Egészségügy / szociális intézmények
Hírek: 1 - 20
Kriston Intim Torna - Budapest, XVI. kerület
2013. február 1. 18:35
Kriston Intim Torna mindenkinek, akinek GÁTizmai vannak! A záróizmok a megfelelő életmód és torna hiányában gyengülnek. Csak az erős záróizmok tudják tökéletesen ellátni funkciójukat az ürítés akaratlagos szabályozásában, a szexuális életben, a szülésnél. Az erős medencealapi izmok stabilan alátámasztják az alhasi szerveket.
Mobil egészségügy
2012. május 12. 20:37
A technológia adott, hogy egy mobileszköz, valamint az arra épülő alkalmazások segítsék az idősek, betegek, rászorulók, de akár az egészséges életre törekvők, a sportolók napi életvitelét. Hazai fejlesztőkből sincs hiány, ám a termékké válás, a megfelelő üzleti modell kialakítása még komoly gondot okoz.
Lelkiismereti szabadság és honvédelmi polgári szolgálat - gyermekeink helyzete egy jogállamban
2011. június 23. 7:23
 Új szelek fújnak a  képviselők házatáján. Elfelejtették talán az egykor kötelező sorkatonai szolgálat jogvédők által pl.
Népesedés ösztönzése Magyarország eminens érdeke,összekötése a devizahitelesek hiteleinél a magyar társadalom szükséglete Országbíró Zoltán álláspontja szerint
2011. június 23. 7:14
 A parlamenti bizottságokhoz fordul Országbíró Zoltán közérdek politikus a magyar lakástulajdonosok, a magyar családok devizahiteles segítőcsomagjának további jogszabályi módosításai érdekében, új népesedésösztönzés kialakítása érdekében a devizahitelek Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása esetében. Országbíró Zoltán a  fordított szocpol   hivatalos lobbi indítványát Orbán Viktor miniszterelnök és a szaktárca vezetője részére is eljuttatja.
Dentibusszal a Jászságban
2011. június 9. 17:42
A jászberényi OTP Bank előtt kedd reggel nem lehetett parkolni, mert ismét letáborozott a Dentibusz, a mozgó fogászati rendelő, immár hatodik alkalommal városunkban. Elsőként az Eltérő Tantervű tagozat gyermekei vették körül, s volt aki izgalommal készült a fogorvosi vizsgálatra, mások félve, csak hosszas rábeszélés után mertek felmenni a lépcsőn.
Indul a TÖOSZ regionális vitasorozata!
2011. június 6. 16:00
A TÖOSZ június 7-től az új önkormányzati törvény koncepcióját egyeztető regionális önkormányzati fórumokat tart. A fórumokra a tag-önkormányzatok polgármestereit és jegyzőit várjuk!
A tiltakozás ellenére maradhat a káros gombaölő szer
2011. május 20. 7:05
2011. május 10-én újabb 3 évre engedélyezték az Európai Unióban a mutagén és az emberi szaporodási szerveket károsító karbendazim használatát a gabonafélék, kukorica és cukorrépa termesztésében.
Lisztérzékenység – Közös ügyünk
2011. május 18. 21:00
Tisztelettel meghívjuk szakmai programunkra, melynek keretében a lisztérzékenység diagnosztikájáról, az ország több településén megvalósult populációszűrések eredményeiről, a lisztérzékenység kezeléséről, az élethosszig tartó diétáról hallhat előadásokat, valamint bemutatásra kerülnek azok a távlati lehetőségek, melyet a közintézmények, a közigazgatási, a for- és nonprofit szektor közötti együttműködések nyitnak a térségben.
Szép számú segítő szándékú ember az önkéntes véradónapon
2011. május 17. 21:18
Tapolca- 2011. május 16.- A Tapolcai Kórház Egészségügyi Nonprofit Kft. gyermekorvosi ügyeletén várták e nap délutánján az önkéntes véradókat az ajkai Vérellátó Állomás dolgozói. Örvendetes, hogy a bő három óra alatt negyven körüli véradó gondolta úgy, hogy segít rászoruló embertársain. Köztük volt- Benács Lajos- aki már túl van a 80. véradásán is. Lapunk dr. Bagdi Éva adjunktust /fotónk jobb oldalán/ kérdezte a részletekről.
Újabb adomány érkezett
2011. május 1. 10:24
Csütörtökön délelőtt ismét sajtótájékoztatóra hívták az újságírókat a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba. Ismételten új eszközöket mutattak be,
Pikkelysömör – újra elérhető a természetes megoldás
2011. április 21. 19:11
Budapest, 2011. április 21. – Várhatóan június elejétől, új néven, újra a patikák polcaira kerülnek a Dr. Michael Tirant, ausztrál kutatóorvos által kifejlesztett pikkelysömör elleni készítmények. A Psoratinex néven forgalomba kerülő termékcsalád az elmúlt harminc évben, több országban elvégzett klinikai tesztsorozatban bizonyított: szteroidok és mellékhatások nélkül, 80% feletti sikerrátával enyhíti a psoriasis tüneteit.
Tűz van babám - ne a tűzoltókkal kezdődjön az elvonás, sztrájktüntetés Budapesten
2011. április 16. 17:25
 A fővárosban demonstráló rendvédelmi dolgozók nagy része elhagyta szombat délután négy óra után a helyszínt, az Alkotmány utcát; a felszólalók szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. Az Országház körüli menetet követően az Alkotmány utcában folytatódott a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák demonstrációja.
Repülőtéri dolgozók munkahelyi egészség pere folytatódik
2011. április 3. 8:47
 Folytatódott a per, amit a röntgen-berendezések mellett dolgozók pótszabadságának kiadásáért indított a LESZ. Mint korábban már írtunk róla, eddig ellentmondásos mérési eredmények születtek a gépek sugárzási szintjéről, ezért a bíróság kirendelte a Magyar Honvédség szakértőit, hogy újabb viszgálatokat végezzenek.
Adomány az S.O.S gyermekfalunak Kecskeméten
2011. április 2. 13:08
 Az kecskeméti SOS Gyermekfalu egy vadonatúj Chevrolet Orlando-t kap ajándékba a 100. születésnapját ünneplő autógyártó cég magyarországi képviseletétől.
Megjelent az ÖNkormányzat márciusi száma
2011. március 30. 16:05
  Tisztújításra készült a TÖOSZ. Az ÖNkormányzat márciusi számában elsősorban erre a jelentős eseményre koncentráltunk.
Felmondott szerződések - formálódó megoldások ez a devizahiteles családok háttere
2011. március 27. 14:15
 Április végére tető alá hozhatja a kormány és a bankszövetség a bajba jutott adósokat megsegítő programot - írta szombati számában a Magyar Nemzet Gyuris Dánielre, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagjára hivatkozva. Szerinte a bajba jutott adósok problémáját elsősorban egymás közt kell megoldaniuk a bankoknak és az ügyfeleknek, az államnak ehhez a kereteket kell megteremtenie.
Önkéntesség a társadalom tartaléka Magyarországon
2011. március 27. 14:08
 Latorcai Csaba nemzetiségi ügyekért és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint civil szervezetek bevonásával a jövő év végére elkészülhet Magyarország stratégiai dokumentuma az önkéntességről.A helyettes államtitkár szeretné elérni, hogy az önkéntesekre ne csodabogarakként tekintsenek, hanem természetes dologgá váljon ez a fajta tevékenység.
Család a téma határon innen és határontúl
2011. március 24. 7:30
 Tekintettel arra, hogy az Európai Unió (épp soros) magyar elnökségének a programjában március utolsó hete a Család Hete lesz, a magyarhoni NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) minikonferencia sorozat lebonyolítását tervezi erre az időszakra.Az esemény nem szorítkozik Magyarországra, meghírdetik azt az egész Kárpát hazában, sőt Európa számos már országában is, az Európai Nagycsaládos Szövetség és más családszervezetek (erdélyi családszövetség) támogatásával, konkrét részvételével.
Hiteles életutak a Keresztény Közéleti Szalonban Debecenben
2011. március 24. 7:24
 A Keresztény Közéleti Szalon rendezvénysorozat első beszélgetős estjét tartotta kedden a Debreceni a Debreceni Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a Református Kollégium Kálvin termében. A sorozat célja, hogy a fiatalok olyan hiteles emberekkel találkozzanak és beszélgethessenek a fiatalok, akik személye példaként szolgálhat számukra.
Becsületkassza és a magyar családok tisztessége
2011. március 23. 8:57
Egy lóca, egy vödör, egy árcédula és egy persely: évtizedekkel ezelőtt indult, még ma is jól működik a becsületkassza intézménye Kőszegen.Senki sem tudja hogyan indult, egy viszont biztos, a kőszegi utcakép tartozéka évtizedek óta a becsületkassza.