Ingatlan
Hírek: 1 - 20
Uniós pénzből kezdődtek meg a felújítások a kerepesi faluháznál !
2011. május 30. 10:46
2011. április 13-án történt területátadást követően április 29-én megkezdte a Forrás Művelődési Ház felújítási és bővítési munkálatait a közbeszerzésen kiválasztott nyertes kivitelező, az Energas Kft.
Újabb beépítési roham...
2011. május 17. 19:38
A Levegő Munkacsoport Sajtóközleménye: Újabb beépítési roham lehet a budapesti agglomerációban Tovább fokozódhatnak az ország gazdasági problémái és romolhat a környezet állapota, amennyiben a jelenlegi formájában kerül elfogadásra a budapesti agglomerációról szóló törvényjavaslat állapította meg a Levegő Munkacsoport.
Némi élénkülés az ingatlanpiacon
2011. május 13. 17:30
A szakember szerint némi élénkülés tapasztalható az ingatlanpiacon, s már mozgolódnak az új lakások beruházói is. A nyomott árak miatt most érdemes lakást vásárolni.
Telket is kevésbé keresnek
2011. március 26. 13:48
Leült az ingatlanpiac, amit az is mutat, hogy nem könnyű olyan házat, lakást, telket értékesíteni, amire korábban nagy kereslet volt. Tud erről beszélni a szombathelyi Cseri István is, aki egyelőre hiába kínálja Szombathely közvetlen közelében lévő lakótelkét.
Lakásáraktól a passzív házakig
2011. március 5. 8:26
Bár a tavasz általában élénkülést hoz az ingatlanpiacon, idén ez nem biztos, hogy érvényesülni fog. Nem véletlen, hogy a lakásárak 10-15 százalékkal csökkentek. A jövő a passzív házak építésében van, amelyben szerepet vállal a szombathelyi Heckenast Ingatlan Kft. is.
Országos hálózathoz csatlakoztak
2010. november 19. 15:40
Egy debreceni székhelyű társaság országos hálózatához csatlakozott Vas megyéből a GPS koordinátákkal is rendelkező Heckenast Ingatlan Kft. Kereskedelmi és ipari célú ingatlanokat értékesítenek.
GPS koordinátákkal is rendelkeznek
2010. augusztus 16. 15:47
Immáron GPS koordinátákkal is rendelkezik a szombathelyi Heckenast Ingatlan Kft., amelynek segítségével könnyen elérhetők, az irodaajtóig követhetők. Heckenast István szerint az ingatlanpiacon egyértelmű élénkülés tapasztalható.
Budapesten a fürdők is érzik az áradást
2010. június 7. 17:31
 Az áradás miatt a Lukács Gyógyfürdőben a termálfürdő részt keddtől várhatóan péntekig bezárják, a legalacsonyabban fekvő Király fürdő pedig már szombat óta zárva tart. A Palatinus strand nyitva van, minden szolgáltatás üzemel, ugyanakkor nincs meleg víz, így a medencék hőfoka a megszokottnál hűvösebb.
Előtérben a passzív házak
2010. május 19. 6:40
Nagy fába vágta a fejszéjét a szombathelyi Heckenast Ingatlan Kft. Az ingatlanközvetítéssel és –forgalmazással foglalkozó vállalkozás Vas megyében elsőként szeretne passzív házakat építeni. A feltételek adottak, minden a megfelelő érdeklődésen múlik.
Gazdaságfejlesztés másként- ipari park új úton
2010. május 2. 9:43
Jászfényszaru májusi ünnepe több napon át tartott. Az április 30-ai délelőttön, az ipari parkban, a gazdaság jelentős szereplőinek, meghatározó egyéniségeinek találkozójára került sor. Az 1998 óta létező – önkormányzati tulajdonú -, a 32-es főút mentén található ipari parkban, avató ünnepségre várták a vendégeket.
Ahol ára van a hónak
2010. február 1. 14:26
Vancouverben a hóhiány okoz gondot, nálunk meg a sok hó!
Az alkotmánybíróság eltörölte a lakóingatlanokat sújtó adót
2010. január 26. 15:45
Mondhatnánk azt is, hogy egyszerűen csak egy újabb blama a kormány oldalán, ha nem lenne ennél sokkal súlyosabb a dolog. A "hozzánemértés" ismét többszörösen bebizonyosodott. Az elmúlt napok kormány hírei arról szóltak ugyanis, hogy biztosak a törvény alkotmányosságában. Rengeteg energiát és pénzt fektettek mindenféle kalkulátorokba, amik működőképessége néhány nappal tudta csak megelőzni az AB döntését. Az a szerencse, hogy már nem sokáig kell ezt a "szakértelmet" elviselni.
Eladni vagy bérbe adni
2010. január 15. 16:15
Pang az ingatlanpiac, így nem könnyű a már elkészült házakat, lakásokat értékesíteni. Ezt tapasztalhatja az egyházasrádóci Takács Gyula kőművesmester is, aki a Nefelejcs utcában felépített családi házat vevő híján akár bérbe is adná.
Vevőt találtak a rendelőintézetre
2009. december 31. 11:04
Meglehetősen gyorsan sikerült vevőt találni a szombathelyi szakorvosi rendelőintézet többemeletes épülettömbjére. A tranzakcióban elévülhetetlen érdeme van a már több hasonló üzletet lebonyolító szombathelyi Heckenast Ingatlan Kft-nek.
Megjelent a Zöld Beruházási Rendszer Klimabarát Otthon pályázat
2009. december 22. 23:59
A régóta várt pályázat keretében magánszemélyek is kaphatnak 30%-os támogatást több más cél mellett megújuló energiát hasznosító berendezések (napkollektor, napelem, biomassza kazán, hőszivattyúk, szélkerék) beszerzésére. Újdonság, hogy új építésű, energiatakarékos házak építését is támogatják.
Ingatlan értékesítési hirdetés
2009. október 20. 14:42
Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 2009. november 3-án árverésen kívánja értékesíteni egy Galyatetőn és három szoboszlón elhelyezkedő beépítetlen ingatlanait.
Lakáspiac - Eladó vasi ingatlanok
2009. szeptember 19. 14:49
A használt lakások piacának pangása után az új lakások kereslete is visszaesett – tudtuk meg a Heckenast Kft-nél, amely egyebek mellett a Szombathelyen lévő megyei szakorvosi rendelőintézet értékesítésére is megbízást kapott.
Érdemes lesz új lakásokat venni
2009. szeptember 18. 13:38
A Balogh General Holding is megérzi a gazdasági válság hatásait. Bár kiváló referenciákkal rendelkezik a szombathelyi székhelyű társaság, a megrendelések száma mégis visszafogottabbá vált, és még nem sikerült értékesíteni három kétlakásos családi házat.
Hol vásároljunk olcsó építőanyagot? Mit kezdjünk a maradék építőanyaggal?
2009. augusztus 19. 10:48
A gazdasági válság idején, a szűkösebb időkben is el kell végeztetni a halaszthatatlan munkákat a ház körül. Azonban mostanában a kivitelező „jósága” mellett az építőanyag megfelelőssége, minősége és olcsósága még inkább felértékelődik.
Van kereslet a házak iránt
2009. augusztus 9. 11:42
Nemigen van olyan, hogy egy kőműves mester saját maga értékesítésre épít házakat. Nos, az egyházasrádóci Takács Gyula ezek közé tartozik. Jelenleg Szombathelyen és lakóhelyén is kínál jól belakható családi házakat.