Innováció
Hírek: 1 - 20
Innovatív speditőr software kifejlesztése a VT Logistic Kft-nél
2011. június 2. 9:04
A VT Logistic Kft. a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. közreműködésével a „A Közép-Magyarországi Operatív Program Vállalati Innováció támogatása” című pályázati konstrukció keretében egy Magyarországon egyedülálló, dinamikus speditőr software program kifejlesztését célozta meg.
Jobb, vagy pontosabb lett a kormány weboldala - a teszt zajlik
2011. március 13. 10:03
 Publikus teszt formájában elindult a kormany.hu weboldal, a magyar kormány hivatalos információs honlapja, amely folyamatosan frissülve aktuális híreket, beszámolókat, multimédiás tartalmakat közöl a kormányzat mindenkori tevékenységéről.
Példamutató összefogás
2010. szeptember 20. 7:13
Mai, elhidegült világunkban is van még együttérzés és összetartás. Legalábbis ezt tapasztalta a csepregi Makai Sándort, akit a bajban elsők között segített a helyi polgármester. Háza leégett tetőszerkezetét már helyreállították.
Innováció és Környezetvédelem konferencia
2010. május 13. 20:15
A Pannon Egyetem, a Veszprémi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Ökopolisz Akkreditált Innovációs Klaszter közösen szervezett konferenciát 2010. május 12-én, Balatonfüreden. Az előadások fő témája a környezettechnológia területén mutatkozó innovációs lehetőségek, illetve a környezettudatos termelési eljárások és az energiahatékonyság volt. A rendezvényen elismert külföldi szakemberek, egyetemi professzorok, a Pannon Egyetem kutatói, valamint az említett szakterületeken jártas innovációs szervezetek, klaszterek képviselői gazdagították előadásaikkal a programot.
Mit kell tenni, hogy több munkahely lehessen
2010. május 6. 10:45
Jászfényszarun a jászsági kistérség gazdaságának jelentős szereplőinek, meghatározó egyéniségeinek találkozójára került sor egy új létesítmény avatása kapcsán. Az 1998 óta létező ipari parkban mintegy 265 milliós beruházással elkészült egy új üzem/raktárcsarnokot, hogy ezzel segítse a kis- középvállalkozások indulását.
Az innováció a verseny motorja
2010. március 9. 17:13
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara elkötelezett az innováció mellett, március 11-én második alkalommal rendeznek innovációs konferenciát Veszprémben.
Indul a Polgármester Akadémia
2009. október 29. 19:41
2009. október 30-án kerül sor a Polgármester Akadémia ünnepélyes megnyitására és azt követően indul a polgármesterek képzése a kísérleti évfolyam keretében.
A komlói TeGaVill Kft. újabb sikeres éve
2009. október 22. 21:58
A helyilapok.hu olvasói jól ismerhetik a komlói TeGaVill Kft. munkáját, eredményeit, hisz azokról rendszeresen beszámolunk - miként a gondjaikról is.
Energiahatékonysági konferencia és kiállítás - 2009. október 8.
2009. szeptember 25. 11:54
Szinte valamennyi önkormányzat égető problémájával a meglévő középületek, iskolák, óvodák, egészségügyi és irodai épületek energiahatékony felújításával foglalkozik az „Energiahatékonyság és Épületenergetika az Önkormányzatoknál” elnevezésű konferencia.
Jászkun kapitányok nyomában interaktív módon
2009. szeptember 22. 15:41
Sokat hallunk arról, hogy mennyi uniós forrás áll rendelkezésre, s milyen pályázati lehetőségek vannak, meg, hogy ezzel élni tudni kell. Arról azonban már csak ritkán hallunk, hogy egy-egy cél megvalósítására csak úgy lehet pénzt szerezni, ha valamit beáldozunk a kasszakulcsot őrzők oltárán. Mivel a források régiónként állnak rendelkezésre csak olyan pályázatokat írnak ki, melyek nagyobb közösség, több település összefogásával valósul meg. Ügyesen kell tehát a dolgokat szervezni, hogy egy-egy fontos ügy beleférjen a pályázati kiírás szerinti elvárások keretébe.
Egy hazugság margójára: bajban a kaposvári Fidesz…
2009. július 3. 1:18
Még egészen kisgyermek voltam, amikor apukám azt mondta: fiam, sose hazudj, mert minden hazugság, újabb hazugságot szül. Édesapám akkor talán még nem tudta, hogy három évtizeddel később a fia is erre figyelmezteti - no nem a fiát, hanem - a politikusokat.
"Víz, víz, tiszta víz"
2009. június 2. 16:40
Ha nem tiszta, vidd vissza, majd megissza a cica! - folytatódik a címben idézett gyermekdal. Ma már a tapasztalat mellett a tudomány is igazolja, mennyire fontos az egészséges, élvezettel fogyasztható és persze megbízhatóan tiszta ivóvíz.
Díjazott porszívó Jászberényből
2009. március 30. 10:08
Az Electrolux Lehel Kft. környezetbarát porszívója nyerte el idén a zöldtárca környezetvédelmi innovációs díját. A termék egy környezetbarát gyártási technológián alapuló, energiatakarékos porzsákos porszívó, amelynek 55 százaléka újrahasznosított műanyagokból, a csomagolóanyagok 56 százaléka pedig újrahasznosított anyagból készült, tehát a gép élettartama végén legalább 90 százalékban újrahasznosítható lesz, egyszerű szétszerelés útján.
Nemzeti Innovációs Dialógus
2009. március 29. 14:59
A Kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter és a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség meghívja Önt a "Nemzeti Innovációs Dialógus" című rendezvénysorozat következő állomására, amely 2009. április 2-án Veszprémben kerül megrendezésre.
Innovációs Díj a Kamarától: a komlói TeGaVill újabb sikere
2009. március 4. 21:38
A gazdaságban a cégeknél a tudatos tevékenység biztos alapokat teremthet fennmaradásukhoz, fejlődésükhöz. Kétség sem fér hozzá, hogy a komlói TeGaVill Kft.-nél így dolgoznak. Az elmúlt években sorra elnyert termék-, innovációs és gyártmányfejlesztési díjak után legutóbb a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) Innovációs Díját nyerték el. Ennek kapcsán beszélgettünk Áman Mihály ügyvezető igazgatóval.
Magyar paprika a felkelő Nap országában
2009. február 21. 18:06
Tokióban, a világ egyik legrangosabb élelmiszereket és italkészítményeket felvonultató kiállításán a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kara is kiállítók között lesz.
A nagykorúság küszöbén - egy sikeres vállalkozás története
2008. december 20. 18:12
A jászberényi Kód Kft. 1991-ben családi vállalkozásként indult. MA már közel 400 embernek adnak munkát Budapesten, Jászberényben és Nyíregyházán. A vállalkozás érdekességeiről készült a riport.
Stratégiai fontosságú a régiós vállalkozások
2008. december 11. 13:29
Új feladatokat és még hatékonyabb együttműködést tervez a következő évre a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (DDRIÜ) és a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség – hangzott el a két szervezet mai sajtótájékoztatóján.
Másodszor is az élen!
2008. december 3. 15:43
A komlói L-and Informatika Kft. - 2002 után - az idén másodszor is megnyerte a biztonságvédelmi és -technikai szakma számára kiírt pályázatok egyikét. Amint a cég ügyvezetőjétől, Lerch Imre villamosmérnöktől megtudtuk, a zsüri értékelése alapján odaítélt díjról "A biztonság lapja, a Detektor Plusz" is beszámolt.
Újabb klaszterrel gyarapodott a Nyugat-dunántúli régió
2008. november 24. 12:21
 Hogyan befolyásolja az évközbeni gazdasági tendenciákat a gazdasági válság.Mennyiben kerül hátrányba,vagy szerez előnyt az új klaszter.