországi atomerőművek jövőjéről ennek kapcsán kibontakozott vita nyomán a környezetvédők több mint kétszeresét szerezték meg korábbi szavazataiknak mind Baden-Württemberg, mind Rajna-Pfalz tartományban.
Magyarország és Budapest szolidarítás vizsga előtt 2011-2012.-ben Országbíró Zoltán szerint
2011. március 28. 12:59
 Magyarország egyik leggyengébb társadalmi tulajdonságából az elesettebbekkel való szolidarításból vizsgázik 2011-2012.-ben állapítja meg Országbíró Zoltán politikus.
Húsz éve történt a Hűtőgépgyár privatizációja
2011. március 18. 17:23
Történelmi nap közeledik, március 19-én immár húsz éve, hogy a Lehel Hűtőgépgyár a svéd Electrolux tulajdonába került. Az elmúlt két évtized bizonyította, hogy pozitív volt ez a lépés, a Jászság gazdasága óriásit fejlődött, ami egyben megélhetést is jelent – a beszállító cégeket is ideszámítva - sok ezer embernek.
Óvatosabb bulik, kevesebb veszéllyel 1000fő felett
2011. március 9. 20:25
 A zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tételéről alkotott rendeletet a kormány. Ennek értelmében ilyen összejövetelt csak engedély birtokában lehet tartani, és az ellenőrző hatóság köteles azt felfüggeszteni, ha például a résztvevők létszáma jelentősen meghaladja a hely befogadóképességét.