Borturisztika, borturizmus
Hírek: 1 - 20
Koccintás 2012.
2012. szeptember 18. 13:17
Idén 12 borvidéken közel 20 település indult a legkedveltebb borvidéki település címért. Számos új helyszínen várta a borkedvelőket a helyi bor, hogy borászokkal és egymással koccinthassanak.
Európai vélemény és hírstop jogalkotói eszközökkel Magyarországon?
2011. június 30. 14:36
 Döbbenettel olvasom az eddig kedvelt lapcsaládok legértelmesebb lapjainak közleményeit.Megszűnik, vagy szünetel.
NMHH elnöki pontosítására várnak az apróhírdetésekkel rendelkezõ weblapok - jogbizonytalanság
2011. június 28. 8:58
 Jelenleg a szabályozás nem értelmezi pontosan, hogy az önfenntartó, de nyereséget nem termelő hírválogatások, véleményformáló bloglapok milyen jogi statuszban vannak sajtótermékek, vagy sem.Közeleg a sajtótermékek regisztrációjának határideje, számos portál, weblap szerkesztőiben nagy a bizonytalanság.
Az európai kulturális örökség megőrzése
2011. június 15. 9:07
 Az Európai Unió Kulturális Öröksége díjat idén 27, az európai örökségmegőrzés és kutatás terén kimagasló eredményt elért projektnek ítélte oda az EU.Egy központi vasútállomás egykori építészeti ragyogásának visszaadása, a kurátorok következő generációjának képzése, egy elhagyott kolostor megmentése: ezek csupán kiragadott példák arra, mi mindent tesznek önkéntesek és szakemberek ezrei azért, hogy életben tartsák az európai történelmet.
Magyarország a Közép-Európai politikai térben - Komárom-Komárno Civil Szabadegyetem I. "Híd a magyarok, híd a népek között"
2011. június 15. 8:55
 Új alkalom nyílt a magyar-magyar értelmiségi találkozók sorában.Egy hónappal a történelmivé vált Tusványost megelőzően látja vendégül érdekes témákat választva közös gondolkodásra a látogatókat az I.
Székelyföld hivatalos lobbi irodával Brüsszelben - korszerű gondolkodás
2011. június 7. 8:40
 Korszakos lépést tett a Székelyföld az európai hivatalos lobbi területén.Magyarországon a hivatalos és parlamenti, kormányzati lobbi új törvényi szabályozására vár, amely ismét elismeri a transzparens politikai-gazdasági lobbi szerepét és jó hatását a döntéshozatalra.
Reprezentatív magyar kiállítás nyílik Pekingben
2011. június 7. 8:28
 Június 14-én 33 magyar művész 303 alkotását bemutató, reprezentatív kiállítás nyílik a pekingi Szépművészeti Múzeumban – mondta Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár hétfőn, június 6-án. „Ez a kiállítás reményeink szerint egy olyan kaput nyit meg, amelyen keresztül majd további hasonló események megrendezése is lehetségessé válik” – mondta Szőcs Géza a kiállítást bejelentő budapesti sajtótájékoztatón.
Tanácsnokok találkozója Szentendrén
2011. május 12. 9:49
Dr. Dietz Ferenc, a TÖOSZ társelnöke és Szentendre polgármestere stratégiai egyeztetésre hívta meg a tanácsnokokat a turisztika, területpolitika és informatika területéről.
Frankfurt és az üzleti élet ismerkedik Orbán Viktor kormányának irányváltásaival
2011. május 7. 8:45
 A magyar gazdaság- és pénzügypolitika fő irányairól, a gazdasági és politikai reformintézkedésekről tartott előadást Frankfurtban Orbán Viktor. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-t tájékoztatva azt emelte ki, hogy a németországi pénzügyi befektetők és a különböző cégek képviselői előtt a magyar kormányfő megismételte, hogy 2014-re az államadósság szintjét 65-70 százalékra csökkentjük.
Magyarországon transzparencia nélküli törvények kárt okozhatnak - lakossági vagyonvesztések Közép-Európában
2011. május 7. 8:36
"Választási kudarchoz vezethet a devizahitelesek és a társasházi lakástulajdonosok előkészítetlen jogi szabályozása. Társasházi és devizahiteles kettős csapda.
Bethlen Gábor Alap és a körötte lévő vita
2011. május 4. 10:37
 Tárgyi tévedéseket tartalmaz Szávay Istvánnak, a Jobbik képviselőjének keddi közleménye – írja reagálásában a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Mint hangsúlyozzák: a szociálista-liberális kormány nemzetpolitikai semmittevését követően mindent megtesznek a támogatások gördülékeny folytatása érdekében.
Nyitva van az "aranykapu" - Berlin és Bécs várja a magyarokat
2011. április 30. 20:42
 Németországban és Ausztriában is megszűnnek vasárnaptól a 2004-ben csatlakozott kelet- és közép-európai európai uniós tagországok előtt a munkavállalási korlátozások, így az érintett nyolc ország lakói már valamennyi tagállamban szabadon vállalhatnak munkát - jelentette be az Európai Bizottság. Az érintett országok - Magyarország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia - munkavállalóit az elmúlt két évben már csak Berlin és Bécs sújtotta korlátozásokkal, a többi tagország a tilalmat már korábban megszüntette.
Megnyitották pénteken II. János Pál pápa sírját
2011. április 30. 20:35
 Megnyitották pénteken II. János Pál pápa sírját, és koporsóját a Szent Péter-bazilika kriptájába, Szent Péter sírja elé vitték.
Összefogásra tesz lépést 30 neves művész - erősítsük együtt a magyar művészeti szakképzést
2011. április 30. 18:45
 Szomorú tapasztalatokat szerez a magyar művészeti OKJ-s képzés akkor, amikor nem minden önkormányzat támogatja a tehetséges fiatalok kallódásának megállítását, a piacérzékeny művészeti OKJ-s képzések iskoláit.Összefogásra és érdemi cselekvésre szánta el magát alkotó művészek, tanárművészek egy csoportja, amikor a cserbenhagyott Szentendrei Művészeti Iskola bezárása helyett, annak egész fővárosra történő megújítását tűzte ki célul.
Holland nagykövet indítja el a kerékpárosok felvonulását
2011. április 30. 18:19
Szombat délután 4 óra körül elindult a Critical Mass kerékpáros felvonulás a budai Vérmezőről. A szervezők által örömbiciklizésnek szánt, várhatóan legalább 10 ezer embert megmozgató felvonulás az Attila út - Alagút - Lánchíd útvonalon éri el Pestet, majd a Ferenciek terére és a budai Rudas fürdőhöz tett rövid kitérő után az Astoria - Erzsébet tér - Andrássy út útvonalon át érkezik meg a városligeti Királydombhoz, ahol a hagyományos közös bringaemeléssel ér véget 18.
Kettős tudat a kormánypártban a Duna esetében?
2011. április 19. 8:50
 A Duna Charta megdöbbenéssel látja, hogy az Új Széchenyi Tervbe becsempészett duzzasztási tervek botránya még alig ült el, de Völner Pál államtitkár nyilatkozatával már újra kormányzati szándékként jelent meg a dunai hajózás túlfejlesztésének igénye, megkérdőjelezve ezzel Martonyi János és Illés Zoltán korábbi ezirányú nyilatkozatait. Álláspontunk szerint Magyarországnak nem szabad alárendelnie magát külföldi hajózási társaságok és magyar tulajdonú offshore cégek érdekeinek.
Vádak az olasz miniszterelnökkel szemben cégügyekben
2011. március 29. 7:55
 A vád szerint Berlusconi cége Agrama közreműködésével a ténylegesnél magasabb árat tüntetett föl a filmjogok megvételekor, és az így fennmaradó tetemes összegeket adóparadicsomokban nyitott bankszámlákra utalta át. Berlusconi tagadja, hogy bármi törvénytelenséget követett volna el.
FDP lépéshátrány a tartományi parlamentekben Németországban
2011. március 29. 7:50
 Történelmi győzelmet arattak a Zöldek a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választásokon. Az első értékelések szerint mindenekelőtt a japán atomkatasztrófa hatására, illetve a németországi atomerőművek jövőjéről ennek kapcsán kibontakozott vita nyomán a környezetvédők több mint kétszeresét szerezték meg korábbi szavazataiknak mind Baden-Württemberg, mind Rajna-Pfalz tartományban.
Magyarország és Budapest szolidarítás vizsga előtt 2011-2012.-ben Országbíró Zoltán szerint
2011. március 28. 12:59
 Magyarország egyik leggyengébb társadalmi tulajdonságából az elesettebbekkel való szolidarításból vizsgázik 2011-2012.-ben állapítja meg Országbíró Zoltán politikus.
Önkéntesség a társadalom tartaléka Magyarországon
2011. március 27. 14:08
 Latorcai Csaba nemzetiségi ügyekért és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint civil szervezetek bevonásával a jövő év végére elkészülhet Magyarország stratégiai dokumentuma az önkéntességről.A helyettes államtitkár szeretné elérni, hogy az önkéntesekre ne csodabogarakként tekintsenek, hanem természetes dologgá váljon ez a fajta tevékenység.