Jótékonyság
Hírek: 1 - 20
Jótékonyság és tehetségkutatás az idei EFOTT-on
2011. június 22. 17:22
Jótékonyság és tehetséggondozás. Ez az idei EFOTT két legfontosabb jelszava a felhőtlen szórakoztatás mellett. A legnagyobb és legrégebbi hallgatói fesztivál szervezői ebben az évben nagy hangsúlyt fektetnek a sérült emberek támogatására és a fiatal zenei tehetségek felkarolására. Már elérhető az az emeltdíjas szám, amelyre az „EFOTT” szó elküldésével a Nem Adom Fel Alapítványt támogathatjuk. A fiatalok mobilmárkája, a djuice segítségével pedig a jövő reménységei is felléphetnek a fesztiválon.
Segítséget kérnek a rákbetegek
2011. május 18. 15:42
A Rákbetegek Országos Szövetsége (ROSZ) 2011-ben igen nehéz anyagi helyzetbe került. A korábbi állami támogatást már nem kapja, a finanszírozását teljesen át kell alakítani új előírások szerint, hogy fennmaradhasson.
Segítséget kérnek a rákbetegek
2011. május 18. 15:41
A Rákbetegek Országos Szövetsége (ROSZ) 2011-ben igen nehéz anyagi helyzetbe került. A korábbi állami támogatást már nem kapja, a finanszírozását teljesen át kell alakítani új előírások szerint, hogy fennmaradhasson.
Újabb adomány érkezett
2011. május 1. 10:24
Csütörtökön délelőtt ismét sajtótájékoztatóra hívták az újságírókat a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba. Ismételten új eszközöket mutattak be,
Sztárok segítik az Örökbefogadó Napot április 16-án, szombaton az Illatos úti Ebtelepen, a Vigyél Haza Alapítvány szervezésében
2011. április 11. 20:20
Nincsen több szabad hely a kutyáknak az Illatos úton! Több mint 120 kutya vár gazdára a rendelkezésre álló 94 helyen.
Vetőmagokkal a vidéki szegénység felszámolásához
2011. március 26. 17:21
Nyolcezer egységcsomag vetőmagot osztott szét a Magyar Vöröskereszt az ország két legszegényebb megyéjében, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, márciusban. A 16 millió forint értékű program az Amerikai Ház Alapítvány támogatásából valósulhat meg idén 91 településen.
Balázsék ébresztő show-ja alatt megsokszorozódtak a felajánlások
2011. március 18. 17:01
10 millió forinttal nőtt az alultáplált gyermekek számára gyűjtött összeg a nem mindennapi Morning Show ideje alatt. Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani ugyanis stúdióstól költözött be pár órára a ValóVilág Villájába, hogy onnan ébressze a hallgatókat és segítse a villalakók kampányát. A fiúk az igazán kivételes adás közben mindent megtettek azért, hogy felhívják a figyelmet az országos problémára.
Egyperces gyermekölelés a Down Világnapon
2011. március 16. 14:49
Budapest, 2011. március 16. – Példa nélkül álló kezdeményezésbe fogott a Down Egyesület, amely meghirdette az „Egyperces gyermekölelés” eseményt a Down Világnapi rendezvény záróakkordjaként. A vasárnap a Vígszínházban helyet kapó program-kavalkád célja, hogy bebizonyítsa, megvalósítható a sérült és egészséges gyermekek integrációja. Az „Egyperces gyermekölelés” eseménnyel a szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy minden gyermeknek szüksége van a szeretetre és az ölelésre, legyen bár egészséges vagy sérült.
A sztárnagykövetek Budaörsön személyesen segítették az életmentést
2011. március 7. 22:16
Budaörs, 2011.március 5. – Farkasházi Réka, Jaksity Kata és a Back to Black zenekar frontembere, Bebe is támogatják a mentők munkáját segítő nagyszabású kampányt, a Segíts okosan!-t, amelynek célja, hogy a hazai utakon futó mentőautók mindegyikét defibrillátorral lássa el, illetve bővítse az emberek életmentéssel kapcsolatos ismereteit.
Gasztrobloggerek segítik a Down-szindrómás gyermekeket
2011. március 3. 18:18
Az idén harmadik alkalommal rendezik meg március 20-án a Down Világnapot a Vígszínházban, amelyhez a Segítsüti (www.segitsuti.hu) gasztrobloggerei is csatlakoztak és sütemény-árveréssel támogatják a programot.
A példamutató alapító
2011. február 27. 12:04
Háromi Jenő még polgármesterként hozta létre 2008-ban Csepregen a Csodálatos Lakóhelyünkért Alapítványt, s bár nem választották meg újra polgármesternek, képviselő-testületi tagként is kitart az alapítvány mellett a város fejlődésének segítése érdekében. Ehhez további támogatókra is szükség lenne.
Elment Vali nővér
2011. február 18. 13:33
Nyolcvanhárom földi év után Bodnár Valéria szerzetesnővér megtért Teremtőjéhez. Egerben született 1928-ban, itt járt iskolába, tanítói oklevelet szerzett 1947-ben.
Célba ért a 15 millió
2011. január 19. 20:25
Közel 15 millió forintot gyűjtött össze a VIVA a Teleton jótékonysági akcióval. A befolyt összeget egy koraszülött mentőautó megvásárlására fordítják, amely több száz kisbabának mentheti meg az életét a jövőben. A pénzt a VIVA két műsorvezetője, Eszti és Zola adta át a Peter Cerny Alapítvány vezetőjének, dr. Somogyvári Zsoltnak.
Példaértékű összefogás a Class FM vezetésével
2010. december 30. 18:56
Összefogott az ország leghallgatottabb kereskedelmi rádiója a Szerencsejáték Zrt-vel, hogy mintegy ezer gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél élő csöppség karácsonyát tegyék szebbé, az év végét így a Magyar Állami Operaházban zárhatták a gyermekek, méghozzá a P. I. Csajkovszkij / V. Vajnonen: A diótörő mese-balett megtekintésével.
Összefogtak a sztárok a koraszülött kisbabákért
2010. december 19. 21:35
A VIVA Teleton maratoni élő hétvégéje idén is nagyon sikeres volt: a sztárok és a csatorna a fiatalokkal közösen 13 150 175 forintot gyűjtött össze a Peter Cerny Alapítvány számára. A befolyt pénz nagyon jó helyre kerül, a VIVA ugyanis egy koraszülött-mentőautó megvásárlásához járul hozzá. Az adománygyűjtő akció nem ért véget az élő adás befejeztével sem, hiszen a 06-91-22-50-22-es emelt díjas Teleton-szám 2010. december 31-ig él.
Új munka után néztek a dumagépek
2010. december 16. 21:31
A Comedy Central humoristái a Mikulás segítői lettek, és közösen látogattak el a Mikulásgyárba. A kis csapat nem üres kézzel érkezett, mindenki egy-egy személyes és vicces ajándékkal készült, melyet szépen becsomagolva, csúszdán küldött a rászoruló családok fája alá.
Shodeinde Dorka koraszülött babákat támogat-Tündéri segítséget kapott a VIVA Teleton
2010. december 14. 15:48
Shodeinde Dorka pár hónappal ezelőtt átélhette a csodát, amely egyben a legmeghatározóbb élmény is egy nő életében: édesanya lett. Szerencsére a kis Liza egészségesen jött világra, ám Dorka tudja, ez nem adatik meg mindenkinek, sok kisbaba érkezik korábban a vártnál. . A koraszülött babáknak sokszor azonnali segítségre van szüksége, amihez elengedhetetlenek az életmentő eszközökkel felszerelet mentőautók, ezért az énekesnő úgy döntött, csatlakozik a koraszülötteket mentő Peter Cerny Alapítványt segítő Teleton akcióhoz.
Maratoni koncerten jótékonykodott több tucat sztár
2010. december 13. 16:52
Hét órás maratoni koncerten adták kézről kézre a mikrofont a tinik legnagyobb kedvencei az egyik bevásárlóközpont színpadán, hogy felhívják a figyelmet a VIVA Teleton adománygyűjtő akciójára. A zenecsatorna idén igen nemes célért küzd: egy új rohamkocsihoz szeretnék hozzásegíteni a koraszülötteket mentő Peter Cerny Alapítványt.
A VIVA Teleton hivatalos dala meghódította a nézőket
2010. december 9. 15:55
A VIVA Teleton idei himnusza, a Tárd ki szíved alig két hete jelent meg, de máris tarol a slágerlistákon: Falusi Mariann és Varga Viktor duettje rögtön első helyen nyitott a VIVA Chart Show-ban. A karácsonyi dalt bárki meghallgathatja élőben most vasárnap az Arena Plázában megrendezésre kerülő Teleton bulin.
SP és AFC Tomi képeslapot árult
2010. december 6. 18:19
Jó ügy érdekében fogtak össze a sztárok: SP, AFC Tomi, Barbee, a Summer Sisters, Varga Viktor, Mujahid Zoli, a BNF, Adri valamint a VIVA Televízió műsorvezetői, Eszter és Zola különleges módon járultak hozzá ahhoz, hogy a koraszülötteket mentő Peter Cerny Alapítvány új rohamkocsival gazdagodjon: egyedi tervezésű képeslapokat festettek, amelyeket el is adtak, a befolyt összeg pedig a Teleton alapba kerül.