Választás-2006
Hírek: 1 - 20
Kisebbségek Pápán
2006. október 4. 13:18
Az október 1-jei választásokat követően három kisebbség - cigány, német, örmény - alakíthat önkormányzatot Pápán.
Ötödször is Kovács Zoltán Pápa élén
2006. október 3. 14:28
Az október 1-jei választások elsősorban a nagyobbik ellenzéki párt sikerét hozták- Pápán is. A város polgármesterét nagy fölénnyel, közel 70%-os eredménnyel választották meg.
Polgármesterjelöltet is állít Pápán a Kereszténydemokratapárt
2006. július 30. 14:54
A Kereszténydemokratapárt - a Polgári Szövetség Pápáért Egyesülettel közösen polgármesterjelöltet is állít Pápán, a Fidesz-MPSz fellegvárában.
Közös kampányzáró Szigetszentmiklóson
2006. április 21. 13:16
Április 20-án Szigetszentmiklóson közös kampányzáró gyűlést hívott össze Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság miniszterelnöke és Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke. A rendezvényen részt vett Varju László szocialista országgyűlési képviselő is. Mindhárman kérték a jelenlévőket, hogy a koalíciós egyeztetésnek megfelelően szavazataikkal támogassák Kuncze Gábort a 12. sz. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként.
Négypárti vita a voksokért
2006. április 5. 17:20
Immár hagyományosan gazdaságpolitikai fórura hívta a képviselőjelölteket a választás előtt a Pest Megyei Iparkamara. A 12. választókerültből négy párt képviselői vettek részt az április 3-án a Szigetszentmiklóson rendezett fórumon. Az ötödik úgy látszik megijedt, így a hallgatóság a tanácskozáson nem hallhatott semmit a Fidesz-KDNP jelölt Hoffman Pál elképzeléseiről.
Hajrá Varju Laci!
2006. április 4. 14:02
Az egykori Csepel Autógyár bejáróinak kedvelt dumaparti-helyén a szigethalmi Sport Büfében tartotta március utolsó napján kampánygyűlését Varju László. Bizakodó hangulat, segítő vélemények és olykor éles kritikai hang jellemezte a mindvégig közvetlen, baráti hangulatú beszélgetést.
Eredmények és nagyívű tervek
2006. április 4. 12:01
Március 29-én Varju László országgyűlési képviselőjelölt Halásztelken korteskedett. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola nagytermében rendezett kampánygyűlésen részletes ismertetőt tartott a ciklusban elért országos és helyi eredményekről, valamint tájékoztatta a hallgatóságot az elkövetkező időszak terveiről is.
Képviselőjelölt korteskedik Dunaharasztiban
2006. április 1. 8:38
Varju László képviselőjelölt március 29-én Dunaharasztiban korteskedett. Az MSZP eddigi eredményei mellet részletesen ismertette az Új Magyarország programot és a helyi fejlesztési terveket.
Erre a pártra, erre a programra és erre a jelöltre szavazok
2006. március 30. 15:17
Zsúfolt terem fogadta március 28-án Taksonyban Varju Lászlót a kampánygyűlésén. A bizakodó hangulatú, kötetlen beszélgetésbe torkoló tájékoztatón szó esett helyi- és országos eredményekről, tervekről, továbbá problémákról egyaránt.
Ötórai tea, politikával fűszerezve
2006. március 27. 14:25
Hangulatos, politizálós teadélutánra hívta az első igazán kellemes tavaszi napon, március 25-én Varju László a szigetszentmiklósiakat. A képviselőjelölt fórum keretében tájékoztatást adott az Új Magyarország program országos és helyi terveiről.
Küldöttgyűlés a Kisdunamenti Civil Szervezetek Szövetségénél
2006. március 22. 10:02
A Civil Szervezetek Szövetsége Küldöttgyűlésén a civil szervezetekkel egyetértésben a térség polgármesterei és Pest megye Közgyűlésének alelnöke az éves beszámoló elfogadása után megvitatták az elkövetkező esztendő megvalósítandó céljait. Varju László országgyűlési képviselő hozzászólása nyomán határozatot hoztak a környezetvédelem, egészségügy, közlekedés, a Kis-Duna revizalizációjával kapcsolatos sarkalatos kérdésekről. Elsőszámú feladatként határozták meg, hogy a Leader+ programban a térség felzárkóztatása érdekében közösen pályáznak.
Tavaszköszöntő Utánpótlás Kézilabda Kupa
2006. március 16. 12:09
Első ízben rendezték meg Dunaharasztiban a Tavaszköszöntő Utánpótlás Kézilabda Kupát, március 15-én. Az első helyezettek érmeit a rendezvény egyik fővédnöke, Varju László Taksony polgármestere, országgyűlési képviselőjelölt adta át, aki a díjakat is biztosította a rendezvényre.
Rehabilitálják a Ráckeve-Soroksári Dunaágat
2006. március 10. 14:05
Március első hétvégén a Ráckeve-Soroksári Dunaág rehabilitációjáról hallgattak tájékoztatatót a Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgász Egyesületének tagjai. Előadóként Varju László országgyűlési képviselőt, taksonyi polgármestert és Papanek Lászlót a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság osztályvezető-helyettesét kérték fel.
Beköszöntött a tavasz Szigethalomba
2006. március 10. 10:35
Varju László országgyűlési képviselőjelölt március 6-án megjelent Szigethalomban, a Városi Szabadidőközpont Tavaszi Tárlatának megnyitóján. Külön-külön személyesen gratulált a kiállító és fellépő művészeknek egyaránt.
Porcelánbaba a hivatalban
2006. március 8. 20:45
Jégtörő Mátyás napját követő szombaton tartották a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény névadó ünnepségét Halásztelken. A rendezvényen megjelent Varju László országgyűlési képviselő, aki az iskolai célokat szolgáló árverésen egy porcelánbaba megvételével gyarapította az intézmény kaszáját.
Nőnapi köszöntő
2006. március 7. 15:37
A szigetszentmiklósi Örökzöld Nyugdíjas Egyesület a lakótelepi Kockás Büfé különtermében tartotta zenés, műsoros nőnapi összejövetelét. A rendezvényen részt vett Varju László országgyűlési képviselőjelölt is, aki vörös szegfűvel kedveskedett a hölgyeknek.
Nőnapi Szegfű Klub Tökölön
2006. március 7. 12:30
Március első szombatján többszáz ember gyűlt össze a Tököl Művelődési Ház és Könyvtár nagytermébe rendezett Nőnapi Szegfű Klubon. Először Varju László jelölt, választókerületi elnök adott tájékoztatást a kampány aktuális eseményeiről, feladatairól. Ezt követően a hölgyeket köszöntötték egy hangulatos vacsoraest keretében.
Környezetkímélő fejlesztés a Coca Colánál
2006. március 4. 15:13
A Coca Cola Dunaharasztiban lévő telephelyén környezetkímélő, 2,26 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre. Az átadáson megjelent többek között George Herbert Walker, az USA magyarországi nagykövete, dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, valamint dr. Józsa István az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke és Varju László a frakcióvezető helyettes és a Településfejlesztési Bizottság tagja, továbbá Kuncze Gábor a költségvetési bizottság tagja.
Új Magyarország
2006. március 3. 11:30
Vasárnap sokezres tömeg előtt mutatta be a SYMA Csarnokban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István pártelnök az Új Magyarországért programot. A közönséget körbekísérő kormányfőt Pest megye tablóinál a Szabó Imre, a közgyűlés elnöke és dr. Czinege Imre, valamint Varju László országgyűlési képviselők fogadták.
Mosópor reklám és családláltogatás
2006. március 1. 10:40
Az amerikai stílusú kampány eluralkodása dacára vannak képviseők, akik a hagyományos, közvetlen emberi kapcsolatokra építő kampányt is alkalmazzák Varju lászló számára ez nemcsak kampánymódszer, hanem a képviselői munka természetes velejárója. Gyakran megjelenik nyugdíjas klubokban, civil fórumokon, de olykor be-be koppant a választók lakásának ajtaján is, elsőkézből informálódni örömeikről, gondjaikról.