Közélet
Hírek: 1 - 20
Torkos Csütörtök 2010 – Ahogy a résztvevő éttermek látták
2010. március 17. 22:46
2010-ben is nagy sikert aratott a Torkos Csütörtök akció: idén több mint 230 ezer vendég torkoskodott a minden korábbi rekordot megdöntő, 1300-nál is több hazai étteremben. Az étteremtulajdonosok többsége kedvező forgalmi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be.
Féláras akció a Tisza-tónál
2010. február 3. 18:42
Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) a 2010. február - márciusi időszakra forgalomélénkítő kampányt indított. Az akció célja, hogy a téli-tavaszi hónapokban a Tisza-tavi szálláshelyeken minél több vendégéjszakát tudjanak regisztrálni, továbbá, hogy a régióba érkező vendégeket hosszabb tartózkodásra ösztönözzék.
Balatonalmádi: új arculat készül
2009. december 30. 10:33
Az országban másodikként nyert a Turisztikai Desztinációs Menedzsment pályázaton a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület - jelentette be évzáró rendezvényükön Dudás Zsolt elnök. Csaknem hatvanmillió forintos fejlesztés valósulhat meg ötvenmilliós támogatással a várhatóan tavasszal bekövetkező szerződéskötést követő következő egy - másfél évben a pályázatnak köszönhetően.
Turisztikai intézkedési tervet fogadtak el Keszthelyen
2009. december 30. 10:31
 A keszthelyi önkormányzat elfogadta a 2010-es turisztikai szezonra való felkészülés intézkedési tervét, mely szorosan illeszkedik az integrált városfejlesztési koncepció aktuális elemeihez. A tennivalók alapjaiban marketing célokat szolgálnak, ezek elérése érdekében a kulturális és sport programszervezési feladatok mellett a színvonalas fogadási feltételek  biztosítását határozták meg.
Növekvő árak 2010-ben
2009. október 7. 20:28
 Az American Express Globális Üzleti Utazási Előrejelzése szerint az utazás iránti növekvő igény és a kínálat változása következtében némi áremelkedés várható 2010 végéig a legtöbb turisztikai terméknél. Leginkább a repülőgépek business jegyei nőnek a csökkenő kapacitás tükrében és a nemzetközi utazások iránti kereslet is emelkedni fog.
Őszi munkaterv a szakbizottságban
2009. október 7. 20:24
 A Sport- és Turisztikai Bizottság szeptember végi ülésén elfogadta őszi munkatervét, melyben az őszi jogalkotási programon belül várható feladatokon kívül több szakmai téma is szerepel. Napirendre kerülnek egyebek mellett a turisztikai nagyprojektek, a TDM pályázatok.
Napokon belül új rendelet a szálláshelyek működésének szabályozására
2009. október 7. 19:59
 Várhatóan napokon belül elfogadja a kormány a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló kormányrendeletet.
Bevételeket csökkentene az ifa támogatásának megfelezése
2009. október 7. 19:58
 A városokba érkező turisták alapellátása, a mostanában felálló TDM-szervezetek stabilitása és a turisztikai marketingmunka minősége egyaránt romolhat számos, idegenforgalmi adót beszedő önkormányzat szerint, ha az Országgyűlés elfogadja a 2010. költségvetés tervezetének azt a pontját, amely megfelezné az idegenforgalmi adó minden forintja után eddig járó kétforintos költségvetési támogatást.
II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítás, Debrecen
2009. október 5. 18:47
 Az Észak-Alföldi Termál Klaszter Egyesület szervezésében, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának közreműködésével rendezték meg 2009. október 2-án a II. Thermal & Wellness Egészségturisztikai és Életmód Kiállítást Debrecenben.
Újabb magyar siker az európai virágosítási versenyben ezüstérem Szombathelynek és Gelsének
2009. október 2. 10:36
 Újabb magyar siker született az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében: Magyarországot a város kategóriában képviselő Szombathely és a falu kategóriában indult Gelse egyaránt ezüstérmesek lettek.
Külföldi újságírók érkeznek a Balatonhoz októberben is
2009. október 2. 10:34
Október 2-4. között kerül megrendezésre a Balaton régióban egy norvég újságíró és fotós részére szervezett tanulmányút, amelynek során a résztvevők a skandináv térségben igen olvasott lapokban megjelenő, Magyarországot, ezen belül is a Balaton régiót bemutató cikkekhez gyűjtenek információkat, tapasztalatokat.
A Balaton idén is sok magyarnak volt a Riviéra!
2009. október 2. 10:29
 Igazi Riviéra hangulat várta a Balatonra érkezőket 2009 nyarán is. Több száz program, számtalan érdekes, felfedezésre váró történelmi emlékhely és persze az elmaradhatatlan, évről évre magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtó strandok csalogatták a belföldi és külföldről érkező turistákat.
Külképviselők a Dél-Alföld Régióban
2009. október 2. 10:22
 A Kulturális Turizmus Évében megrendezésre kerülő "Külképviselők a régióban" elnevezésű rendezvénysorozat ötödik állomása szeptember 29-30-án a Dél-Alföld régió volt a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai, németországi és romániai külképviselet- vezetőinek részvételével.
Ismét Magyarországra látogat az Európai Turisztikai Bizottság
2009. október 2. 10:17
 A 39 európai ország nemzeti turisztikai hivatalait tömörítő Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) 2010-ben ismét hazánkba látogat. A Kutatási Igazgatók Éves Ülésére (Annual Meeting of the Market Intelligence Group) 2010 februárjában Budapesten kerül sor.
VI. Hagyomány és Természet konferencia és nagyközönségi vásár
2009. szeptember 30. 17:19
A Magyar Turizmus Zrt. a KvVM és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közösen szervezi meg Hortobágyon a VI. Hagyomány és Természet nagyközönségi vásárt.
"Te milyennek képzeled el a Balatont? Milyennek láttad legutóbb?" - Balatoni rajzpályázat
2009. szeptember 30. 17:13
 Október első hetében kerül meghirdetésre az általános iskolák körében a balatoni rajzpályázat. A pályázat kiírásának célja, a gyermekek élményeinek, Balatonról alkotott elképzeléseinek megismerése.
Együttes ülés a Balatonért, a Balatonról
2009. szeptember 30. 17:05
 A Nemzeti Turisztikai Bizottság és a Balaton Fejlesztési Tanács együttes ülésén a 2009-es turisztikai szezon értékelése mellett, tájékoztatót hallhattak a jelenlévők a Balaton Biennáléról, de megvitatták az idegenforgalmi adóval kapcsolatos terveket is.
A Zselic az első Európában jelölt “nemzetközi sötét égbolt park”
2009. szeptember 22. 17:41
 Hivatalosan is benyújtották a Zselici Tájvédelmi Körzet felterjesztését "Nemzetközi Sötét Égbolt Park" címre. A gyerekek jó része úgy nő fel napjainkban, hogy nem ismeri meg az igazi csillagos égbolt, a Tejút látványát. Ahhoz, hogy megőrizzenek olyan szigeteket, ahonnan biztosan láthatók az égbolt csodái akár szabad szemmel is, egy éjszakai természetvédelmi programot indítottak.
Hagyományteremtő rendezvény Szoboszlón
2009. szeptember 22. 17:35
 Szerb versenyzők nyerték a Hajdúszoboszlón szeptember 18-20. között Magyarországon első alkalommal megrendezett Siklóernyős Célraszálló Világkupát.
Falusi turizmus fórum Szarvason
2009. szeptember 22. 17:34
Szeptember 19-én a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület fórumot tartott Szarvason. A rendezvényen megjelentek naprakész információkat kaptak a falusi turizmust érintő legfrissebb kérdésekben.