Tervezett fejlesztések
Hírek: 1 - 20
Csopak Község fejlesztései
2010. április 28. 14:20
A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület működési területe Alsóörs - Csopak - Felsőörs -Lovas - Paloznak
A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület aláírta a TDM pályázat támogatási szerződését
2010. február 22. 19:05
 A támogatás egyrészt a szervezet- és humánerő, másrészt az infrastuktúra, illetve az eszközök, továbbá marketing, PR és kommunikációs tevékenységek fejlesztését foglalja magába. Ennek kapcsán megújulnak a turisztikai információs irodák, Alsóörsön új helyszín várja majd a turistákat, és az egy-napos látogatókat.
Többet költenek a turizmusra Bükön
2010. január 22. 12:39
Hétfőn tárgyalta a képviselő-testület első olvasatban a város 2010-es költségvetés-tervezetét. Egyelőre úgy látszik, több fejlesztés is megvalósulhat ebben az évben. A TDM szervezet révén fellendülhet az idegenforgalom.
Ötvennyolcmilliós TDM-támogatás segíti Alsóörs, Csopak és Felsőörs turizmusát
2010. január 22. 12:34
Ötéves fenntartási kötelezettség mellett ötvennyolcmillió forintos támogatást nyert a TDM pályázaton a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület. Többek között új arculat, információs irodák, kiadványok létesülnek a pénzből, de jut marketingre és képzésre is - nyilatkozta Mayer Gyula, az egyesület elnöke.
Balatonalmádi: új arculat készül
2009. december 30. 10:33
Az országban másodikként nyert a Turisztikai Desztinációs Menedzsment pályázaton a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület - jelentette be évzáró rendezvényükön Dudás Zsolt elnök. Csaknem hatvanmillió forintos fejlesztés valósulhat meg ötvenmilliós támogatással a várhatóan tavasszal bekövetkező szerződéskötést követő következő egy - másfél évben a pályázatnak köszönhetően.
Turisztikai intézkedési tervet fogadtak el Keszthelyen
2009. december 30. 10:31
 A keszthelyi önkormányzat elfogadta a 2010-es turisztikai szezonra való felkészülés intézkedési tervét, mely szorosan illeszkedik az integrált városfejlesztési koncepció aktuális elemeihez. A tennivalók alapjaiban marketing célokat szolgálnak, ezek elérése érdekében a kulturális és sport programszervezési feladatok mellett a színvonalas fogadási feltételek  biztosítását határozták meg.
Elkészült a Balaton Közlekedésfejlesztési Stratégiája
2009. november 25. 21:51
 A Balaton, mint az ország legnagyobb turisztikai jelentőséggel bíró vízfelülete, sajnos hosszú évek óta folyamatosan veszít versenyképességéből, ugyanis néhány alapvető szolgáltatás hiányossága gátolja a tó környékének, a turizmus iparágának fellendülését. Az sem titok, hogy a hiányosságok talán egyik legszembetűnőbb területe a Balaton közlekedési helyzete.
Szerezzünk örömet a gyerekeknek!
2009. november 25. 21:47
 A Játékos Balaton program létrehozásával egy Balatoni játszóház hálózat létrehozása volt a célja a Balaton Fejlesztési Tanácsnak. A projektben résztvevő településeken, egy olyan interaktív játéktér kerül kialakításra, amely játékos formában ismerteti meg a gyerekeket a Balaton természeti- és kulturális értékeivel, múltjával és jelenével.
Új fejlesztés Ipolytarnócon
2009. október 27. 20:42
 Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület turisztikai célú fejlesztése újabb fordulóponthoz érkezett. A korábbi beruházások révén megvalósult új fogadóépület, a 4D-s moziélmény, valamint az itt új otthonra lelt bükkábrányi mocsárciprusok már eddig is számos látogatót csábítottak a településre, ám a most induló, mintegy 570 millió forint összértékű fejlesztés nem titkolt célja, hogy Ipolytarnócot, a világ egyik leggazdagabb komplex őslábnyomos területét immár a Világörökség részeként is elismerjék.
Módosul a balatoni és a dél-alföldi turisztikai attrakciófejlesztési pályázatok benyújtási határideje
2009. szeptember 15. 13:16
 A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - tekintettel a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének időigényére - 2009 szeptember 10-én módosította két turisztikai attrakciófejlesztési pályázat benyújtási határidejét.
Tovább fejlődhet az egri vár
2009. szeptember 14. 12:24
 A népszerű, sokak által látogatott egri vár hamarosan megújulhat. A történelmi műemlék felújítására, turisztikai attrakciófejlesztésre másfél milliárd forint értékű támogatásért mogatást nyújtott bepályázatot a Heves Megyei Önkormányzat.
Magyar-szerb turisztikai munkacsoport alakult
2009. szeptember 14. 12:21
 A vendégforgalom kölcsönös növelését, az uniós programokhoz kapcsolódó együttműködést, valamint Szerbia európai integrációjának támogatását nevezte a legfontosabb feladatoknak a magyar-szerb turisztikai munkacsoport alakuló ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára kedden Szegeden. A turizmusban jelentkező válság minden országot arra ösztönöz, hogy a közeli országokból szerezzen vendéget.
Kitöltő program a ROP turisztikai kiírásokhoz
2009. szeptember 7. 11:38
 A Nemzeti Fejlesztés Ügynökség honlapján a a Turisztikai attrakciófejlesztés pályázati kiírások kitöltőprogramjai.
Új dokumentumok a turisztikai attrakciófejlesztési pályázatokhoz az NFÜ honlapon
2009. szeptember 2. 10:51
Mmegjelent a megvalósíthatósági tanulmány készítési útmutatója, valamint a Projekt adatlap kiegészítő dokumentum.
Társadalmi egyeztetésen a Svájci-Magyar Együttműködési Program 6. Prioritási területének pályázati kiírása
2009. augusztus 31. 10:30
A pályázati kiírás keretében összesen 3 millió svájci frank támogatás nyújtható a "Magánszektor fejlesztése és a kis- és középvállalkozások exportjának elősegítése" prioritási terület alá eső projekteknek.
Közlemény a Turisztikai Desztináció Menedzsment pályázatokkal kapcsolatban
2009. augusztus 31. 10:20
A DAOP-2.1.2/B-2009 konstrukció esetében a pályázatok beadási határidejét meghosszabbították: a benyújtási határidő 2009. szeptember 30-ra módosult.
Megjelentek a kereskedelmi szálláshelyek fejlesztésére irányuló pályázati kiírások
2009. augusztus 28. 9:12
 A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értesíti a tisztelt Pályázókat, hogy 2009. augusztus 26-án megjelent a kereskedelmi szálláshelyek fejlesztését támogató pályázati felhívás.
Többlépcsős beruházás a vallási turizmus fellendítésére
2009. augusztus 27. 18:53
 Mintegy 55 millió forintból újították fel a máriapócsi görög templom előtti teret, a beruházás összértéke azonban a félmilliárd forintot is meghaladja. A látogatók a tervek szerint a jövő év októberében vehetik ismét birtokukba a templomot.
Szegednek fontos a turizmus - 2010 elején nyit Szeged új attrakciója
2009. augusztus 19. 16:17
Szeged turizmusa rohamosan fejlődik, a vendégéjszakák száma az elmúlt években megduplázódott és a város két éve bekerült Magyarország 10 legnépszerűbb desztinációja közé – mondta el Botka László polgármester a Napfényfürdő Aquapolis sajtótájékoztatóján. A város az üzleti tervben minimum évi 400 ezer látogatóval számol az új komplexumban, ez évi 250 millió forintot meghaladó adóbevételt jelentene Szegednek, nem beszélve az egyéb szolgáltatóknál generált további milliárdos nagyságrendű forgalomról.
Összefoglaló a turisztikai fejlesztésekről
2009. augusztus 18. 10:34
Összefoglaló jelentés készült az Európai Uniós társfinanszírozással megvalósuló turisztikai fejlesztésekről.