Bemutatjuk
Hírek: 1 - 20
B.Ú.É.K.
2010. január 5. 22:07
 A Rotary Club Orosháza hagyományt kívánt teremteni első, 2005-ben megjelentetett falinaptárával. Ímmár sorrendben a hatodik naptár-kiadványunk bemutatásával kíván klubunk tagsága valamennyi rotaristának egészségben és örömökben gazdag új esztendőt.
Naptár 2009
2008. november 5. 18:14
A Rotary Club Orosháza hagyományt kívánt teremteni első, 2005-ben megjelentetett falinaptárával. A vásárló immár sorrendben az ötödik naptár-kiadványunkat veheti kézbe.
Finn vendégek Mátészalkán
2008. október 26. 17:37
 2008. október elején finn vendégek látogatták meg a Mátészalkai Inner Wheel Klub tagjait kapcsolat felvétel céljával.
A megelőzés napja
2008. október 22. 21:34
Az Orosházi Rotary Club és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezte idén is a bemutatót. Ahogy egy évvel ezelőtt is, a szerepeket ismét a Békés Megyei Jókai Színház fiatal művészei játszották el - mondhatni kiválóan és élethűen.
Látogatás Magyarország egyik "zőld csodájánál".
2008. június 4. 21:42
Látogatás Magyarország egyik "zöld csodájánál". A hazánkban vendégeskedő amerikai GSE csoport május 28-án az RC Orosháza vendégeként töltött el egy napot.
Orosháza is segíti a csángó gyermekeket
2008. május 21. 14:35
Minden barátunkat szívélyesen invitálunk 2008. május 23-án, az Orosházi Rotary Club évfordulós charter ünnepségéhez kapcsolódva a "Rotary EST", Előadás Sorozat Tanulságokkal rendezvényeként - a Magyar Rotary Clubok Szövetsége csángó projektjének szellemiségéhez csatlakozva a ? Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Orosháza) ? Szántó Kovács János Területi Múzeum (Orosháza) ? Petőfi Kulturális KHT (Orosháza) ? Rotary Club (Orosháza) által szervezett rendezvényre, melynek bevételét Marosvásárhely közelében, Mezőbándon a moldvai csángó gyermekek számára épített nyári tábor berendezésére, működtetésének támogatására fordítjuk.
MEGJELENT A JÚNIUSI IKSZ!
2007. június 22. 15:43
Ízelítő a tartalomból: Egyedül nem megy: "Magyarországon mi kutya-macskaként élünk és kis gyűlölködéseink és veszekedéseink között elmulaszjuk a közjón munkálni."
Öt évtized együtt - jóban, rosszban
2007. június 21. 11:39
Ha nem is kuriózum, de azért nem is mindennapi dolog, hogy egy házaspár eljut az aranylakodalomig. Ez ugyanis azt jelenti: ötven évig kitartottak egymás mellett. Manapság egyébként is sokkal könnyebben döntenek a házas felek a válásról, mint akárcsak 10-20 esztendővel ezelőtt, de az ötvenéves házassági évforduló azért sem túl gyakori, mert addigra a férj, vagy a feleség már távozik az élők sorából. Szóval egy-egy ilyen ünnep mindenképpen nagy dolog... A komlói Kertész Géza és neje aranylakodalmát Páva Zoltán polgármester is megtisztelte jelenlétével, aki egy elismerő oklevelet adott át az ötvenéves házasoknak, akik most újra igent mondtak az anyakönyvvezetőnek...
Komlói lány lett Baranya Megye Szépe
2007. június 21. 11:18
Három évvel ezelőtt - 17 évesen - már indult egy szépségversenyen a komlói lány, ám akkor azt gondolta: többet nem vesz részt ilyen rendezvényen. Most mégis elment a Baranya Szépe versenyre, s ha már ott volt, meg is nyerte. Ennél többre azonban nem vágyik e területen, azt mondja, számára most sokkal fontosabb az egyetem befejezése, a diploma megszerzése...
Hétfőtől ismét nyitva a Tourist Police pavilon Pécsett
2007. június 19. 21:28
A korábbi kedvező tapasztalatok alapján idén nyáron is üzemel a baranyai megyeszékhely túristák által leginkább látogatott helyszínén, a Széchenyi téren a Tourist Police pavilon, mely tegnaptól áll a segítségre szoruló túristák rendelkezésére...
Műholdas jeladó a turulmadáron
2007. június 15. 13:40
"A Magyar Madártani Egyesület (MME) és a LIFE Kerecsensólyom-védelmi Program szakemberei műholdas jeladót erősítettek fel a egy fiatal kerecsensólyomra. Kollégáink a Tóni nevet adták a madárnak" - tájékoztatott a Magyar Madártani Egyesület.
Indul a sütigyár!
2007. június 15. 12:22
A sütemények, torták az ünnepek elengedhetetlen hozzávalói, de a hétköznapokat is különleges alkalmakká varázsolhatják. Sajnos a süteménykészítés manapság leginkább már csak az idősebb generáció „kiváltsága”, ami talán nem véletlen, hiszen tradicionális édességeinknek elkészítése időigényes feladat.
80 éves a Csobánc
2007. június 15. 9:08
A Balaton északi partját övező hegyek egyik tagjáról elnevezett Csobánc sétahajót 1927-ben, az akkori magyar hajózási társaság, a MEFTER megbízására építették. Német hajómérnökök tervei alapján Magyarországon, az újpesti Schlick-Nicholson Wagon és Gépgyárban készítették el a hajótestet.
"Az ember önmagáért tanul!"
2007. június 10. 20:05
Külön örömmel és büszkeséggel tölt el egy szülőt, ha gyermeke/i/ pozitív irányban eltérnek az átlagostól. Legyen szó a tanulás vagy a sport terén elért kiemelkedő eredményről, illetve eredményekről. A Békefi családban Balázs is nagyszerű képességekkel rendelkezik, amely természetesen kellő mértékű kitartással és szorgalommal is párosul személyében. Ismerjék meg a tehetséges fiatalt Önök is.
Fun-tasztikus kalandok Gyenesdiáson
2007. június 8. 15:32
Elkészült Gyenesdiás legújabb kiadványa.
Road to Feel az N-Joy Rádióban
2007. június 5. 15:47
Mostantól Marcali mintegy 50 km-es vonáskörzetében (FM 88.0), valamint Zalaegerszegen és környékén (FM 88.9) is hallható az N-Joy Média Csoport Rádióiban a Nyugat-Balaton egyik kedvenc együttese.
Egy hamisítatlan mediterrán otthon
2007. május 29. 14:02
Aki a vasvári kilátó környékén jár, megcsapja az adriai, földközi tengeri miliő varázsa. Egy hamisítatlan, domboldalba épített mediterrán ház hívja fel magára a figyelmet.Nem mediterrán jellegű, ahogy Magyarországon a tornyos építészeti divatot a mediterrán stílus követte, hanem igazi mediterrán otthon.
MOSOLYREND-LOVAG JELÖLTEK FIGYELEM!
2007. május 26. 8:11
Pórszász Dániel (Püspökszilágy): 8 pont, összesen: 43 pont Szabó Anikó (Püspökszilágy): 8 pont, összesen: 42 pont Boros-Leskó Áron (Kisnémedi): 8 pont, összesen: 37 pont Major Melánia (Kisnémedi): 8 pont, összesen 37 pont
Nemzetközi Magyar Fotópályázat - 2007
2007. május 23. 11:17
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége (MFVSz) fotókiállítást rendez 2007. szeptember 21. és október 4. között, a határainkon túl élő és alkotó, magukat magyar nemzetiségűnek valló fotográfusok, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége tagjai részére.
Megújult Vonyarcvashegy honlapja
2007. május 22. 16:13
Megújult a vonyarcvashegy.hu. Az új arculattal és tartalommal megjelenő oldal a helyieknek, és a leendő vendégeknek egyaránt számos naprakész információt közöl. A tartalom karbantartását a helyi Tourinform Iroda végzi, a híreket a települési intézményei maguk publikálhatják az on-line újságba, az interneten keresztül.