Önkormányzat
Hírek: 1 - 20
Egymást segítő önkormányzatok a Jászságban
2011. május 8. 14:09
A jászok összefogásának számos megnyilvánulása volt a történelemben. Korunkban létezik a huszadik évéhez közelítő Jász Önkormányzatok Szövetsége, mely 18 jászsági önkormányzatot tömörít.
Iránba készül egy emlékmű Jászberényből
2011. május 5. 12:20
Kedden délelőtt az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetének igen sűrű programja volt. Először Jászberénybe érkezett, ahol a városháza dísztermében egy ajándékozási memoárt írt alá a Yazd városában felállítandó jászberényi emlékművel kapcsolatban.
Aki szereti a várost, tesz is érte
2011. május 1. 10:19
Kétféle városlakó van. Az egyik sepri a járdát, összeszedi a szemetet, kitisztítja az árkot, betartja a szabályokat, a másik meg nem. Ez utóbbiak nem járnak lakossági fórumra.
Összefogás nélkül nem megy
2011. április 21. 14:26
Érdekesen kezdődött Baráth László önkormányzati képviselő lakossági fóruma hétfőn este. Mint más képviselők, ő is meghívta a polgármesteri hivatal néhány szakemberét. Szabó Tamás polgármester azonban megtiltotta, hogy a főépítész és a jegyző megjelenjen a fórumon. Azonban Gottdiener Lajos ott ült a közönség soraiban, s meghallgatta a beszámolót. Egyfajta civil kurázsit mutatott ezzel a jegyző.
Olykor úszik a kerület - egy játszótér jó volna
2011. április 7. 16:05
Juhász Dániel a jászberényi 6. sz. választókörzet képviselője múlt hét szerdájának estéjén tartott lakossági fórumot. A szociális otthon ebédlőjébe gyűltek össze az érdeklődők. Nagyon aktívak voltak, számos kérdés, kérés és javaslat hangzott el. Így a körzet fejlesztésére rendelkezésre álló 4 milliós keretet nem lesz nehéz felhasználni.
Városnapi vasárnap
2011. április 7. 15:56
Vasárnap igazi szép tavaszi nap volt, szinte csalogatta az embereket egy jó sétára az utcára, kiskertbe, vagy éppen kerékpározásra. A jászberényi főtéren is elkezdődött a pakolás, színpad, alkalmi sátorok felállítása.
Nem tűrik az illegális szemetelőket
2011. április 1. 13:25
Jászberényben Baranyi László a 8-as körzet önkormányzati képviselője nem akarta kivárni, hogy a körzetbejárás programja elérjen hozzá. A körzet lakosságával a fejlesztésre költhető 4 milliós képviselői keretről szeretett volna tanácskozni. Erre pénteken este került sor az Eltérő Tantervű Iskola tavaly szeptemberben felavatott foglalkoztató termében a Pelyhesparton.
Önkéntesek segítik a múzeumot
2011. február 3. 17:00
A Jász Múzeum Jászberényben lassan 140 éve gyűjti, őrzi, bemutatja a Jászság és Jászberény természeti, történelmi, néprajzi, kulturális értékeit, emlékeit. Azonban mint kis, vidéki múzeumnak nem könnyű a helyzete finanszírozási, fenntartási szempontból.
Nem látszik az olcsóbb működés
2011. január 30. 17:23
Jászberényben kedden délelőtt Magyar Levente önkormányzati képviselő is sajtótájékoztatót tartott az Egy Jobb Jászberényért Egyesület (EJJE) új irodájában, a Határ u. 18. alatt. A 2011-es költségvetés volt a fő téma, de a választás óta eltelt időszakról is hallhattunk értékelést.
A kultúra munkásait ünnepelték
2011. január 30. 17:05
A Magyar Kultúra Napja Jászberényben is jeles ünnep. Idén egy nappal korábban, január 21-én gyülekeztek a kultúra munkásai a DMK nagytermében a humán erőforrás bizottság rendezvényére. Kárpáti Zoltánné főtanácsos megnyitó szavai után Szabó Tamás ünnepi beszéde következett.
A 2010-es év jászberényi krónikája
2011. január 6. 17:59
Jászberény 2010-es esztendejének főbb eseményeit foglaltuk össze, mint más években is.
Veszélyben a sérült gyermekek oktatása
2010. december 8. 17:21
Nyílt levél dr. Szabó Tamás polgármester úr és Jászberény Város Képviselő-testületének tagjai részére A spórolást a sérült gyerekekkel kezdik?
Demokráciát így is lehet játszani
2010. december 8. 17:15
Kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott Magyar Levente önkormányzati képviselő, aki az Egy Jobb Jászberényért Egyesület színeiben szerzett mandátumot, és így a kisebbséghez tartozónak számít. A sajtó tájékoztatását azért tartotta fontosnak, mert Jászberény jövőjét jelentősen befolyásoló döntések fognak a napokban megszületni. Ezekről a kérdésekről és az EJJE álláspontjáról volt szó.
A jászberényi küzdelem részletei
2010. október 1. 18:18
Nagy jövés-menés volt a szocialisták háza táján Jászberényben. Dr. Gedei József (MSZP) polgármesterhez és jelölthöz Donáth László evangélikus lelkészjött látogatóba. Ők ketten elsétáltak a Hatvani úti szociális otthonba. Majd Balogh Béla is tartott sajtótájékoztatót.
Civilek nélkül nem lehet várospolitika
2010. szeptember 14. 17:56
A civilek nélkül nem lehet várospolitika Az Egy Jobb Jászberényért Egyesület kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott. Szántai Tibor képviselőjelölt – és jelenlegi egészségügyi és sportbizottsági elnök – köszöntötte a megjelenteket. A fő téma az egészségügy, a kórház helyzete volt, s ezzel kapcsolatban röviden vázolta, hogyan történt az önkormányzati intézmény két gazdasági társasággá való átszervezése, és ennek milyen következményei lettek.
Magyar Levente visszatérhet?
2010. július 22. 18:19
Jászberényben 16 éven át volt polgármester Magyar Levente. Az MSZP-s Gedei József 2006-ban legyőzte. Sajátos helyzet alakult ki ezzel a városban, ugyanis a képviselő-testületben a Fidesz volt többségben négy éven át, s Gedei nem tudta ezt a helyzetet kezelni. Ráadásul a Fideszen belüli ellentétek is nehezítették a helyzetet. Így most Jászberény ismét változásra vár.
Máté György portréi bronzban
2010. június 21. 18:18
Máté György újabb bronz alkotást készített Jászberényben.
Városképet alakít a válság
2010. június 2. 17:38
Nem lehetünk túl büszkék Jászberény főterére, hiszen sok lepusztult, XIX. századi épület dicstelenkedik ott. Ezek az épületek a város múltját, történetét őrzik azonban, így fáj a szívünk értük, hiszen ha eltűnnek, valami visszavonhatatlanul múlttá lesz.
Takács János is egy jobb Jászberényt szeretne
2010. május 21. 14:34
A nemrég alakult Egy jobb Jászberényért Egyesület, civil mozgalom egyre terebélyesedik. Múlt héten tartott tanácskozásukon már az őszi, önkormányzati választásokra való felkészülés teendőit beszélték meg. Magyar Levente, az egyesület elnöke elmondta, egy irodát nyitottak a Szabadság téren, a Co-op áruház szomszédságában, és szinte naponta növekszik az egyesületi taglétszám is. Az egyesület részletes programot állított össze és hozzá költségvetést is.
Szomszédolás Jászfényszarun
2010. március 27. 17:23
Egy kisváros, Jászfényszaru aktuális eseményeibe tekinthetünk be.