Tudósítás
Hírek: 1 - 20
5. Főnix Kupa FELHÍVÁS!
2012. január 20. 9:36
Felhívás! Küldje el a tornán készített kedvenc fotóit a megadott e-mail címre: fonixkupa@gmail.com A legjobb fotókat megjelenítjük a DSC-SI honlapján!
Kunságiak főznek a Jászságban
2011. június 15. 18:01
A Jászberényi Nyári rendezvényei között vannak hagyományosak, de idén ezek is megújulnak. A X. Népi Ételek Főzőverseny tekintetében is több változásról tájékoztatta a sajtót Bobák József, a Jászsági Vendéglátósok Egyesülete elnöke, aki egyben főszervezője is a népszerű főzőversenynek.
Apa és lánya közös tárlata
2011. június 13. 13:00
Világok határán, ezt a címet adták a rendezők annak a kiállításnak, melyen apa és leánya alkotásai láthatók a Jászkürt Fogadóban. Június 9-én nyílt és sajnos csak június 18-ig lesz látható a különleges tárlat. A látvány is izgalmas, de az a történet is, mely a megnyitás alkalmával derült ki.
Időutazás makketekkel
2011. június 3. 17:37
Már öt éve minden májusban a makettezők nagyszabású kiállítása és versenye zajlik Jászberényben. Idén ismét a Bercsényi úti sportcsarnokot telepítették be alkotásaik ezreivel, hiszen a DMK nagytermét már kinőtték.
Demcsák Zsuzsa gyermekei is rajonganak SP-ért
2011. május 24. 19:15
Kiszabadultak a természetbe a TV2 sztárjai. Váczi Gergő, Demcsák Zsuzsa és gyermekei SP-vel kiegészülve túrázni indultak, hogy általános iskolás gyerekekkel közösen fedezzék fel a Duna-Ipoly Nemzeti Park kincseit. A GEO akció napon a hírességek részt vettek madárgyűrűzésen, és a vízi állatokat is megfigyeltek. Az esemény célja felhívni az emberek figyelmét, a fajok sokszínűségének megőrzésére.
Folytatódik az MTV brand:new tehetségkutató
2011. május 18. 19:29
Folytatódik az MTV brand:new, azaz a kultcsatorna tehetséggondozó kezdeményezése, amely a pályakezdő magyar zenekaroknak segít elindulni az ismertség és elismertség felé vezető úton. A nagysikerű program már hat zenekart vezetett be a zenei vérkeringésbe, akik rajongótábora és ismertsége napról napra növekszik. Idén újabb tehetségek válhatnak MTV brand:new előadókká.
Történelmi játszóházban vigadtak
2011. május 18. 15:34
Megfáradt kuruc csapatot láttam szerdán dél körül a jászberényi városháza előtti padokon, de a lépcsőkön is ülni. Sőt, a Szövetkezet út elején is haladt egy kissé szétszórtnak tűnő csapat. Az általános iskolás gyerekek a Jász Múzeum történelmi játszóházában töltöttek jó két órát, hogy II. Rákóczi Ferenccel és a kuruc korral ismerkedjen.
Jászberényi kanosszajárás a sérült gyermekekkel
2011. május 16. 17:36
Tavaly karácsony előtt ország-világ megtudta, hogy a jászberényi önkormányzat – kiadásai csökkentése érdekében - meg akar válni az Eltérő Tantervű Tagozattól, ahol 169 fogyatékkal élő, sérült gyermek oktatása, nevelése, gondozása történik igen magas színvonalon. Az önkormányzat szándéka kétségbe ejtette a szülőket, demonstrációt szerveztek, segítséget kértek szakmai szervezetektől, hogy gyermekeik iskolája megmaradjon. Ők is elmentek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzathoz, mely átvenné az iskolát, de ennek mélyebb részleteiről azóta se tudnak semmit.
Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny:8. helyen végeztek a tapolcaiak
2011. május 15. 18:02
Az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Nagykőrösön megrendezett döntőjében-szombaton /05.14./- a Batsányi János Gimnázium és Kollégium csapata (Tóth Krisztina, Slang Henrietta, Kiss Bence, Kardos Gergő, Szi-Péter Zsófia) a 22 induló közül a 8. helyezést szerezték meg! Gratulálunk a tapolcai csapatnak!
Bababörze
2011. május 12. 16:36
Az ötödik Gyermekvilág – Bababörzét rendezte a DMK Ifjúsági Ház szombaton. Úgy látszik kellett az idő ennek a programnak a beéréshez, mert soha ennyi résztvevő és soha ennyi látogató nem érkezett a rendezvényre, mint most. Kisgyermekes szülők találkozója is volt ez egyben, de szinte egy elő-gyereknap is, hisz sokan jót játszottak a nagyteremben.
UPC ügyfélszolgálat Gödöllő
2011. május 8. 15:43
A UPC ügyfélszolgálati iroda címe: Gödöllő, Dózsa György út 18. Telefonon a 1221-es, központi számon lehet érdeklődni, illetve ugyanitt lehet megrendelni is a szolgáltatást. Nyitva tartási idő: hétfőn 8:00-18:00-ig, keddtől-csütörtökökig: 9:00-16:00-ig, péntektől-szombatig: 9:00-13:00.
Székely Mihály Énekes Találkozó
2011. május 5. 12:13
Jászberény egyik büszkesége, díszpolgára Székely Mihály 110 éve május 8-án született. A város ötévente rendez országos nagy rendezvényt emlékére azzal a céllal is, hogy a mai tehetségek számára adjon lehetőséget.
Újabb adomány érkezett
2011. május 1. 10:24
Csütörtökön délelőtt ismét sajtótájékoztatóra hívták az újságírókat a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba. Ismételten új eszközöket mutattak be,
A fákat kivágják ugye
2011. április 21. 9:09
Múlt héten felháborodottan keresett meg bennünket Pesti Kálmán a Pelyhespart utcából. Az ÉMÁSZ a villanyvezetékekig felnyúló fákat, azok ágait vandál módra letarolta.
Szín és dinamika
2011. április 21. 9:04
A Jász Múzeumban hosszú idő után ismét egy időszaki kiállítás megnyitásán vehettünk részt. Egy Németországban élő, de gyakran hazajáró alkotó, Simonyi Emő képei töltik be a terem falait. A dinamikus színkavalkád megkapó, a látvány egy határozott, derűs, jókedvű alkotóra utal. Simonyi Emő azonban csendes, szerény, törékeny hölgy, őt látva szinte hihetetlennek tűnik, hogy ecsettel a kezében mire is képes.
Szélkiáltó-versdaloló
2011. április 14. 14:36
Zsúfolásig megtelt hétfőn délután a könyvtár kamaraterme. A Költészet Napja mellett a város ötévente sorra kerülő Tudományos és Kulturális Hetek – Székely Mihály Zenei Napok nyitórendezvénye is volt ez az április 11-e városunkban.
Olykor úszik a kerület - egy játszótér jó volna
2011. április 7. 16:05
Juhász Dániel a jászberényi 6. sz. választókörzet képviselője múlt hét szerdájának estéjén tartott lakossági fórumot. A szociális otthon ebédlőjébe gyűltek össze az érdeklődők. Nagyon aktívak voltak, számos kérdés, kérés és javaslat hangzott el. Így a körzet fejlesztésére rendelkezésre álló 4 milliós keretet nem lesz nehéz felhasználni.
Őszi tájkép a tavaszban
2011. április 7. 16:01
A Hamza Múzeum és Jász Galéria kedvelt sorozata, A hónap műtárgya folytatódott. Egy Thorma János festményt sikerült megszerezni, s bemutatni a közönség számára. Góg Zoltán igazgató a csütörtöki bemutatón elmondta, hogy a Képzőművészet-barátok Köre támogatásával került sor a bemutatóra.
Városnapi vasárnap
2011. április 7. 15:56
Vasárnap igazi szép tavaszi nap volt, szinte csalogatta az embereket egy jó sétára az utcára, kiskertbe, vagy éppen kerékpározásra. A jászberényi főtéren is elkezdődött a pakolás, színpad, alkalmi sátorok felállítása.
Dél-koreai beruházás Jászberényben
2011. április 1. 16:52
Jászberényben pénteken délután sok luxusautó igyekezett Jászberényben a Necsőre. Az egykori legelő ma már gyárbirodalom, Kasza Lajosnak és Jánosnak köszönhetően. A gyártelep ma már talán az Electroluxnál is nagyobb területű. Az elkerülő út közelében található egy új üzemcsarnok, melyhez a területet a Jász-Plasztik Kft. biztosította és egy régi beszállítója, a Samyang cég költözött oda.